“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
26 kol 2016, 12:29
radim na laptopu, koristim najobicnijeg misa. u zadnje vrijeme me desna ruka boli, krenulo od zgloba, a sada ide i prema dlanu, prstima i laktu.
mislim da bi bilo dobro da kupim boljeg misa, za pocetak.
imate li neku preporuku?
26 kol 2016, 13:08
Ako tipkas s deset prstiju kupi i ergonomsku tastaturu, kazu da je puno lakse. Ako ne tipkas onda je svejedno. Za mis ne znam, sorry
26 kol 2016, 13:22
Nije ti toliko do miša nego do položaja ruke. Za prvu ruku probaj izmisliti nešto pa staviti ispod samog zgloba tako da ti dlan i podlaktica budu u ravnini, a ne pod kutom. Ima tih jastučića ili podloga s jastučićem za kupiti u svim boljim informatičkim..
27 kol 2016, 09:02
da, kupi podlogu za miša s jastučićem. ruka stoji ravno i ja sam se preporodila otkad je imam.
29 kol 2016, 11:23
ma uzmes ostatak role kuhinjskog ili toaletnog papira i namjestiš si kako ti paše visina. Te anatomske su čisto bacanje para

Podlakticu pazi da ti je na stolu a da ti ne visi preko stola.
30 kol 2016, 09:03
hvala na savjetima. nasla sam u fini podlogu s jastucicem, probati cu s njom, mada mi se na prvu cini da mi je jastucic premali.
03 ruj 2016, 08:09
Mala Bornica je napisao/la:hvala na savjetima. nasla sam u fini podlogu s jastucicem, probati cu s njom, mada mi se na prvu cini da mi je jastucic premali.
Gdje si kupila i daj sliku posalji na mess.da vidim kako to uopce izgleda.
03 ruj 2016, 09:26
Ja imam već duže problema s rukom, teniski lakat. Jučer mi je ortoped rekao da uzmem ortozu za zglob i kod rada na računalu stavim pod nadlakticu nešto tako da mi bude u višem položaju od dijela ruke kojm držim miša. Taj dio ruke mi mora biti u nižem položaju.