Sada je: 30 tra 2026, 03:42.

OPADANJE KOSE (spojeni postovi)

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

OPADANJE KOSE (spojeni postovi)

PostPostao/la suska » 04 lip 2009, 00:06

Drage moje neznam kako vi al ja imam problema sa kosom od kad sam drugi put rodila glava mi je puna prhuti a i strasno puno mi pada kosa. Trenutno koristim od recepta sampon i losion al ne smiruje se valjda imam jos vise prhuti nego kaj sam imala uzas molim pomoc sa vasim savjetima zato kaj neznam vise kaj da radim. HVALA :kiss

Edit; spojila dvije teme iste tematike, Rimaithor
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: OPADANJE KOSE I PRHUT POSLJE PORODA

PostPostao/la leonardaj » 04 lip 2009, 08:12

I kod mene je ista situacija.
Za opadanje kose znam da će završit kad-tad, ali za perut još nisam našla rješenje. :dunno
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrava » 04 lip 2009, 09:30

Meni je prestala opadati kosa a prhut sam riješila Palmolive antidandruf šamponom (nije skup a ima ga u maltene svakoj trgovini), plave je boje! :5
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la suska » 04 lip 2009, 11:58

U ljekarni sam pitala koji sampon losion ili tak nesto pa su mi nudili neki za 300 kuna al uz njega ti jos ide i losion od 300 kuna koliko novaca za kosu sam moram dati ko da sam dobila na lotu. Nekakva mi je gledala vlasiste dolaze 3 puta tjedno i grozno mi je ne vidi mi se glava od naslaga prhuti te sampone mi je ona preporucila rekla sam kao razmislit cu hocu li ga kupiti a jedva sam cekala da zbrisem pre skupi su im ti njihovi preparati.
slikaslika
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

kosa i ono što je od nje ostalo

PostPostao/la macha » 04 lip 2009, 18:59

Ljudi daj mi recite ki se to događa......kosa mi strašno otpada....al strašno več stvarno dugo vrimena.....prvo sam to prepisivala dojilačkom periodu ali sad sam več stara majka.......i dalje situacija alarmantna.......zaštopala sam sve odvode......muž če me u top staviti......i prije neg što se pritvorim u gologlavi materijal za ispucavanje........
Što poduzeti........UPOOOOOOMOOOOOOĆ :klanja
"Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna" (J.W.Von Goethe)
macha
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kosa i ono što je od nje ostalo

PostPostao/la Mak » 04 lip 2009, 22:19

De me nade... :roll:
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suska » 04 lip 2009, 22:22

i ja sam otvorila slican post borimo se sa istim problemom al ja imam jos i perut u kosi a odvode ni ne spominji vec zastpoani ni ja neznam kaj cu al ak nadem kaj javim ti odmah. pozdrav od mene
slikaslika
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MMI » 04 lip 2009, 22:24

čini mi se da nas više takvih ima.
meni je od poroda tako,kažu da je normalno,pa ti sad budi pametan.jednostavno čekat da prođe ili da ostanem bez kose. :D
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suska » 04 lip 2009, 22:30

Ja cu jos malo pa biti celava, moja princeza uz to kaj mi pada kosa osisala sam se kratko skroz ,mislim dosta je kratko cak me i ona cupa i to potegne me posteno da mi suze idu na oci.
slikaslika
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Crvena » 05 lip 2009, 05:59

Nakon prvog poroda mojoj kosi trebali se dvije godine da se oporavi. Inače sam prirodno frčkava, ali se u noći poroda kosa bila skroz izravnala i više nikad nije frčkavost došla na ono od prije poroda...
Drugi porod mi je bio manje traumatičan (carski rez) pa se nije skroz izravnala, ali je nekako čudno blago valovita.
Nakon oba poroda mislila sam da ću oćelaviti - onako, umjesto mucica posvuda po kutovima stana bilo je moje kose, jastuk nakon spavanja da ne spominjem :shock: Nakon prvog poroda išla sam ubrzo raditi pa mi je bilo bitno da mi odjeća ne izgleda kao da prolazim kemoterapiju - zato sam podosta investirala u kojekakve ampule, emulzije i skupe frizere, ali nisam stekla dojam da je nešto pomoglo dok nije počela rasti sama od sebe.
Malac će sad osam mjeseci i u zadnje vrijeme su stvari krenule na bolje - čini mi se da mi opet ispada normalnim tempom, kao bilo kojoj živoj i zdravoj ženi, a i vidi se da mi raste puno mlade kosice. Napokon! :mrgreen:
Samo još malo strpljenja :vrtise
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anamija » 05 lip 2009, 09:25

