Sada je: 30 kol 2026, 03:15.

alergija i otečenost

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

alergija i otečenost

PostPostao/la danijela81 » 06 svi 2012, 15:54

alergična sam na pelud trava, koja trenutno cvjeta i cvjetaaaa :roll
a ja dišem na škrge :nesvist

uzimam aerius, seretide i avamys sprej (otkriće - zbilja je super, nos mi prohodan, oči samo povremeno zasuze i zasvrbe)
na stranu to što svejedno imam povremene opstrukcije, to preživim jer si znam pomoći.
ali ubija me ta otečenost. budim se kao buhtlica, obrazi ko u vjeverice, kapci kao krafnice, na rukama imam dobro futrane jastučiće, a ne prste, da ne govorim o stopalima...

ima li kakve pomoći, prirodne, neprirodne, ne biram više puno, može i teška kemija :bidan
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: alergija i otečenost

PostPostao/la Ina66 » 06 svi 2012, 18:43

tu sam :jadnimi
ja sam od ovog tjedna na letizenu, avamys sam špricala prošle godine i djelovao je dok sam špricala (a ja sam zaboravljiva :oops: )
otečenost mislim rješavati čajem od koprive, samo se moram sjetiti kupiti ga kad sam vani
i skužila sam da mi je lakše preživjeti večer/noć ako se istuširam čim uđem u kuću
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Stefanova_mama » 06 svi 2012, 20:24

Pratim.

Meni je najgora otecenost kapaka, kad mi treba pola minuta da trepnem.

Od hemija sam odustala jer moram da vozim, a nisam jos nasla antihistaminik koji ne uspavljuje. Patim i cekam da prodje. Sama otecenost me ne smeta toliko, koliko kad dodjem do one kriticne granice da telo stvarno ne moze vise alergena podneti i krenu gusenja.

Neprestano tusiranje i pranje kose pomaze ponekad.

Najgore mi je kad krene lepo vreme, pa nas zovu na razna druzenja u prirodu, a ja moram kao debil objasnjavati da ja to ne mogu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la danijela81 » 06 svi 2012, 20:46

Stefanova_mama je napisao/la:a nisam jos nasla antihistaminik koji ne uspavljuje

meni je aerius ok :dunno (jel to uopće antihistaminik, meni se nekako podrazumijevalo da je). pila sam i letizen, i još neke, aerius mi je nekako najbolje sjeo. samo ta otečenost je sveprisutna što god da uzimam.

znači, čaj od koprive, pišem ga prvog na listu za kupovinu.
i meni je lakše kad se istuširam, ali nije mi to moguće svaki put. živimo u kući, i stalno sam unutra-vani, pogotovo zato jer Vjeran ne podnosi biti unutra kad je ovako lijepo vrijeme.
a i njemu je nos stalno zaštopan, oči ga svrbe, sve mi se čini da ću ga morat na testiranje.

Stefanova_mama je napisao/la:Najgore mi je kad krene lepo vreme, pa nas zovu na razna druzenja u prirodu, a ja moram kao debil objasnjavati da ja to ne mogu.

eh, točno tako. pa me blijedo gledaju i kad kažem da ne pomažem mami u vrtu, baš u ovo doba kad ima najviše posla :whew
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Hajdi » 07 svi 2012, 12:08

Meni su jako preporučivali Escontral od Jadranskog laboratorija, poznanik iz ZG kaže da se preporodio.

http://www.jgl.hr/novosti-i-mediji/novosti/escontral-%E2%80%93-novi-antihistaminik-za-sustavnu-primjenu-u-portfelju-receptnih-lijekova/
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 08 svi 2012, 13:14

pokušajte s ovim, ali baš taj, ne neku kopiju

http://com.hok.hr/web/marinalab/sprej_a ... us_hr.html

on radi film po sluznicama, pa se lakše diše
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Ina66 » 17 svi 2012, 08:07

pila sam letizen deset dana i nikakve pomoći, dapače, imala sam osjećaj da mi je još gore. javila sam se dokici koja mi je dala aerius i nasonex - već drugi dan ko preporođena
otečenosti više ni nema toliko osim navečer, ali to mi je već normalno. ne znam je li i to zbog lijeka ili zbog toga što pijem puno čaja, kroz dan mijenjam zeleni i koprivu
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ina66 » 17 svi 2012, 08:47

[quote="Hajdi"]Meni su jako preporučivali Escontral od Jadranskog laboratorija, poznanik iz ZG kaže da se preporodio.
trebao bi biti dobar jer je desloratadinum kao i aerius :dada
Ina66
kuhinjska fly lady

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.