Sada je: 30 tra 2026, 02:21.

Prirodno liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Prirodno liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

PostPostao/la okasa » 24 svi 2013, 15:29

Gljivične infekcije su uzrokovane bujanjem gljivica koje može utjecati na kožu (gljivični osip), usta (gljivična infekcija), probavni trakti, jednjak, rodnicu (vaginitis), i druge dijelove tijela. Iako je Candida albicans najčešći uzrok, ima i drugih glivičnih skupina koje uzrokuju bolest. To uključuje Torulopsis, Cryptococcus, Malassezia, i Trichosporon kvasaca. Ovdje su neki prirodni lijekovi koji mogu pomoći:

1. Jogurt
Umočite tampon u čašicu organskog ne zaslađenog jogurta koji sadrži aktivne kulture, a zatim ga umetnite u vaginu i ostavite 30-40 minuta.

2. Borna kiselina
Borna kiselina djeluje kao blagi antiseptik i ima antivirusno i antifungalno svojstva. U prirodnim apotekama mogu se naći čepići s borna kiselinom (ili se mogu napraviti po narudžbi). Svaku večer umetnite jedan čepić kroz 14 dana i nemojte preći tih 14 dana.

3. Ionsko (koloidno) srebro
Natopite tampon sa srebrom i umetnite ga u vaginu i neka djeluje oko 10 do 12 minuta. Također tuširanje s tušem koji sadrži srebro ili gelovi s aloa verom i čajevcem će pomoći u rješavanju problema.

Vrlo bitno je NE koristiti klasične uloške koji se mogu kupiti u svakom dućanu, već se prebaciti na neke od organskog pamuka bez mirisa, izbjeljivača i plastike. Sve te kemikalije i plastika potiču razvoj gljivica za vrijeme menstrualnog ciklusa, a da ne govorimo o hormonalnim poremećajima, neplodnosti i mnogim drugim problemima. Također pri pranju intimnih dijelova treba koristiti prirodne sapune ili gelove.
Zadnja izmjena: Rimaithor; 24 svi 2013, 16:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: editirani linkovi koji su u suprotnosti s pravilima foruma (reklamiranje)
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Prirodno liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

PostPostao/la Ivy26 » 17 lip 2013, 10:23

čajevac je zakon
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Re: Prirodno liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

PostPostao/la okasa » 27 lip 2013, 21:07

Sve što je prirodno ja sam za. :)
okasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.