Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Zubni kamenac

07 srp 2015, 07:32

Mom starijem sinu se stvara pojačano, objasnila nam je zubarica da to ponajviše ima veza za ph vrijednosti sline, redovno ide na čišćenje, ali mene zanima znate li za neko sredstvo za pranje zubiju koje sprečava nastajanje istog?
Do sad niti jedna zubna pasta nije dala neke rezultate.
Naišla sam na netu slučajno na reklamu za Zeodent, da li je to netko možda koristio?

Re: Zubni kamenac

07 srp 2015, 08:46

Nakon pranja s pastom, umočiti četkicu u sodu bikarbonu i oprati s tim zube. Djeluje. Moj Amadej ima s tim problema i nedavno sam mu rekla neka počne dodatno četkati sa sodom bikarbonom, baš mi je neki dan pokazivao zube jer je moj recept djelovao.
Za izbjeljivanje se radi pasta od medicinskog hidrogena i sode bikarbone.

07 srp 2015, 08:52

Dunja, i ja sam bila sklona tome, ali sam se preporodila sa elektricnom keficom i interdentalnim cetkicama. Konac sam potpuno izbacila. I barem 2-3 min prati, zub po zub. Ja sam sebi neki redoslijed napravila, navikla se na to i sad ne mogu drukcije. Skroz druga prica neko prije par godina.

11 srp 2015, 21:06

I zubni tuš svakako ubaciti. Konac i el. četkice ne pretjerano i ne svaki dan

12 srp 2015, 11:28

Zašto ne el. četkice svaki dan?

12 srp 2015, 17:11

Zato kaj su obicno pretvrde

12 srp 2015, 18:33

Nisam o tome razmišljala, hvala.

14 srp 2015, 11:36

s moba mi je teže pisat...

pretvrde, preagresivne i lako dolazi do parodontoze, a kad ju već jednom imaš, onda treba još laganije i makše četkati, što električnom ne možeš...

:mase
Odgovori