Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Ulosci i tamponi

02 kol 2014, 22:01

Koje hig. Uloske koristite i koje tampone? Koji su vam najbolji?

Re: Ulosci i tamponi

02 kol 2014, 22:03

uloške volim platnene, ali sad na moru imam problema s mašinom pa imam obične. koristim libresse, ljubičaste. i dnevne za onih par dana spottinga.

tampone - tampax. sad sam uzela one pearl. ok su mi, lakši za staviti, ali ih koristim samo kad idem na kupanje.

vidjela sam one mekane u mulleru, nisam ih probala, a zanimaju me jer me tamponi uvijek, ali ama baš uvijek žuljaju na šavu :/

02 kol 2014, 22:08

Uloske libresse i violeta. Always nikad.
Tampone ob.

02 kol 2014, 22:14

Talia gdje si kupila platnene ? Mpze i na pp preporuka.

02 kol 2014, 22:20

Uloske libresse.
Tampone ob.

02 kol 2014, 23:34

libresse ulosci, ob tamponi. nekad mi je bilo svejedno, ni jedni mi nisu smetali, a sad me always iritiraju.

03 kol 2014, 00:51

Ulošci Lola lady (tanki, jako ugodni), Natura Femina (najugodniji, gotovo pamučni - takav je bar osjećaj) i povremeno Libresse (ako sam negdi di nema ovih).
Always su mi definitivno najgori ulošci ikad, plastični, iritiraju me (par puta kad me M iznenadila na poslu uzela ih od kolegice i trčala pravac u dm po "svoje"... zbilja ih ne trpim).

Tampone ne koristim nikada jer nas je u srednjoj još isplašila neka mikrobiologica s pričom kako su u Americi mlade, zdrave cure umrle zbog tampona jer se rijetko, ali ipak ponekoj dogodi da u rodnici ima neki stafilokok (zaboravih koji) koji u kontaktu sa tamponom može uzrokovati sepsu :shock
Mislim, i samoj mi je smišno da se nakon 15 god još toga sjećam, a kamoli da zbog toga ne koristim tampone, al eto - strah je vrag, a hipohondar ostaje hipohondar :mrgreen :p

03 kol 2014, 10:38

Libresse, a tampone ne koristim...nekako sam sigurnija s ulošcima.

03 kol 2014, 14:27

Violeta pamucni ulosci (definitivno najbolji)
Dnevni ulosci Carefree (pamucni)
Tampone ne koristim.

03 kol 2014, 15:29

moj(a) djeca(k) je napisao/la:Violeta pamucni ulosci (definitivno najbolji)
Dnevni ulosci Carefree (pamucni)
Tampone ne koristim.

X skoro na sve, osim sto su moji pamucni lola lady, s njima se preporodila, ovi "umjetni" su me poceli iritirati, smetati..

03 kol 2014, 16:17

A koji su vam to violeta ulosci ???

03 kol 2014, 19:30

Dobri andjeo je napisao/la:A koji su vam to violeta ulosci ???

To su oni "za rodiliste" :lol bar sam ih ja tako zvala, vata u mrezici, njezni, prirodni ;) nakon sto su me kojekakvi samoljepivi, krilati i ini poceli smetati pocela koristiti ove. Prvih dana za podlogu stavim te krilate, gore ove vatirane, cesce mijenjam, ali se preporodila ;)

03 kol 2014, 19:31

Jao :lol te ni u rodilistu nisam koristila :lol

03 kol 2014, 20:57

moje kolicine platneni ne bi podnjeli, a privlaci me ideja. je li opcija platneni dnevni?

inače Libresse i ob. always i ostalo mi je preplastično. ako nema libressa na polici, onda carefree. zašto pitaš?

03 kol 2014, 21:57

ja imam platnene dnevne :dada

a što se količine tiče, samo jednom mi nisu izdržali, a to je bilo kad sam pila hormone zbog mioma. inače poprilično krvarim :tmi: , ali uredno izdrže.

03 kol 2014, 22:13

ulošci Naturella, i dnevne isto. Tamponi ob, ali iznimno, samo npr. ako mi se potrefi dok smo na moru, jer obavezno zaradim gljivice.

