Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

abortus

07 pro 2011, 20:41

pozdrav! imam jedno pitanje (ili vise njih) u vezi pobacaja u hrvatskoj. trudna sam nekih 4 tjedna,tj.zadnja mentruacija mi je zapocela 5.11. danas sam radila test i pozitivan je.imam curicu od 6 godina,rastavljena sam i poprilicno lose situacije u svim pogledima,pa ne vidim drugo nego napraviti abortus. inace sam iz osijeka,ali zanima me kakva je procedura u zagrebu,da li se dobije opca anesezija,koliko kosta i da li je moguce obavljanje pobacaja putem medikamenata? u biti ako bilo sto znate o ovoj temi molila bih za pomoc.unaprijed hvala

Re: abortus

07 pro 2011, 21:38

apeitheia, pokušala sam naći odgovore na tvoja pitanja, no nisam našla ništa konkretno osim da se cijena kreće oko 1.800 kn.

najbolje će biti da direktno nazoveš na ginekologiju npr. KB Sestara Milosrdnica i pitaš sve što te zanima. A vjerujem da ti i tvoj ginekolog može dati upute i preporuke.

07 pro 2011, 22:06

U Bolnici " sestre milosrdnice" je 2200 kn i rade vakumom i struganjem( nazalost znam) a na "Merkuru je 1800 kn al neznam kak rade na koji nacin al mislim da vecina ima isti postupak u bolnicama. Dobijes opcu anesteziju i ostane kojih 2 sata poslje zahvata u posebnoj sobi.

08 pro 2011, 00:25

tako sam i ja manje vise vidjela,a tesko je ista naci na netu i po forumima...nemam jos ginekologa u osijeku,pa i to jos moram...u osijeku nema opce anestezije,zbilja se nadam da u zg daju opce :ajme

08 pro 2011, 08:48

apeitheia je napisao/la:tako sam i ja manje vise vidjela,a tesko je ista naci na netu i po forumima...nemam jos ginekologa u osijeku,pa i to jos moram...u osijeku nema opce anestezije,zbilja se nadam da u zg daju opce :ajme

Daju 100 % opcu anesteziju ja sam tak 2 puta bila po opcom :/

08 pro 2011, 09:35

Ako jos nisi definitvno odlučila ili ako te muče samo materijalne brige, razmisli i o ovome:
http://www.jutarnji.hr/pater-marko--nij ... --/893038/
dijete kasnije mozes dati na usvajanje, ako mislis da ne mozes skrbiti o njemu :hug

20 pro 2011, 22:46

Ja sam dva puta imala spontani pobacaj i oba puta sam kiretirana, no lezala sam u sobi s curama koje su isle na abortus i one su se izmjenjivale svaka 2 sata a ja ostala 9 dana lezat :( Uglavnom neidi ni slucajno na SV.DUH jer podpisujes ugovor na anesteziju a oni ti je ne daju (znaci dobijes dolje injakciju da ne osjetis ali nikoga ne uspavljuju i sve cujes, sve vidis, strasno su grubi i neljubazni, imaju ruzne komentare za zene koje rade abortus i da dalje ne nabrajam) jako jako jadno i ruzno :( ja sam dobila sepsu pa me nisu smjeli uspavat zbog temperature i tresavice i nikome nebi pozeljela kiretazu na zivo, nije istina da ne osjetis i da ona injekcija djeluje ja sam skakala po stolu i urlala. Neznam kako je kad se to radi dok je plod cijeli jer je moj bio vec dugo mrtav prije nego sam dobila temperaturu ali nedaj se na stol bez da si uspavana! Zelim ti svu srecu i da se sto bolje oporavis :luv
(isprika na teskim rijecima ali stvarno su mesari) :ajme

21 pro 2011, 18:14

ne znam sto sad,u vinogradskoj u zagrebi je ab 1100 kn,ali karta od osijeka je 200 i jos bih trebala putovati prvo na pregled,pa tjedan dana poslije na ab.i izade naravno oko 1500kn manje vise, dok je u osijeku 1600 kn i zivim kraj bolnice,ali nisam sigurna da li daju opcu anesteziju...prije nisu davali ali prije je ab u osijeku bio 550 kn jeftiniji. da li itko ima iskustava iz osjecke bolnice u posljednjih par godina?? dosta me strah.ne bih htjela komplikacije i za par godina planiram imati bebu....jos uvijek me strah narucit se igdje,u petak sam bila kod ginekologa i trudna sam (sada) 6 tjedana i nemam jos puno vremena...

