moja baka je isto imala Alzheimera. umrla je prije 4 godine. gubljenje je krenulo postepeno, na početku je živjela kod tete a onda dok je postala opasna za sebe i druge stavili smo je u dom. meni je to bilo teško za gledat ali za nju je bilo najbolje u domu. faza totalne demencije je dugo trajala, kojih 2 godine. ona je živjela u svom svijetu i mi joj to nismo željeli remetiti tako da joj na nijedan način nismo govorili o stvarnosti.
na početku smo je pokušavali vratiti jer nam je bio šok dok nas više nije prepoznavala ali onda smo vidli da dok je ispravljamo i govorimo o trenutnim događanjima da se bojala i uznemirila. i tako smo s njom jedno vrijeme živjeli u prošlosti, nekad se dotakla i budućnost
nažalost za takve osobe pomoći nema

. ona vjerojatno na neki način zna da je izgubljena i zbog toga je uplašena i mislim da ćete joj najviše pomoći ako ćete biti uz nju i biti joj podrška bez obzira na to u kojem je ona sad periodu života u svojim mislima.
vjerujem da ti je jako teško gledati voljenu osobu u takvom stanju, meni je bilo.