I meni je i nakon prvog i nakon drugog poroda dosta dugo i strasno puno padala kosa. Taj period je trajao dobrih godinu dana, mozda i duze. Sad manja ima 20 mjeseci i jos doji, ali kosa vise ne pada, tj.pada u normalnim kolicinama.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la Sarah Kay » 05 lip 2009, 12:00

Prije par mjeseci otvorila sam skoro pa isti topic. Kupila Phitocyene šampon. Krenula mi je rasti mlada kosica, ali ova stara i dalje ispada u nenormalnim količinama. Peram dva puta tjedno i imam puni šaku otpale kose. Kod češljanja, spavanja, ma zapravo stalno mi padaju gomile kose... Ne znam više šta da radim. I da, još dojim, sad će za koji dan 18 mjeseci.
Sarah Kay
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: OPADANJE KOSE (spojeni postovi)

PostPostao/la Mak » 05 lip 2009, 12:43

Je li ti raste vise nove kose nego dosada?
Moja sestra ce uskoro u Hrvatsku pa bih si mogla naruciti par samponcica ako pomazu.
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mirbi » 05 lip 2009, 13:50

E, ja sam o opadanju kose grintala prije par miseci. Još uvik mi opada, ali sam po savjetu moje frizerke, koja je i sama imala taj problem, kupila L'Oreal profesionalni šampon za progušćavanje kose i čekam da počne djelovati. Košta oko 75 kn i ima ga kupiti samo u salonima koji su zastupnici L'Oreala.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la macha » 05 lip 2009, 16:26

A bome ćekajući taj period da prođe samo od sebe ostat će samo čelo dugo ka od splita do beograda......
Lakše jer vidim da nisam sama jer sam već počela umišljati kojekakve boleščurine.....
I meni raste mlada kosica.....a što mi je bitno kad ove stare kokoške od dlaka opadaju....kao što neko reče ka da sam na kemoterapiji.
Aj ako taj Loreal počme što bolje činiti javljaj......
"Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna" (J.W.Von Goethe)
macha
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MMI » 05 lip 2009, 16:51

macha je napisao/la:Aj ako taj Loreal počme što bolje činiti javljaj......

nemoj zaboravit jer ćemo sve oćelavit :mrgreen:
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suska » 05 lip 2009, 23:28

Da javi nam meni je frendica rekla za neki od vishia da si kupim u ljekarni.
slikaslika
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la NataliK » 06 lip 2009, 09:18

+1 potpuno isti problem!!
kosa opada i opada i opada... sad malo manje nego u pocetku, al jos uvijek opada vise od onog sto ja smatram normalnim.
bila sam na ispitivanju vlasista, i rekli su mi da verjatno zbog dojenja mi nedostaje ulja i tekucine u tijelu. pijem udo's choice oil, koje je je inace odlicno za probavu, za jacu kosu, zube, nokte i sl., al sto je najvaznije , daje ulje kosi koje joj je potrebno.
pocela sam piti puuuno, puuuno tekucine, jer sam shvatila koliko sam u biti zedna... prije bih jednostavno zaboravila na unos tekucine, jer bi se zaigrala sa bebicom, ili bi zurila negdje, ili ovo ili ono...

sto se tice preparata za kosu... doktor mi je bio prepisao jedan losion koji sam morala koristiti dva tjedna i onda dva tjedna pauze.
u ta dva tjedna mi je ispala 1/3 moje kose, al zato u iduca dva tjedna pauze, gotovo da mi ni jedna dlaka nije otpala!!!
ali to mi je bilo psihicki pretesko prolaziti po drugi put, tako da sam odustala od losiona.

u akademiji na kojoj su mi isptiali vlasiste, dali su mi sve prirodne sampone i balsame i maske!
NEMOJTE kupovati sampone koji nisu prirodni, tipa Nivea, L'oreal, Fructis i njima slicni! svi su oni puni gluposti koje samo jos vise stete vasoj kosi.
ja osobno koristim Dr. Hauscka (apricot and sea buckthorn), zatim Logona Treatment Shampoo ( za one koji imaju puno peruti - SAVRSENO djeluje!!! )
i koristim Lavera Mango Milk balsam/regenerator za kosu!
nemaju neki lijepi miris kao i ostali samponi, niti daju mnogo pjene kao drugi samponi, ali to je dokaz da su prirodni i super blagi za kosu!
takodjer sam se podsisala, nastojim ne susiti kosu s fenom, ne vezujem kosu u repove, niti stavljam ikakve kopce ili spangice... samo je pustim da bude slobodna...

meni se stanje dosta popravilo, a sad jedino sto mogu uciniti je cekati da mi se hormoni vrate u normalu i da mi kosa onda opet pocne rast i i prestane opadati.
slika
slika
NataliK
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la NataliK » 06 lip 2009, 09:23

P.S.!!!