21 pro 2011, 22:14

Neznam sta da ti kazem osim da razmislis dobro jer poslje nema povratka, ja sam dvije bebe izgubila i tesko mi je kad cujem da netko namjerno pobacaj radi. Znam da ti mozda nije najidealniji trenutak i znam da je to iskljucivo tvoja stvar ali ja te molim da ipak dobro razmislis. Drzim ti fige :kiss

21 pro 2011, 23:06

Pod cijenom bana, i svekolike osude ne mogu izdržati da ne napišem svoje zgražanje na ovu temu. Bode mi oči kad otvorim forum mame i BEBE!
:ne

21 pro 2011, 23:42

Anika, zaista ne znam zašto onda otvaraš ovaj topic. Jednostavno ga preskoči. :dada

22 pro 2011, 13:29

Navodno na Merkuru rade uz opću anesteziju koju moraš dodatno platiti. Da probaš iskopati nekakavu vezu u Osijeku?

29 pro 2011, 13:47

a joj,ne znam nijednog doktora ovodje jer ovdje studiram,nemam obitelji u Osijeku. narucena sam za 3.1. i ocito cu dobiti samo lokalnu anesteziju.sestru su strasno bezobrazne i vec vidim da ce ovo biti uzasnije iskustvo nego sto sam mislila.
takoder bih htjela napisati zenama koje se ''zgrazaju'' nad ovakvim temama da sam savrseno svijesna da neke zene pokusavaju zatrudnit jako dugo i ne uspijeva im i nije im jasno zasto netko en zeli dijete,ali nisam ja kriva ako netko ne moze imati dijete,i nisam ja kriva sto ja mogu.priroda je tako odabrala. imam jedno dijete vec i rstavljena sam i napokon sam nastavila studirat da tom prvom dijetetu pruzim nesto,a sad bih trebala imati drugo?
ljudi grijese,ja bi vrlo rado uzimala pilula ali ne smijem i desilo se.necu se uopce objasnajvat i ispricavat,ali muka mi je vise od ljudi koji misle kako je najgora stvar na svijetu pobacit,mozda je gore roditi nezeljeno dijete i ne moci mu pruziti sve sto treba? ja sam spremna prihvatiti odgovornost za svoje postupke i moguce posljedice koliko god da me strah,nadam se da ste i vi.

29 pro 2011, 13:54

svakome svoje, nemam te npr ja koja sam 10 godina pokusavala dobiti djecu osudjivati. Tvoj zivot, tvoja beba, tvoja odluka. Ne kuzim ove sto se zgrazavaju.
Samo tebe radi, drugi put koristi prezervative ili neki drugi vid kontracepcije kad vec ne mozes anti bebi. Da ne prolazis ponovo kroz ovakve uzase. Sretno!

29 pro 2011, 18:50

Apeitheia uistinu nije laka odluka pred tobom, no stojim iza toga da je to pravo ženine odluke kao što si i sama napisala. Vibram da sve dobro prođe i nadam se da imaš neku potporu uz sebe u tim trenucima da to ne prolaziš sama :hug

29 pro 2011, 19:08

ape :hug
nemoj se obazirati na dusebriznice, jasno da ti je odluka teska, svatko ima svoje razloge, kako za abortus, tako i za bilo sto u zivotu i tko smo mi da sudimo.
sigurna sam da svatko od nas ima dovoljno smeca u svom zivotu, pa bi bilo super prvo to pocistiti

30 pro 2011, 11:25

Bubidea je napisao/la:ape :hug
nemoj se obazirati na dusebriznice, jasno da ti je odluka teska, svatko ima svoje razloge, kako za abortus, tako i za bilo sto u zivotu i tko smo mi da sudimo.
sigurna sam da svatko od nas ima dovoljno smeca u svom zivotu, pa bi bilo super prvo to pocistiti

