Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

pregled očiju

31 svi 2016, 10:19

kratkovidna sam, nosim pretežno meke leće, tu i tamo naočale.
primijetila sam u zadnje vrijeme da mi vid na blizu slabi. kamo da odem? imate li preporuku nekog liječnika?
za meke leće samo odem u optiku, tamo mi izmjere dioptriju, naručim leće (uvijek iste). bi li mi takav pregled bio dovoljan i za ovo ili da odem negdje "konkretnije"?
hvala!

Re: pregled očiju

31 svi 2016, 11:24

Dr Perić. Mislim da je na Rebru trenutno.
Sjajna je. Ja tešmo nalazim okuliste jer imam sto čuda sa očima. Ona mi je mrak.
Mislim da joj je Sanja ime.

31 svi 2016, 11:53

bilježim. hvala! :kiss

01 lip 2016, 12:42

MM i djeca su odusevljeni kabinetom za lece u Vinogradskoj. Oni im naprave pregled a koliko sam shvatila zato kaj nose lece onda dodju s lecama na kontrolu dok bi kod oftalmologa morali doci na kontrolu tako da 2 dana ne nose lece. Toliko su svi ljubazni, naruce te kad ti pase, trude se jako oko onih novih kaj tek uce stalvjati lece... Uglavnom moji prezadovoljni

01 lip 2016, 13:06

kabinet za leće u Vinogradskoj je bio super još dok sam ja bila klinka koja je pokušavala s lećama i isto ih toplo preporučam. Zapravo nisam znala da su i dalje Ok jer sam već odavno prešla u Osijek (gdje su isto genijalni), ali stvarno je vinogradska za preporuku!

01 lip 2016, 14:46

Adorabla je napisao/la:MM i djeca su odusevljeni kabinetom za lece u Vinogradskoj. Oni im naprave pregled a koliko sam shvatila zato kaj nose lece onda dodju s lecama na kontrolu dok bi kod oftalmologa morali doci na kontrolu tako da 2 dana ne nose lece. Toliko su svi ljubazni, naruce te kad ti pase, trude se jako oko onih novih kaj tek uce stalvjati lece... Uglavnom moji prezadovoljni

ne znam je li to ono što mi treba. nosim leće, ali one su mi ok, no sad imam problema sa sitnim slovima, valjda mi se razvija i dalekovidnost (uz ovu kratkovidnost zbog koje nosim leće).
hvala!

01 lip 2016, 16:09

da ako si do sada nosila leće.
Oni ti isto naprave pregled ali tako da nosiš leće i s tim svojim lećama čitaš slova i onda ti dodaju korekciju da ti izračunaju nove leće koje su ti potrebne.
Znači ako je samo dioptrija u pitanju to ti rade oni i daju ti korekciju leća.
E sad ovo dalekovidnost i kratkovidnost to više ne razumijem :nata ali ako je nekaj kompliciranog onda će te oni uputiti oftalmologu.

01 lip 2016, 16:45

To je zub vremena :mrgreen a švercam se tako da skinem naočale kad nesto trebam pročitati. Najgore je to sto ih onda posvuda ostavljam :roll

02 lip 2016, 07:47

Imala sam poduži post, ali...
Na tvom mjestu išla bih oftalmologu, nikako kod optičara rješavati naočale (kontaktne si, za sada, ostavi, kad ti još odgovaraju).
Kod izrade naočala (ako ti utvrde da imaš i prezbiopiju) razmisli hoćeš li nositi dvoje naočale ili napraviti progresivne (ja se nisam mogla na njih naviknuti pa sam ostala na jednima sve dok mi prezbiopija ne bude baš smetala).

02 lip 2016, 08:51

umjesto progresivnih leca moze se razmisliti i digitalnim lecama
http://www.zivjetibolje-vidjetibolje.hr ... im-lecama/

02 lip 2016, 10:17

bit će onda oftalmolog. i meni se čini da je to pametnije, nego samo u optiku.
još ne znam što bih. sad imam leće i naočale za kratkovidnost. ne znam bi li mi bilo bolje imati još jedne naočale za čitanje (ali kako onda s tim jer mi neće odgovarati jedne i kad imam leće u očima i kad ih nemam?) ili ići na progresivne možda... razmislit ću još.
hvala svima!

03 lip 2016, 08:13

- dr. Grčić u Maksimirskoj iznad Monokla, odlična, Buhtlica i ja imam problem kao i ti, dobila neku blagu progresivu, ne znam kak se to točno zove, al rekla je da je to kao progresiva za mlađe :mrgreen

03 lip 2016, 08:35

Viki, to su ti vjerojatno ove digitalne lece, na što sam stavila link. Kao na njih se lakše priviknuti nego na klasičnu progresivu, a i nešto su jeftinije od njih.
Odgovori