Sada je: 30 tra 2026, 01:02.

LHCF/anticandida/zelena kura

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

LHCF/anticandida/zelena kura

PostPostao/la ancica » 22 lis 2014, 15:02

Molim pomoć iskusnih u ovom načinu prehrane.
Zbog velike količine antibiotika i koritkosteroida morala bih na anticandida režim prehrane. Koliko shvaćam, sve ovo iz naslova su varijacije na temu. Znači UH ništa ili umjereno, samo određene namirnice. Meni je doktorica rekla da smijem proso i heljdu, druge žitarice ništa. Voće je rekla sve izbaciti, a negdje sam našla da se može ona zelena jabuka. Mliječne proizvode moram sve izbaciti, osim tog kefira kojeg ne bih popila ni za šta, želudac mi se diže na njega koliko mi je to gadno. Ne volim ni iznutrice, hladetine kojekave, janjetinu, većinu svinjskog mesa, masno meso, crveno meso... pa šta ću ja jesti?! Pileća prsa, jaja (koja mogu, al nije da volim) i nadzemno povrće?
Meni je ovo živa muka. Osim što sam ovisnik o slatkom, a sad mi je još više jede jer me ta gljivica gnjavi, imam problem sa doručkom i time što jesti na poslu? Malo sam gladna i živčana :nokti
Imate li vi neke recepte i ideje?
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Re: LHCF/anticandida/zelena kura

PostPostao/la folne » 22 lis 2014, 15:12

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -kura.html

Ančice, možeš orašasto u umjerenim količinama. Ja si ispečem pogačice od orašastog (vrhnje zamijenim kefirom, ali to se uopće ne osjeti) i koristim ih kao pecivo. Najčešće na njih samo putar, ali možeš i namaz od tune, šnitu pršuta ili nečeg sličnog.
Ručak meso i povrće. Uz malo mašte tu zaista utrpaš svašta. isto i za večeru. Masnoću ne štediš. Ja najviše koristim maslinovo, manje mast i najmanje putar.
Mast me sjetila, možeš i pogačicu i masti na to za doručak :mrgreen

Što te točno smeta kod kefira? Meni ne valja kad predugo odstoji pa bude preljutkast i prepeckav. Blaži mi je skroz dobar. A ako ga ocijediš kroz gazu dobiješ nešto a la mliječni namaz i u to dodaš češnjaka, vlasca ili već po želji i eto opet ideje za doručak.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ancica » 22 lis 2014, 15:39

Pogacice mi vec dobro zvuce :p
To napravis od mljevenih orasastih plodova i jaja? Naci cu recept.
A kefir sam probala samo jednom. Inace ne volim mlijecne proizvode, jedem samo cvrsti jogurt ili acidofil, posni sir i neke tvrde sireve koji nisu masni.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la folne » 22 lis 2014, 15:42

ovo ti je recept za lepinje

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... evape.html

sir uopće ne stavljam. nema potrebe.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ancica » 22 lis 2014, 16:14

Pretpostavljam da kefir moram raditi sama? Kako? Gdje da nađem te gljive?

Oprostite na glupim pitanjima, tek se učim

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la folne » 22 lis 2014, 16:20

mogu ti ih ja poslati. ubaciš ih u mlijeko. ima na receptima cijeli topic o njima.

i kad to budeš sama radila možeš okus prilagoditi da tebi bude najprihvatljiviji. Ili ako ne ide raditi npr namaz.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ancica » 22 lis 2014, 16:28

molim te, pošalji, ako ti nije problem.
vidi se da su recepti dio foruma na koji nikad ne idem :)
danas navečer ću proučiti i početi si raditi nekakvu kuharicu da se organiziram.

ancica
Čudo od žene

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.