Za one mame koje vise ne doje i proslo je dosta vremena od prestanka dojenja, svakako preporucam napraviti kompletnu krvnu sliku i pregled vlasista! Jedino tako cete pronaci problem. Ako pak to ne zelite, preporucila bi Rogane ili Propecia za rast kose.
Jako su popularni i djeluju na rast kose...
slika
slika
NataliK
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirbi » 09 srp 2009, 09:10

Evo mene nakon skoro 2 miseca korištenja Lorealovog šampona. Čini se da se smanjilo opadanje, ili više nema šta opast? :roll:
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Hajdi » 09 srp 2009, 13:31

Ja sam prhut riješila Eucerinovim šamponom protiv prhuti.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la macha » 15 srp 2009, 14:21

mirbilos je napisao/la:Evo mene nakon skoro 2 miseca korištenja Lorealovog šampona. Čini se da se smanjilo opadanje, ili više nema šta opast? :roll:

Ajde pa ču baš da probam......kažeš u salonima da se može nabaviti.......??????
I stvarno ti se situacija "skoro pa čelava" smirila?
macha
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirbi » 15 srp 2009, 15:00

Da, samo u salonima koji zastupaju L'oreal. I, je, bolje mi je. Nadam se da će prestati posve uskoro.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la NataliK » 22 srp 2009, 15:52

Moram reci da mi je u potpunosti prestalo opadanje kose i to cak prije nego li je bebica navrsila mjeseci.
Meni su stvarno pomogli samponi koje sam vec navela u gornjim postovima, a sad ponekad operem kosu sa Keune samponom Derma Activating. Kosa mi izgleda prekrasno i dobije lijep volumem.
slika
slika
NataliK
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 27 srp 2009, 07:15

ja osobno koristim Dr. Hauscka (apricot and sea buckthorn), zatim Logona Treatment Shampoo ( za one koji imaju puno peruti - SAVRSENO djeluje!!! )
i koristim Lavera Mango Milk balsam/regenerator za kosu!

a kako do njih doći u Hr?
ja bih rado probala s nečim ovakvim, prirodnim
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la BUBAMARICA » 14 kol 2009, 11:51

citam ove postove i u svakome sam pronasla nesto.i meni kosa opada strasno,sve me strah oprati kosu....
kupila sam inneov kapsule pa me zanima ima li tko iskustva s njim?pise da se piju po dvije dnevno,najmanje 3 mjeseca. :mah :mah
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirbi » 26 kol 2010, 15:32

Na žalost, podižem topic... :(

Jedno vrime opadanje kose se smanjilo, na nekih par miseci. Pa se ovog prolića opet vratilo, strašno nešto. Evo sad sam je oprala poslije bojanja i ispalo je toliko da me strah pogledati se u ogledalo. A u ogledalu strava jedna, po sredini tjemena skoro pa ničega nema. :( Prestala bi se bojati, al bi bila posve sijeda, ošišala bi se na kratko, al bi se tek onda vidilo koliko kose fali...

Prošle godine sam testirala štitnjaču, željezo i sve je, više-manje, bilo OK. Dakle, ostaje stres... ja ne mislim da sam stresna, ali vjerojatno sve oko mene ipak utječe, iznutra.

Ne znam šta napraviti, osim što ću si kuhati čaj od koprive i 'kupati' kosu u tome, čula sam da to pomaže. A štetit, valjda, neće... :/
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la rusulica » 26 kol 2010, 15:48

Moja prijateljica nakon gubitka kose zbog kemoterapije krenula je u agresivnu borbu protiv ćelavosti. Koristila je ampule (neke iz ljekarne 3 kom 400 kn čini mi se počinje ime sa D, ), neki šampon (dobar je i oni s nacrtanim lavom) i tablete iste marke kao i šampon. kosa joj je nakon toga buknula kao griva, puno gušća i ljepša nego prije i narasla je u rekordnom roku. godinu dana iza već je imala kovrčavu kosu do ramena skoro. Jedini problem je što je to bilo prije 10 godina pa se ja više ne sjećam naziva tih proizvoda al pitat ću kad je čujem.
Sjetila se ampule su bile Ducray :mah
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la MMI » 26 kol 2010, 21:05

da pitaj je šta je koristila
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cleonikky » 27 kol 2010, 05:46

mislim da joj ampule nisu pomogle da joj kosa naraste bolja i gusca, jer je normalno da nakon kemoterapije kosa bude kao sto je bila i prije nego li je sva opala.
Mom frendu je isto nakon kemoterapije kosa bila bolja i gusca (nakon sto mu je sva opala naravno), a nije koristio nista.
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.