“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
27 ožu 2014, 22:56
Vec duze vrijeme (tu su u pitanju i mjeseci) nemogu spavati kako treba...
skoro pa svaku noc budim se sa nekim "cudnim"osjecajem...uz njega brzo lupanje srca ,ponekad oblivena znojem...
i tako vec dugo...
kod doktorice neznam koliko smisla ima ici ali vec sam kronicno neispavana a uz to ide iscrpljenost,bezvoljnost,razdrazljivost...:-/
znali tko od cega bi to moglo biti?
27 ožu 2014, 23:15
visok šećer?
prisjeti se koliko, šta i kada jedeš prije odlaska na spavanje.
27 ožu 2014, 23:24
pa rijetko kada i jedem poslije 4-5h...
u zadnjih godinu dana sam skinula 22kg (dijetom) pa se drzim pravilne prehrane...
28 ožu 2014, 08:06
Kakav ti je tlak? Meni su otkrili visok tlak koji baš po noći raste, pa sam se znala buditi prije po noći s gavoboljama, lupanjem ili preskakanjem srca.
Nije glupo otići doktoru
28 ožu 2014, 09:02
Meni miriši na tjeskobu/anksioznost (napadaj panike je još puno žešći), ali bih, kao što ti cure preporučuju, najprije, otišla svom liječniku i isključila ovo fizičko.
Kad pišeš da se budiš s "čudnim" osjećajem - šta ti to točno znači?
Osim tlaka, šećera... nikako ne zaboravi i na štitnjaču.
off
...i skinuti 22 kile - svaka čast
28 ožu 2014, 09:27
štitnjača - provjeri si TSH, fT3 i fT4.
To sam i ja imala i pijem tablete za štitnjaču, najmanju količinu ali pomaže
28 ožu 2014, 09:29
štitnjača - provjeri si TSH, fT3 i fT4.
http://hypothyroidmom.com/300-hypothyroidism-symptoms-yes-really/
28 ožu 2014, 12:35
I kod mene je bila stitnjaca.
28 ožu 2014, 12:37
Meni isto jedino pada na pamet štitna i panika.
Ako su hormoni ok, tlak i krvna slika ok, ja bi tipovala na lagani napadaj panike.
28 ožu 2014, 15:28
prije nekih 3mj.sam imala kompletni sistematski...
tada je bilo sve u najboljem redu...
iako sam i tada vec lose spavala ali nisam pridavala neku paznju tome...
a sada mi vec nije svejedno kada sam sva nikakva.. :-/
a taj "napaj panike" od cega to dode od stresa (kojeg trenutno nemam,tj.bar ga ne osjecam) ili neceg drugog?
29 ožu 2014, 14:11
Menopauza? Mene tako znoj zna obliti, a po danu imam valunge. 42 g. A to traje vec dvije g sigurno..
29 ožu 2014, 14:13
http://www.zdravakrava.hr/clanak/3830/b ... -menopauzuDAkle ako si presla cca 38 g moze vec biti pocetak menopauze..
29 ožu 2014, 14:36
uuuu dalekooo ja jos od menapauze (bar misim da nije uranila)...
imam 10manje od ovih sto si napisala...
29 ožu 2014, 14:50
nadicab je napisao/la:štitnjača - provjeri si TSH, fT3 i fT4.

X
29 ožu 2014, 15:01
Nije onda , . Iako menopauza prije nastupa kod zena koje su bile na ivf, inseminaciji i sl.
Al ti si bas mlada
30 ožu 2014, 00:04
http://ultrazvuk-tarle.hr/dijagnostika/zagreb/bolesti_stitnjace1. Upravo zato, kod prisutnih simptoma koji mogu upućivati na bolest štitnjače, nije dovoljno u dijagnostičkoj obradi učiniti samo laboratorijske pretrage krvi ( hormone štitnjače), već je potrebno učiniti ultrazvučni pregled štitnjače i zatim daljnju obradu , ukoliko je to potrebno.Kod ultrazvučnog pregleda štitnjače potrebno je pregledati i cijeli vrat kako bi se uočile ,ukoliko postoje i ostale abnormalnosti na vratu, limfni čvorovi vrata, žlijezde slinovnice, paratiroidne žlijezde i krvne žile vrata .