“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
14 sij 2016, 12:02
Curke jel tko koristio ove ljuskice?

Navodno su super pomoć u mršavljenju
http://www.zdravakrava.hr/clanak/5404/r ... rsavljenje
14 sij 2016, 13:05
jesam ja, u šejkovima i varivima. okus nikakav, samo ljigav, zgusnjava.
14 sij 2016, 13:18
Ja koristim u jelu. Nisu za piti. Grozno je tako
14 sij 2016, 13:26
jesam. i prah i ljuskice. za napitak je prah eventualno, ne ljuskice.
14 sij 2016, 14:12
https://www.biobio.hr/psyllium-prah-proizvod-20342/Aha znači ovo da kupim
Ajde hvala vam baš budem sad pod pauzom otišla po to
Prah ste pile? Isto je ljigav?
14 sij 2016, 14:13
nabubri i postane užasna ljigava želatina.
14 sij 2016, 14:18
nevenera je napisao/la:nabubri i postane užasna ljigava želatina.
I onda si mršava?
14 sij 2016, 14:19
mozes popiti odmah, dok jos ne nabubri, pa ce nabubriti u zelucu. jest kao bez okusa, ali nije fino, niposto.
mozda bi mogla ubaciti u neki smoothie, ali isto treba brzo popiti dok se ne pretvori u kasicu. i pazi ako ga budes dodavala u umake i variva, bas sluzavo bude, a ako pretjeras i pregusto.
14 sij 2016, 14:26
ja ga koristim za poticanje probave
14 sij 2016, 15:22
ja sam jednom probala taj u prahu popiti, bilo mi ga je teško piti i još me uhvatila panika da mi se zaljepio za grlo i da će tamo nabubriti

Već sam se vidjela na hitnoj.
Moram vidjeti jel mu istekao rok trajanja pa da ga ipak nekako iskoristim.
14 sij 2016, 16:04
Meni su njoke fine s tim
Koliko god se trudila popit da ne nabubri nije mi uspelo
14 sij 2016, 16:11
Evo ja ga kupila

znači stvar je u brzini
A jeste ga uzimale ujutro ili navečer? Piše prije jela...ali ako zbilja toliko nabubri onda poslije njega nisi ni gladan
Kao ni ja poslije moje famozne čarobne juhe na kojoj sam već 4. dan
14 sij 2016, 17:25
Zar se to ne koristi umjesto brašna/ kvasca/ nečega? Vidjela sam to kod svekrve u kuhinji i tako mi je namjenu objasnila.
14 sij 2016, 17:27
u lchf kruščićima kao vezivo mijenja gluten iz brašna.
14 sij 2016, 17:28
Ali moja svekrva nije na lchf-u. Mora da je planirala pa kupila sve potrebne sastojke

pa zatim odustala.
14 sij 2016, 17:32
I ja sam ga koristila za kruščiće po receptu iz lchf kuharice (meni je bilo bitno da nema glutena)...
14 sij 2016, 18:12
meni su bile preskupe

pa ih nisam isprobavala. za probavu mi ne treba a za ostalo se snađem
19 sij 2016, 13:05
Imam i ljuskice i prah, koristim jedino za LCHF kruščiće i muffine, mada sad nam našla još bolji recept za kruščiće za koje ne treba pa mi stoje.
Probala piti- grozno, diže mi se želudac. Probala gustiti varivo i da, baš bude slinavo i grozno. Sad mi je palo napamet da bi se možda probala napraviti zaprška s njim. To moram probati.
19 sij 2016, 16:31
ne moraš se truditi.
20 sij 2016, 09:39
Oh, hvala folne.
01 vel 2016, 23:47
teutonija je napisao/la: mada sad nam našla još bolji recept za kruščiće za koje ne treba pa mi stoje.
moze li recept :trep :trep hvala:)
02 vel 2016, 08:59
i ja sam ga za lchf krušćiće kupila ali na kraju ga koristim za 2 recepta i njoke. imam prvu kutiju od početka. malo toga se potroši. a trenutno pauziram i s lchf-om

a koja mu je svrha ako ga samog piješ? probava? smanjuje apetit?
02 vel 2016, 09:24
snow - ja ga pijem kad imam zatvor, u čaši tople vode razmutim žlicu praha, dobro promiješam i odmah popijem - ne stigne se zgusnuti
02 vel 2016, 15:02
Ajme curke moje ja ga pijem evo par dana...i iskreno NIKAD ali NIKAD u životu nisam popila nešto tako odvratno u tekućem stanju
Dakle, meni je to okus koncentrata vrganjeve juhe + okus svježeg kvasca i onda pošto se toliko brzo zgusne ta smjesa onako je osjetiš dok ti klizi po grlu
Nakon toga popijem dvije ogromne čaše vode...danas ujutro nisam disala dok sam to popila a nakon toga sam odmah imala pripremljenu čašu vode
Ali toliko se jako to napuhne da uopće ne osjećam glad... evo sad sam pojela prije par minuta svoju salatu
Znam svrhu i zato ne odustajem

Moram smršaviti i ne jesti gluposti...ovako sam stalno nešto žvakala
02 vel 2016, 19:16
Koristim za LCHF kruščiće.
12 vel 2016, 09:22
LCHF pecivo bez psyliuma
-500 g sira (svježeg kravljeg, ali ne zrnatog)
-250 g zobenih posija (može i malo više ako je sir mekaniji ili su veća jaja. Tijesto mora biti gusto da se mogu oblikovati hrpice i da se ne razlijeva, ali opet mekano za se mora stavljati žlicom)
-4 jaja
-malo soli
-malo stevije
-1 prašak za pecivo ili soda bikarbona
Sve dobro izmiješati metlicom, žlicom stavljati na protvan na papir za pečenje, složiti 6 peciva. Odozgo po želji posuti lanom, sezamom, makom....
Peći na 180 cc 45 min. Odozgo mora dobiti smećkastu nijansu, a unutra provjeriti čačkalicom.
12 vel 2016, 09:25
teutonija je napisao/la:LCHF pecivo bez psyliuma
-500 g sira (svježeg kravljeg, ali ne zrnatog)
-250 g zobenih posija (može i malo više ako je sir mekaniji ili su veća jaja. Tijesto mora biti gusto da se mogu oblikovati hrpice i da se ne razlijeva, ali opet mekano za se mora stavljati žlicom)
-4 jaja
-malo soli
-malo stevije
-1 prašak za pecivo ili soda bikarbona
Sve dobro izmiješati metlicom, žlicom stavljati na protvan na papir za pečenje, složiti 6 peciva. Odozgo po želji posuti lanom, sezamom, makom....
Peći na 180 cc 45 min. Odozgo mora dobiti smećkastu nijansu, a unutra provjeriti čačkalicom.
ja ovo pečem u kalupu kao kruh
12 vel 2016, 09:35
I ja sam probala, ali mi je bolje i zgodnije kao peciva.
Pojedinačno ih smrznem i samo vadim po potrebi pa provrtim u mikrovalnoj.
Kad pečem u kalupu puno se duže peče i nekako mi ispadne gnjecavo i lovi se za zube.
12 vel 2016, 09:35
Ohladiti na rešetki.
26 vel 2016, 00:41
teutonija, hvala puno za recept!