X

30 pro 2011, 21:59

Mene se baš ne može lako zgroziti, a ne bih ni da me se prozove dušebrižnicom :gigl.
Ne zanemarujem ni svoj feeling... :cool
Apeitheia, ti si u travnju otvorila temu Kasni mi, a test negativan i u tom uvodnom postu se vidjelo da si se i tada frkala da si trudna, a ondje spominješ i da si i u ožujku prošle godine bila trudna...
Vama se baš ne da navlačiti kondome.

viewtopic.php?f=35&t=64204&p=2572459#p2572459

01 sij 2012, 21:09

da imam jako neredovite mjesecnice,a prosle godine sam imala biokemijsku trudnocu.nitko te ne trazi da se brines za mene niti da sam ti draga.niti znas tko sam niti moj zivot niti ISTA o meni.ali dobro,ljudi vole ocjenjivat druge na osnovu 3 posta na nekom forumu.i da,nitko te ne tjera niti da pises na ovoj temi niti da komentiras.ne znam sto zelis? dokazat da sam neka glupaca koja ne zna sta je kondom da bi me lakse osudivala? samo daj,ako ces se ti zbog toga osjecat bolje. ja sam ovdje trazila pomoc i pomogli su mi i zbilja vam svima hvala i zbilja mi je tesko,ali ne dam da me nazivcira jedna od ''pozitivnih'' i ''dobronamjernih'' osoba dan prije zahvata. ako ti je gust slobodno osuduj do sutra i pokazi svima ovdje kako se uopce ne bi trebali obazirati na moj post.ok,fine with me,u mom zivotu to nece nista promjenit.ali eto ne znam kako se ti osjecas sama sa sobom. :)
ovo je zadnji moj komentar na ovu vrstu postova.
a vama ostalima jos jednom velika hvala na svemu,zbilja sam uplasena i svaka dobronamjerna rijec mi je dobrodosla. :luv

01 sij 2012, 21:48

Jednostavna matematika kazuje da si se ti u nešto više od godinu i po čak tri puta frkala oko trudnoće (bar što se tiče tvog pisanja po forumu), a od toga si dva puta bila trudna (bar što se tiče tvog pisanja po forumu) pa neminovno dolazim do zaključka da si prekomotna da bi koristila tu korisnu stvarčicu od lateksa.
Iskreno, bila bih neugodno iznenađena da ti se nastavlja davati podrška nakon što se malo iščačka tvoje prethodno pisanje.

Znam da bih ti bila najbolja forumska prijateljica na svijetu kad bih ti dala cjenik abortusa, ali ništa od toga jer sam ja jedna oštrokondža :lol pa ti jedino preporučujem kondome za ubuduće.
Da, nitko me ne tjera da čitam ovaj topic, niti da odgovaram, ali meni se, eto, baš hoće (isto k'o i tebi :gigl).

02 sij 2012, 00:32

na tu komotnu stvar sam alergicna,a pilule ne smijem zbog migrena,pokusala sam pazit na plodne i neplodne dane i zaustavljeni snosaj.znas,nsu svi isti i ne pase svima sve.trazili su mi pilule koje smijem uzimati ali jos nemam uspijeha.pa odi moraliziraj nekom drugom znas.ako moja mama nema potrebu govorit mi sto ti govoris,ne znam sto ti to treba u zvotu.ili je to ono sto nemas.zivot. ;)

02 sij 2012, 00:35

Bubidea je napisao/la:ape :hug

da definitvno se necu obazirat na dusebriznice koje su sve u zivotu napravile savrseno i u nicem pogrijesile.jer su SAVRSENE.

02 sij 2012, 11:19

apeitheia je napisao/la:na tu komotnu stvar sam alergicna,a pilule ne smijem zbog migrena,pokusala sam pazit na plodne i neplodne dane i zaustavljeni snosaj.znas,nsu svi isti i ne pase svima sve.trazili su mi pilule koje smijem uzimati ali jos nemam uspijeha.pa odi moraliziraj nekom drugom znas.ako moja mama nema potrebu govorit mi sto ti govoris,ne znam sto ti to treba u zvotu.ili je to ono sto nemas.zivot. ;)

:lol nemam ga, dušo, živim ga samo kroz tvoj topic.

