Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

njega nakon abortusa

11 sij 2012, 17:52

pozdrav! imala sam abortus jucer i sada me zanima kako se najbolje brinuti za sebe da ne bi doslo do nezeljenih posljedica.u bolnici sam dobila 3 kapsule hiramicina koje od sinoc pijem i danas mi je decko od doktorice uzeo jos kutiju koju trebam piti 5 dana.mislim da mi nisu napisali u otpusnom listu ergometrin ali mi je doktorica ipak dala i njega. da li on moze stetit? mislim da li je potreban? cula sam da se inace dobije i on da bi se maternica lakse vratila u stanje prije ab-a i izbacila ako ima kakvih zaostataka.uzimam jos i lactogyn kapsule da ne bih dobila gljivice ( s kojima sam taman prije ab-a imala problema,pa ni n eznam jesam ih se rijesila kako treba jer ne smijem uzimat canesten dok krvarim).mjerim si temperaturu navecer vecinom,kazu da bi terbala biti povisena u slucaju upale.perem se sa lactacydom zbog istog razloga. ne krvarim puno,vise neki smedji iscjedak,ali me malo zabrinjava neugodan miris.inace koristim tampone i zaboravila sam kakav je miris kada se za vrijeme krvarenja koriste ulosci...imam blage grceve,skoro nista i ne krecem se puno,sjedim i lezim doma. buduci da jako zelim imati djecu za koju godinu ako iamte kakav savjet ili neki znak na koji bih trebala pripazit,molila bih da me uputite.puno hvala!

Re: njega nakon abortusa

11 sij 2012, 18:45

Nisi dobila upute od liječnika? Obzirom da imaš iskustva s ab cudim se da pitas!?

11 sij 2012, 19:15

lijecnika nisam ni vidjela osim na viziti kad je rekao piti antibiotike doci na kontrolu za tjedan dana i nista vise..sestra je samo rekla da ne smijemo puno krvarit.moj ginekolog je u drugom gradu,a kod doktorice ne mogu ic jer se ne smijem jos kretat...ne znam sto je tako cudno i nevjerovatno sto to pitam?

11 sij 2012, 19:17

apeitheia je napisao/la:lijecnika nisam ni vidjela osim na viziti kad je rekao piti antibiotike doci na kontrolu za tjedan dana i nista vise..sestra je samo rekla da ne smijemo puno krvarit.moj ginekolog je u drugom gradu,a kod doktorice ne mogu ic jer se ne smijem jos kretat...ne znam sto je tako cudno i nevjerovatno sto to pitam?

pa evo, sve ti je boldano što su ti rekli

11 sij 2012, 19:20

Ja sam nakon kiretaže pila antibiotike i ergometrin. Kad njega popiješ osjetiš zatezanje maternice i to malo boli. Nisam puno krvarila, rekli su mi da ako budem imala priko 38 fibre da se odma javim u bolnicu, ja nisam imala nego par linijica priko 37. Mirovala sam i nisam se puno kretala.

11 sij 2012, 19:56

sad vam velim da mi u bolnici nisu ni dali ni spomenuli ergometrin,a doktorica mi je dala iako ne pise u otpusnom pismu..rekla je da se daje nakon pobacaja,ali da ona ne zna kako se koristi :ajme
znam za slucajeve gdje zene nisu dobro ociscene ili dobiju upalu...samo me zanim kako to najbolje sprijecit.a doktor mi nece sjest na krevet i objasniti detaljno nista.osim toga ne znam da li neugodan miris tog smedjeg iscjetka znaci nesto,da li da pijem taj ergometrin....? nisam doktor i ne znam sve i

11 sij 2012, 21:12

Ergometrin nije potrebno piti ako je trudnoca bila mala.
Osim uputa iz bolnice nikakva dodatna njega nije potrebna, pa ni neko dugo mirovanje.
Tema je zaključana