04 kol 2014, 07:12

znači ima različiti dnevni i standardni platneni? gdje kupuješ? na ovim našim dućanima ili imaš šivalicu? ili izvana? gledala sam na etsy-ju ima predobrih dezena :nokti
a kad gledam koji su to slojevi čega, ako nema onog moisture proof sloja, mislim da to ne bi meni igralo. ja kad kažem obilno, onda mislim obilno :ajme
ovako npr?

04 kol 2014, 08:08

ulošci- naturella, jer su mi najugodniji, nježni, ni ne osjećam ih.
svi ostali mi jako smetaju. posebno allways, ali njih sam davnih dana otpisala, pa vidim da se nisu nimalo popravili.

dnevne uloške ne koristim. osim zadnji dan, pred kraj menstruacije.
evo vidim da se dnevni dosta koriste, ali više puta sam čitala da ih nije dobro koristiti. čini mi se radi gljivica i zaboravila sam što još. čak mi je i ginekologinja napomenula da ih ne koristim u trudnoći.

tamponi- ob, par sati na moru, ako mi se poklopi.

platnene bi voljela probati.

04 kol 2014, 08:15

zašto pitaš?
zato sto mi godinama nisu trebali jer nisam imala stvari zbog hormonske terapije i sad ju ocekujem pa nemam pojma koji su najbolji sada u smislu su da ne izazivaju iritacije ;)

04 kol 2014, 08:18

I ja imam platnene dnevne ali ih povremeno koristim jer mi nisu bas ok, pomicu se a kopcica me zulja.

04 kol 2014, 08:21

uf, nema toga što ne iritira. meni bar. ovi koji su vateni u mrežici najmanje iritiraju, ali drže slabo i nemaju krilca.
ja sam nakon 17 mj nakon prvog poroda dobila mengu i sve me je živo smetalo. odlazilo mi je da uzmem slobodne dane na poslu i da ležim doma od jada :roll

ja sam dnevne platnene zamišljala bez kopci.

04 kol 2014, 08:23

Natracare, i ulosci i tamponi.

04 kol 2014, 08:27

duchesse iz muellera ili jessa iz DMa, ulošci i tamponi, i to one super plus varijante jer ništa drugo ne može izdržati moje količine :ajme

04 kol 2014, 10:56

Libresse ljubičaste, super tanke, ali velike. Always su mi grozni, plastični, s ovima sam zadovoljna pa ostale nisam ni isprobala. Dnevne ne koristim, tampone isto tak.

04 kol 2014, 13:20

A ja sam vjerna (ocito jedina) Always. Istina da su u Hrvatskoj malo drugaciji, ali kad krenu moji Niagarini slapovi oni mi najbolje drze.

04 kol 2014, 14:22

Osim iritacije najvise mrzim kad se ulozak "odvoji " zgruda povrsina. Bez krilca ne dolazi u obzir isto :ajme jaooo muke :ajme

04 kol 2014, 14:28

Naturella ulošci. Tampone ne volim, osim kad moram, na moru... makar mi se ni to nije potrefilo već cca 5 godina... ili sam trudna ili dojim pa nemam menge... :lol
makar u zadnje vrijeme imam takve "slapove" da bih najradije koristila one chiccove za poslije poroda.

04 kol 2014, 14:30

Gledala sam u dm tampax tampone ( nisam ih nikad koristila s aplikatorom, oduvijek samo o.b. ) e sad ima vise vrsta normal velicine, kakvi su ovi pearl nekakvi ? Jel se to lako stavlja s aplikatorom ?

04 kol 2014, 14:36

Tampax su meni super. Jako je jednostavan aplikator.

04 kol 2014, 14:43

Dobri andjeo je napisao/la:Gledala sam u dm tampax tampone ( nisam ih nikad koristila s aplikatorom, oduvijek samo o.b. ) e sad ima vise vrsta normal velicine, kakvi su ovi pearl nekakvi ? Jel se to lako stavlja s aplikatorom ?

meni su pearl bolji od običnih jer se s običnima uvijek uštipnem :ajme

ali nijedni mi nisu baš dragi. velim ti da se nakanjujem isprobati ove mekane, ali nekako me strah jer nemaju končić :gigl
Odgovori