“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
07 lip 2013, 12:54
moje dijete je u tjednu pred ispit (svira gitaru) izgubila sve nokte (popucali

) i uzela sam joj umjetne, na preporuku profe
e sad, radila sam sve po uputama, ali njoj otpadaju.
je li problem možda u ljepilu?
ima li tko kakve tips&tricks?
07 lip 2013, 13:17
hvala, Hajdi, znam ja sve o njezi prirodnih noktiju, mene zanimaju ovi umjetni - kako postići da joj ne otpadaju dok svira?
07 lip 2013, 13:34
uglavnom na brzinu što sam ja vidjela uglavnom kažu da se to ne može postići običnim "ženskim" umjetnim noktima
07 lip 2013, 13:38
je, vidim i ja
07 lip 2013, 13:48
akril jedino
07 lip 2013, 14:57
gle amo
trzalica za nokat6 kuna... sad koje su to dimenzije za njene prstiće
07 lip 2013, 16:42
ispit je u ponedjeljak
07 lip 2013, 16:55

a ne može prstima (jagodicama) svirati?
07 lip 2013, 22:21
može, ali to nije toliko čist ton kao kad se odsvira noktom. baš se čuje razlika
ovi stariji, gimnazijalci, su stalno s rašpicom/gladilicom u ruci dok čekaju svoj red za sviranje i nokti su im vrlo bitni. kažu da gitaristi na njegu noktiju i štimanje gitare potroše više vremena nego što traje svirka
07 lip 2013, 22:28
Ja ne znam puno o umjetnim noktima, ali ne bih djetetu to stavljala nikako.
Skidanje jako ostecuje prirodni nokat (cak i tipsi a kamoli akril ili gel)...
Kupi joj dobar lak za ucvrscivanje i mozda neke vitamine tipa merz ako smiju klinci.
Ja bi te tipse izraspala na kratko i obljepila ih onim medicinskim selotejpom. Znas onaj bijeli, mekani.
Nece izgledat bas lijepo ali bi moralo posluzit svrsi.
15 lip 2013, 13:12
kako je proslo? uspjeli se pokrpat?
moje nokte sam krpala kad krenu da pucaju loctiteom i malim kvadraticem najlonke, i skroz ga zacementira i onda mozes svirat:) naravno uz sebe uvijek imat komadice smirgle za vodeno brusenje i grozdjanu mast...
15 lip 2013, 13:14
Rimaithor je napisao/la:Ja ne znam puno o umjetnim noktima, ali ne bih djetetu to stavljala nikako.
stavljanje umjetnih noktiju je sasvim uobičajeno
JCPM, nismo se krpali, svirala je bez njih jer su umjetni otpadali i dobila 4

preko ljeta ćemo ih učvršćivati prirodnim sredstvima
15 lip 2013, 22:27
sad sam se sjetila da sam jednom u ocaju busila ping pong lopticu, ali onu sa debelom plastikom i nju keljila na nokat jer je otisao skroz...i to po preporuci profesora, no to je bilo prije skoro 20 godina i umjetni su bili ful pojam:)
Cestitam na ispitu

, treba to przivit, pogotovo kad ti se tak nesto desi...sad nek malo odmori gitaru:)
15 lip 2013, 22:32
JednomCuPostatiMama je napisao/la:sad sam se sjetila da sam jednom u ocaju busila ping pong lopticu, ali onu sa debelom plastikom i nju keljila na nokat jer je otisao skroz...i to po preporuci profesora, no to je bilo prije skoro 20 godina i umjetni su bili ful pojam:)
pa da, umjetni nokti nisu bili moja ideja već preporuka profe
odmara ona, odmara. ne mora prvi mjesec ni taknuti gitaru