Tebe baš strefilo :/ .
A da si na taj svoj život navučeš kondom od poliuretana pa da se više ne blamiraš s ovakvim postovima?!
Ne hvatam ti se ja olako u kolo solidarnosti kad mi nešto zasmrducka :p jer ti ovdje ne pišeš o nečemu što ti se jbg desilo, nego je ovo tvoj life style (procjenjujući po postovima koje si pisala).
Stoga, obzirom da si razrješila šta si smatrala da trebaš:

ja sam ovdje trazila pomoc i pomogli su mi i zbilja vam svima hvala i zbilja mi je tesko,ali ne dam da me nazivcira jedna od ''pozitivnih'' i ''dobronamjernih'' osoba dan prije zahvata.

mislim da se ova tema treba ključat' jer svi moji dosadašnji postovi ovdje su bili "s kondomom", bojim se da sam za daljnje pisanje potrošila paketić :lol.

02 sij 2012, 11:21

dugo, sto ti je ovo trebalo?

02 sij 2012, 11:22

Bubidea, ne trućkaj meni, na krivu si se namjerila.

02 sij 2012, 12:04

dugo, ovaj tvoj predzadnji post je bas ruzan. stvarno mi nije jasno sto ti je zena napravila da se tako obrusavas na nju. nikada do sada te nisam takvom dozivljavala i ostala sam osupnuta izrazima koje si koristila i tonom kojim post odise.

ne znam jel vas dvije imate neke privatne nerasciscene racune, neke osobne svadje, jel je jednostavno odprije ne podnosis, ali ostala sam bas iznenadjena kako je samo zdusno napadas.
cisto mi zao zene, samo je savjet trazila, a ti si je popljuvala ko da je tebi nesto nazao ucinila.

02 sij 2012, 12:07

potpisujem dugu,

drago mi je da si napisala sve što si napisala.

Nisam htjela zavrućiti nad ičijom osobnom temom, i svejedno mi je smatra li me netko "dušobrižnicom", ali zaista bih zamolila apatheiju da pokuša pronaći neki model kontracepcije jer je abortus ona najgora moguća.
Budući da svako malo strahuje od trudnoće, ovakav bi se scenarij mogao ponavljati redovito, a ja se zaista nadam da to nitko ne podržava.

02 sij 2012, 12:11

ape je napisao/la:na tu komotnu stvar sam alergicna,a pilule ne smijem zbog migrena,pokusala sam pazit na plodne i neplodne dane i zaustavljeni snosaj.znas,nsu svi isti i ne pase svima sve.trazili su mi pilule koje smijem uzimati ali jos nemam uspijeha

ali, beppa, ape je napisala da trazi prikladan nacin kontracepcije

02 sij 2012, 12:12

postoje i spirale, prsteni, a i kondomi nisu (svi) od lateksa, napisala je duga.
abortus doista nije kontracepcija i žao mi je što se uopće uplićem ovamo, lupkam se po prstima već danima.

02 sij 2012, 12:37

cek imam jedan ab u 28 godina i meni je to nacin kontracepcije??? imam i zeljeno dijete od 6 godina...pa vi niste normalni.. strasno.da nakon ovog u dogovoru s ginekologom cu stavit spiralu jer vidim da vas to strasno brine. ne znam,spirala je 1000 kn,nisam mislila da ce mi se ovo dogodit s osoboms kojom sam sad.s mojim bivsim muzem nisam koristila kontracepciju i nisam ostala trudna u ne znam koliko godina.moje prvo dijete je zeljeno.tako da svoje zlobne komentare zbilja ostavite za nekog koga ce to dirnut.jer ovo je zlobno.i ne,ne poznam dugu niti ista i moji postovi od prije su kasni i test negativan,a ne da sam trudna.dakle imala sam hormonalnih problema.ne znam zasto bih ja sad morala objasniti nekom tamo cijelu povijest svojih ginekoloskih problema? niti namjeravam. i 2 godine sam koristila antibebi pilule i tada sam imala biokemijsku trudnocu i strasne neuroloske probleme.to nigdje ni ne pise.ali nema veze.svi su jako pametni kada trebam drugom nesto prigovorit, a sami sebe ne gledaju.dugo,cito da nemas zivot ili nisi zadovoljna s istim kad imas toliko mrznje i netolerancije u sebi.to sama dokazujes svojim postovima.zelim ti nesto lijepo u zivotu da bi se i ljudi kraj tebe osjecali lijepo,jer nekako sumnjam da se osjecaju s obzirom na tvoju potrebu propovijedanja.
Tema je zaključana