Iako ja mislim da nije situacija alarmantna, doktorica me forsira na tablete koje ja godinama izbjegavam.
Znači otkad imam mengu imam anemiju. Bila sam na hrpu pretraga (i svake godine nakon sistematskog me opet šalju na iste pretrage), ali i hematolog je rekao da je sve OK, ali da više ode nego uđe. Unatoč tome što zdravo i puno jedem, dapače u zadnjih par godina stalno forsiram zdravu prehranu (voće, cjelovite žitarice, orašasti plodovi, meso, povrće, salate, čokolada rijetko i to sa 85% kakaa - te sam izbacila gazirane sokove u potpunosti kao i sve puno šećera (ok povremeno zgriješim sa čokoladom koja i nije crna), čak minimizirala i mliječno i svejedno mi je krvna slika lošija.
Spirulinu uzimam godinama i ona malo pomaže, ali više ne kao prije. Željezo čak i dignem lako, ali hemoglobin je stalno ispod najniže referentne vrijednosti. Iako ja mislim da je 116 OK (minimalno je 119) doktorica kaže da moram krenuti sa tabletama jer da mi ova krvna slika uzrokuje druge probleme (sa srcem i zujanje u uhu) što je točno.
Ali mene zanima da li ima još nešto osim spiruline, prirodno, što može pomoći? Očito mi spirulina više ne koristi kao prije...
Osim prirodnog preparata imate li još koji provjereni trik?
Tnx.