Sada je: 25 kol 2026, 19:23.

Igličasti valjak (derma roller)

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Igličasti valjak (derma roller)

PostPostao/la pulse » 07 pro 2011, 10:58

Vidjela sam to neki dan na netu, pa sam se malo zainteresovala i pročitala odlične komentare onih koji su ga koristili. I tako sam odmah pala u napast da ga kupim :lol

Naime, ono što se tvrdi da se tim valjkom postiže zaista ima smisla. Prvo, već samo bockanje lica tim mikroiglicama (a ima ih u raznim dimenzijama) podstiče proizvodnju kolagena i obnavljanje kože. A drugo, kako kreme uglavnom djeluju na nivou epidemisa i ne prolaze u dermis, njihovi učinci su površinski. U kombinaciji sa bockanjem koje stvara privremene mikro-kanaliće u epidermisu, kreme mogu da prodru i u dermis. Primjera radi, ako neko ima problem sa hiperpigmentacijom koja se ne smanjuje od preparata (ta sam), vjerovatno je ista prisutna u sloju dermisa do kojeg ti preparati ne dopiru. To bi onda trebalo da znači da ako se uspije djelovati na taj dublji sloj da se nešto i može postići.

Imate li kakvih iskustava sa ovim?
pulse
atletičarka

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.