“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
01 stu 2015, 08:43
U zadnje vrijeme se nekako loše osjećaj. Premorena sam, neraspoložena, znalo mi je srce lupati, i povremene vrtoglavice. Nalaz krvi baš i nije dobar, blaža anemija i hipoglikemija koju treba dalje pratiti. Dobila sam željezo i upute za hipoglikemiju al nekako nabrzaka i preko telefona tako da nisam baš najbolje shvatila.
Ima li netko s tim iskustva?
01 stu 2015, 12:15
nemam iskustva, niže ti je tekst koji obuhvaća mnogo stvari o hipoglikemiji.
za početak, trebala bi uredno živjeti, spavati i redovito jesti. i kao što su ti i rekli, pratit krvnu sliku i dignut željezo.
http://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje/simptomi-zdravlje/hipoglikemija-uzroci-simptomi-i-lijecenje
02 stu 2015, 11:45
moj sin je imao problema s hipoglikemijom, treba uravnoteziti prehranu, probaj malo procitati o zoni, pisalo se i ovdje o tome. namirnice koje sporo dizu secer u krvi, redovito jesti...
02 stu 2015, 17:37
Ja imam hipotireozu. Nedavno kada su mi radili testove krvi na razne hormone, uradili su i test za insulin. Ispostavilo se da imam hiperinsulinemiju i da mi to izaziva povremene hipoglikemicne epizode. Nemaju puno pojma o tome, jer se izuzetno retko desava. Mozda bi bilo dobro da odes do endokrinologa i opises mu svoje tegobe, a on ce te onda uputiti koje bi testove bilo dobro obaviti. Sretno!