Sada je: 30 tra 2026, 02:21.

PITYRIASIS ROSEA??

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

PITYRIASIS ROSEA??

PostPostao/la suncica77 » 03 kol 2010, 22:39

pozzz

prije tjedan dana dobila sam osip na tijelu,, prvo ispod grudi pa po vratu , malo na licu, pa po trbuhu i lagano se spusta doli prema **** :mrgreen .....ispod grudi su fleke vece a ovo ostalo sitne kao bubuljice....u subotu sam bila na hitnoj dr. kaze alergija :conf dobila tablete Claritine.....kremu Beloderm i Plimycol ( ta je za gljivice :conf ).....međutim od subote mi se pocelo sirit po trbuhu i sve vise i vise,, juce odem kod svog dr. ona sad sumlja na pityriasis rosea :| ......i dalje mazem ovim kremama i pijem ove tablete....imam uputnicu za dermatologa koji dolazi tek 14.8 pa za popiz**** :roll.....danas kao da je stalo da se siri...kao da na vratu imam manje...dr. veli proce za 4-5-6 tjedana :shock ...ne na sunce ...ne se kupat.... :shock ........ja luda....trebam na more.....dajte pomozite....jel tko imao ovo i sta da radim..??... :/
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

Re: PITYRIASIS ROSEA??

PostPostao/la Mini Me » 03 kol 2010, 22:48

ja imala....prije 6 mj! oko pupka...i svrbilo za poluditi!!! dobila od dermatologa Belogent kremu, i osip se povukao za 2 dana! mislim da krema ne ide na recept, košta oko 30 kn!
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MON » 03 kol 2010, 22:49

imala ja. bar mislim, samo su mi rekli da je rosea. svrbi za poluditi.

rekla mi je doksa da tu nema pomoći, traje nekih osam tjedana i piješ klaritin ili nešto slično uz mazanje belodermom, ali samo zato da izdržiš svrbež.

no ja sam to imala sigurno nekih dva-tri tjedna prije nego sam otišla doksi. jer sam bila na moru i mislila sam da nije niš dok se nije tako proširila da više nisam spavala od svraba, a nisam mogla zamisliti da stavim išta na sebe što nije 1000% pamuk.

na sunce sam išla, ali jako malo jer me smetalo.

ma sve smeta kad imaš to, sad bi napisala što ali je prosto.

evo pogledaj na ovaj link, netko je baš pitao za roseu

http://www.ordinacija.hr/halo-doktore/p ... ea-gibert/

eh, baš te snašlo :hug

no sreća je da to nije niš opasno nit strašno. i kad prođe, ništa ne ostane
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la suncica77 » 03 kol 2010, 23:02

ali mene uopce ne svrbi .....ni malo...hvala Bogu.....
da i mislim d as am je imala 2008 ali samo ispod pazuha i na trbuhu....a dr. kaze da je ne mogu imati 2x...a meni u kartonu pise i tada i sada dijagnoza pityriasis rosea.....aj sad budi pametan ....sta ja to imam.?...mm se boji da mu ne pređe....non-stop na ogledalu gleda imal koja flekica ili bubuljica :lol
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 03 kol 2010, 23:11

joooj, blago ti se što te ne svrbi...ja se češem od kad sam pročitala naslov...toliko mi je to bilo traumatično iskustvo :lol

ako zaista je rosea, tad mi je doksa također rekla da je opasnost od prenošenja minimalna ili nikakva. i fakat, nitko moj nije dobio.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la lilipop » 04 kol 2010, 10:10

Kod svrbeza meni su pomagali hladni oblozi.
S vremena na vrijeme dobijem alergiju
Vlazan pekir stavim malo u zamrzivac ,pa na osip
Mama, ja ću biti tvoja najbolja drugarica cijeli život.
lilipop
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 04 kol 2010, 13:14

kakav vlazan rucnik....di cu vlazno na to kad ne smijem.....dr. rekla da izbjegavam vlaznost u svakom smislu, ako mogu bez tusiranja bez kupanja, bez znojenja ( to tesko, jer samo da usisas kucu eto znojan si po ovoj vrucini).....hvala Bogu da ne svrbi.....evo ispod grudi mi nema vise onih vecih fleka , nestale, ali me brinu one koje se pojavile prema doli :oops: ...........moram danas dr. jer sam kremu potrosila :roll
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.