“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
06 tra 2012, 22:07
Drage dame znam da nas ima dosta,kojima stitna zlezda ne radi idealno.Ja sam u lakoj hipotireozi i dr je preporucio euthyrox 50 mikrograma,1 tabletu dnevno.Ja ni ranije ni sad nisam imala tegobe.Ali sta se sad desava.U zadnje vreme sam dobila na kilazi i sumnjam da to ima veze sa lekom.Kakva su vasa iskustva?Inace nekih strcnjaka je misljenje da mozda u ovakvim slucajevima nisu neophodni medikamenti,pa se mislim da i ja mozda prekinem a ishranom probam da regulisem stitnu zlezdu.Vase misljenje i iskustvo?
06 tra 2012, 23:00
gle,i ja sam se dugo kolebala da počnem piti terapiju,na uzv sve ok,al sam i ja u blagoj hipotireozi
i nakon dvije godine počela sam sa 25 i evo sad sam na 50 i to je to kaj mi treba
cijeli metabolizam mi se ubrzao i ko da sam dobila krila,sve lakše obavljam
i ne grče me više noge i kažu da se ne bi trebala više debljati
to mi je sad doživotno,al se ipak u globalu bolje osjećam
07 tra 2012, 08:34
Trebalo bi ti biti obrnuto. Tj. od hipotireoze se osoba deblja, jer je metabolizam usporen, a lijekovi bi to trebali regulirati. Kod mene je obrnuto, ja imam hiper, ali su mi lijekovi usporili metabolizam i od toga sam se udebljala.
07 tra 2012, 11:20
Ma ni meni nije jasno...
Stim da ja eto nisam imala tegobe,pa mozda sa mojih TSH 2,86 i nisam morala ici na lekove.Prva kontrola je pokazala vrednosti 1,1.
08 tra 2012, 17:06
moj je tsh nakon tri mjeseca terapije eutiroksom 25 ostao nepromijenjen, 5,3. jedino mi se t4 malo popravio. i ja primjecujem da sam dobila na kilazi otkad sam pocela s terapijom ali sam i puno jela- e sad, dal je apetit dosao od hipotir. ili od lijeka il eto nevezano s tim, nemam pojma... dr mi je digla na 50 i sad cu vidjeti sto ce se dogadjati
12 tra 2012, 12:35
i meni se otvorio apetit kad sam počela uzimati eutiroks, zanimljivo
12 tra 2012, 14:56
da, zanimljivo jer bi se vraćanjem hormona na normalnu razinu metabolizam trebao ubrzati.
nisam primjetila da se meni povećao apetit, ali bome niti smršavila nisam.
12 tra 2012, 17:05
breg je napisao/la:i meni se otvorio apetit kad sam počela uzimati eutiroks, zanimljivo
isto, isto. Kad sam startala s 25 samo sam gledala što bi mogla utrpati u sebe. Mozda sam dobila kilu ili dvije ali se taj pojačani apetit kasnije normalizirao. Vrlo brzo sam upala u još jaču hipo tako da sam isla na povisenje doze na 50, tada nije bilo pojačanja apetita niti promjene tezine.
12 tra 2012, 18:18
ja sam na 50 i nemam više napadaje gladi i tsh je ok
17 svi 2012, 10:28
Drage mije dame ja imam jedno pitanje za vas,prosla sam sve moguce pretrage i sve je ok,majka sam cetvoro dece i posle zadnjega poroda ne izgubila sam uzasno kilograme

nemam pojma zasto dojila sam dugo skoro dvije godine ali i kad sam prestala kilaza nije otisla gore pokusala sam i sa proteinima ali uzalud jednostavno nemam apetita ili naprosto zaboravim da jedem hahaha

Ima li koja od vas slicno iskustvo ili mozda neki dobar savijet za mene!?