“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
22 pro 2011, 11:19
Imala sam bol u prsima, otisla sam kod doktorice, malo mi je to pregledala, i poslala me na slikanje.. otisla sam to slikati, i dobila sa nalaz da se nista ne vidi, da ima samo na desnoj dojci zasjenjenje..i da se preporuca ultrazvuk dojki, jucer sam isla na ultrazvuk dojki, i doktor mi je to sve pregledao,
nalaz: Uzv dojki i aksila: Pacijentica je neopterećene obiteljske anamneze. Navodi bolove parasteranlno lijevo u nivou 3.rebra..
Poroda 1.Obiteljska anamneza bo.
Dojke izvana uredne simetrične. Subkutis i parenhim dojki su urednog izgleda. Nešro širi mliječni kanalići obostrano retromamilarno uz vidljivu ovalnu hipehogenu strukturu na prijelazu vanjskih kvadranata desne dojke veličine 6 mm, dif. dg. FA ili nešto gušća cista. Preporuča se kontrola UZV-om za 8 mjesec.
imam 19 godina
a imam i iscjedak nekada... a ima i prosirenu mlijecnu žlijezdu, onaj kanalić
i ta kost sto mi je upaljena, na prsima, boli me nekad samo od sebe, a na dodir uvijek.. reko mi je da stavljam neke obloge, i neku kremu sa a al ga nisam nista skuzila - zna li netko koja je krema??
i ima li netko sa sličnim iskustvom?
22 pro 2011, 11:55
po ovome sto je napisao sve je ok, znaci moras stvarno napraviti kontrolni pregled za 8 mjeseci. Cista nije nista strasno ako je pod kontrolom. Ja radi cista idem na uzv svakih 6 mjeseci a jednom godisnje imam punkciju. Moje ciste narastu i po nekoliko centimetara velicine (rekord je bio 7

) tako da ova od 6mm meni ne zvuci strasno. Nemoj samo zaboraviti preglede. Redovito kontroliraj i sve ce biti ok.
22 pro 2011, 17:12
Aha. Ja sam se vec uplasila, ali sad mi je vec lakse. I ici cu redovito na kontrolu, da znam da je sve u redu... Jos mi jedna zena sto radi na salteru, gdje sam se isla naruciti za osmi mjesec, kaze gospođo to vam je rano, dobro da me i narucila.