“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
18 stu 2011, 10:20
konstantno sam napuhnuta, a nemam problema sa stolicom. bez obzira šta jela/ne jela kroz dan, a posebno na večer, u jutro hoću eksplodirati. i cijeli dan tako...
traje nekih mjesec dana, možda i duže...
sad me već to živcira.
imao netko?
18 stu 2011, 10:24
Mogu biti gljivice (kandida) koje su se jako raspasle u crijevima. Pomažu probiotici i dijeta bez ugljikohidrata.
18 stu 2011, 10:26
ima. meni od gastritisa.
moraš skužiti što ti smeta. meni osobno tjestenina (kruh i bilo kakvo tijesto, posebno dizana tijesta) i prženi luk (kuhani ok, al od prženog ne mogu živjeti).
ali nije pravilo da ono što smeta meni, smeta i tebi. a može biti i da je neki drugi uzrok.
18 stu 2011, 10:33
Meni bilo u doba velikog stresa. Uzimala medicinski ugljen tablete svako jutro 3 dana, a poslije po potrebi.
Prošlo za tjedan dana.
18 stu 2011, 10:39
meni je bilo od mlijeka. puuuuno sam mlijeka trpala u sebe, pila, jela sa žitaricama, u kavi... svakojako.
otkad sam ga izbacila (samo si kapnem malo u kavu i to je to), sve je ok (kuc kuc kuc).
18 stu 2011, 10:40
ja pazim šta jedem, a navečer se trudim ne jesti jer u suprotnom se ne mogu dignuti iz kreveta.
imam i problem sa žući tj rekli su mi da je zakrivljena (sfrkana) i određen položaj mi izaziva bolove. e sad to u kombinaciji sa određenom hranom je katastrofa.
tak da pazim, ali svejedno.
18 stu 2011, 19:22
seve je napisao/la:Meni bilo u doba velikog stresa. Uzimala medicinski ugljen tablete svako jutro 3 dana, a poslije po potrebi.
Prošlo za tjedan dana.
i meni se ovo javi kod stresa, nadutost, bolovi u crijevima

to mi je bolna tocka. da ne kazem da kad me nesto bas jako strefi, mam trcim na zahod
30 stu 2011, 12:30
I ja se javljam, isto zadnjih mjesec dana. Linex pomogne kratkotrajno, tipa pola dana, dan (prvo sam mislila da je neka viroza i sl.). Vise ne znam kaj bih mislila. Prehranu nisam mijenjala. Razina stresa konstantna. Jedino sto mi se pogorsao gastritis, cesto me boli zeludac, ali nisam uspjela povezati s napuhnutoscu, jer nisu jedno iza drugoga, nego odvojeni.
30 stu 2011, 12:34
Probaj ne jesti glutenske proizvode, jedi 1 tjedan bez glutena ako ne budeš napuhana javi se na pp pa ti objasnim.
03 pro 2011, 12:23
Imam pitanje, da sad ne otvaram novu temu. Od jučer me boli želudac, nakon večere je počelo i traje cijelu noć i sad me boli. Ne povraća mi se samo neka tupa bol koja se pojačava i smanjuje.
Inače nemam nikakvih problema sa želucem. Danas još ništa nisam jela, bojim se jesti da me još jače ne počne boljeti.
Znam da niste doktori ali ako imate kakav savjet kako da si pomognem...čaj od kamilice?gastal?
03 pro 2011, 13:50
a nadutost vam ne prate drugi probavni problemi? jer ako vam je i stolica drugacija nego inace, mozda ipak treba otici k doktoru.
03 pro 2011, 14:40
Mama Mia28 je napisao/la:Imam pitanje, da sad ne otvaram novu temu. Od jučer me boli želudac, nakon večere je počelo i traje cijelu noć i sad me boli. Ne povraća mi se samo neka tupa bol koja se pojačava i smanjuje.
Inače nemam nikakvih problema sa želucem. Danas još ništa nisam jela, bojim se jesti da me još jače ne počne boljeti.
Znam da niste doktori ali ako imate kakav savjet kako da si pomognem...čaj od kamilice?gastal?
meni pomogne jedino da povratim, na silu, onda mi prođe.
pokušaj donat mg
05 pro 2011, 00:36
I meni ponekad smeta kad nesto tesko pojedem.Boli me stomak nadutost vjetrovi...Pomogne linex caj.Moja teta ima probavne smetnje.Prosli tjedan je bila na kolonoskopiji,jako bolna i neugodna pretraga...