Sada je: 28 kol 2026, 23:10.

obilna menstruacija i PCOS

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

obilna menstruacija i PCOS

PostPostao/la danijela81 » 14 pro 2010, 00:59

ja to :nevi
već neko vrijeme mi se tu i tamo pojavi baš jako obilna menga, a u zadnjih par mjeseci je svaka takva.
po danu stalno mijenjam uloške, nekad i svakih pol sata. hodam po kući s debelim ručnikom, da kad sjednem negdje ne ostavim tragove :roll
po noći stavljam Vjeranove pelene, ali ni to ne pomaže previše, baš mi je bed jer vjeran spava sa mnom, ne znam kako izbjeći da ne pobjegne van.
ne mogu mrdnut iz kuće, ne daj Bože da moram negdje izaći, ne pomažu ni tampon i najveći uložak u kombinaciji kad "krene". sva se preznojim kad to osjetim.
i tako 3 prva dana, i onda se polako smiruje.
gin kaže da je to normalno kod PCOS, dao bi mi pilule, ali ne smijem radi krvne slike.

jel ima nešto prirodno da pomaže, čaj, kapi, nešto, neki otrov? :loce
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: obilna menstruacija i PCOS

PostPostao/la mamma » 14 pro 2010, 08:55

Ista stvar od 12. godine, kad pijem pilule sve ok cijeli zivot planiram te dane da nekud ne idem, znala sam i sa posla izostajat, po noći ak zaspim u krvi sam do vrata :ajme
Odlučila sam stavit mirenu i moja dr napokon pristala, u međuvremenu su se pojavili miomi dosta veliki i opet ništa dok ne vidimo jel ce oni rasti ili ne.
Ne postoji ništa ni prirodno ni otrovno sto bi nam pomoglo, meni je baka uzimala neke trave, ma sve i svasta su mi davali ali kod mene je to vjerojatno povezano genetikom, zadnjih godina sam anemična i kad dobijem željezo u infuziji onda je malo blaže.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la she » 14 pro 2010, 09:31

Ja sam jedna od onih koje se pate sa strahovito obilnim menstruacijama i pomažu mi 2 stvari:

- neotrovna: puna kašika soli u maaaalo vode, popiti na eks - barem jednom dnevno za vreme najgorih dana
- otrovna: tablete Rapten-K (diklofenak-kalijum i to treba naglasiti u apoteci pošto je običan diklofen u stvari diklofenak- natrijum) - nesteroidni antireumatik koji pored ostalog što umanjuje bol poprilično smanjuje obim menstrualnog krvarenja
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Masha » 14 pro 2010, 09:57

isti problem imam, plus kod mene je oduvijek prisutna i jaka anemija. pokušavala sam i ja sa travama raznoraznim, ali jedino mi pilule pomažu. :dunno
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la danijela81 » 14 pro 2010, 10:29

s anemijom sam se pomirila, bez željeza ne mogu.

a ovo sa soli, hm, vjerojatno je grozno za popiti, probat ću ako ću moći.
te tablete mi nitko nije spomenuo, kod nas se više ni analgini ne mogu kupiti samo tako, bez recepta. vidjet ću s dr.
izluđuje me to, izluđuje. sutra moram u Zg, čitav dan ću jurcat okolo takva :loce
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la direktorica svemira » 14 pro 2010, 22:59

Mogla bi ti pomoći tinktura konopljike, ali svakako bi prije trebalo provjeriti hormone.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 15 pro 2010, 10:27

ja samo možda imam PCOS i to samo na jednom jajniku :dunno , ali imam strašno obilne menge (obiteljski problem)

ja uglavnom planiram biti negdje u blizini wc-a tih dana (jer čim ustanem jednostavno "rukne" iz mene) - i idem na wc svakih 20-tak minuta

ako negdje moram ići (npr morala sam s curama na predstavu :ajme ili jednom sam putovala busom 36 sati upravo u vrijeme najgore menge) - najveći tampon + noćni uložak - i tako izdržim oko 2 sata i onda mijenjam i jedno i drugo (u torbi nosim rezervne gaće, štrample i rezervnu suknju ako sam na putu ili na poslu :oops: )

skužila sam da mi je bolje u te dane biti u suknji i to imam jednu crnu šuškavu na kojoj se ne vide mrlje a jako brzo se suši - pa ako je malo isperem i upijem vodu papirima ( i to pokrijem puloverom do koljena :oops: ) - za par minuta bude sve OK

prve menge nakon poroda su mi bile najgore i onda sam koristila štos iz rodilišta : noćni uložak + nekoliko vir uložaka

što se noći tiče, stavim uvijek jedan vateni uložak "iza" i ustanem tokom noći i evo već 2 godine mi nije ništa procurilo :klanja
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la veky32 » 16 pro 2010, 18:32

evo mamma je spomenula mirenu
jesil o tome razmisljala?
smanjit ce ti se krvaranje a hormoni bi ti smanjili rad jajnika pa ti se mozda i jajnici malo "odmore"
nece ti se stvarati nove ciste
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.