“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
02 lis 2009, 14:26
tražim ovo gore, hitno je-kaže mi dr.o.p., a u bolnici lista čekanja-ne baš mala.
znate li nekog dobrog?
02 lis 2009, 14:40
Kod Batesa honorarbi radi nekoliko dobrih za stitnjaču, (inače rade u bolnici). Šaljem ti imena na pp.
02 lis 2009, 14:41
danke,
02 lis 2009, 14:59
Ja sam u Vinogradskoj čekala samo dva tjedna i za uzv i hormone.
Jedino za endokrinologa ne znam.
03 lis 2009, 18:19
ako si ikad prije bila na rebru zbog štitnjače, ne čekaš ništa. Ja sam bila prije tri godine i jučer došetala, izvadila krv i naručila se za uzv za dva tjedna.

nazovi ih, pa pitaj ili se naruči putem maila, pa ćeš vidjeti koliko se čeka.
03 lis 2009, 20:38
Ja sam se isto narucila u Vinogradsku i cekala sam tri tjedna za vaditi krv. Nakon pet dana su dosli nalazi i odmah su me poslali internisti. Jedino sam na UZV cekala dosta - 6 mjeseci.
03 lis 2009, 21:17
da, liste su tako po 2-3 mj za UZV, i više. A meni je dr rekla da moram ići što prije.
privatno košta 250, 300kn.Ništa strašno. I da je 20000 vrijedilo bi mog zdravlja, volim se
03 lis 2009, 21:27
2-3 mjeseca? pa ja sam neki dan bila
03 lis 2009, 21:31
SG, tnx, ić ću u Vinogradsku pitat, svakako, jer sam s više strana dobila info da su čekali kolko i Adorabla

. Htjela sam imat ovu info o privatnicima
03 lis 2009, 22:30
e ako se odlučiš ić, onda odi na nuklearnu (trebaju ti tri uputnice: za uzv, za hormone, za prvi pregled kod štitnjačologa) i s uputnicom za prvi pregled odeš kod dra, malo popričate o simptomima, ona te skoro uguši (ono pregleda ti štitnjaču

). za taj pregled se ne trebaš naručivat, nego fino sjedneš i čekaš. čak i ne tako dugo.
od nje dobiješ otvorenu povijest bolesti i trčiš na šalter za uzv naručit se, pa onda dole naručit se za krv. moreš si namjestit da vadiš krv isti dan kad imaš uzv (tako sam ja).
eto, meni je od tog prvog pregleda do uzva i krvi prošlo samo dva tjedna. a nisam imala vezu
meni je još ostalo pokupit nalaze
05 lis 2009, 10:56
jos nisi nalaze pokupila
05 lis 2009, 10:57
SG
17 tra 2010, 23:45
Ja sam dobila uputnice samo za uzv i hormone, ne i za pregled
Da tražim i za pregled ili je ok bez njega?
Krumpi gdje si ti na kraju bila?
18 tra 2010, 11:46
hormone i uzv obavila privatno, platila 500 kn, to obavila za tri dana i sve mi je Ok
prije prehodala tri bolnice, lista čekanja od tri mj.
18 tra 2010, 22:17
moja dr je rekla da SAMO u Rebru treba pregled, tamo baš ne daju na UZV prije pregleda i dogovora s endokrinologom
ja sam išla privatno-UZV 200kn, punkcija 300kn
18 tra 2010, 22:22
Ja sam bila u Medikolu, tamo radi jedna doktorica s Rebra, pregled i UZV 400 kuna, hormone sam obavila na Sv Duhu preko uputnice
21 tra 2010, 21:07
Eh mogu odmah napisati i moj update. Obavila sam sve u Vinogradskoj medjutim obzirom da sam dobila neutralne odgovore i u smislu "ako krepate onda cemo vas lijeciti" a i stanje mi se objektivno pogorsalo otisla sam na preporuku privatno u Leptir. Uglavnom nebitno za dijagnozu koju mi je postavio iskreno sam zahvalna na preprouci sto sam otisla njemu. Tako da ako vam simptomi potraju, imate osjecaj da niste nis rijesili u Vinogradskoj, toplo preporucujem Leptir. Reagiraju i kod takozvanih "normalnih" nalaza.
21 tra 2010, 21:12
ja nisam napisala da sam bila u Leptiru?
jesam, da, i sviđa mi se kako funkcioniraju
23 tra 2010, 09:23
Adorabla je napisao/la:Eh mogu odmah napisati i moj update. Obavila sam sve u Vinogradskoj medjutim obzirom da sam dobila neutralne odgovore i u smislu "ako krepate onda cemo vas lijeciti"

Zar su još uvijek tako neprofesionalni?
Moje je iskustvo upravo grozomorno, ja sam se neko vrijeme liječila kod njih, s tim da se ordinarijus (nakon što je vidio katastrofalne razine hormona, pogotovo TSH) upravo izderao na mene u stilu "jeste li normalni, znate li da bi vas s ovakvim nalazima prije 50 godina zadržali na Brestovcu"...
23 tra 2010, 11:08
Sad se ja ubacujem s pitanjem, ja se liječim već godinu dana u Vinogradskoj nakon povuci-potegni faze (malo svugdje, malo nigdje)...imam terapiju letroxom i slijedeća kontr. mi je u 7. mjesecu..međutim svaki puta mi je drugi liječnik, a ko fol se vodim kod jednog kod kojeg se uredno i naručim...pa sad neznam, moja sveki ide na nuklearnu (ja sam dolje na bolestima metabolizma, dijabetes i sl., ak me kužite). Vidim da je netko gore isto spomenuo nuklearnu, pa se pitam jel to ista bolnica i ako je, koji je odjel bolji?
23 tra 2010, 13:29
Koliko ja znam, nuklearna medicina je na Rebru.
26 tra 2010, 10:57
Ma ima poviše na brijegu u sklopu Vinogradske nuklearna, a ja se vodim u prvoj zgradi prizemno...pa sad ne znam koja razlika i gdje je bolje...
26 tra 2010, 16:02
Ja isto bila u Leptiru, i moram reći da nisam oduševljena.
Sama dr. koja me pregledavala mi se činila sasvim ok, ali sestra je bila katastrofalna, čekala sam prilično a i nalaza još nema a prošlo je tjedan dana.
26 tra 2010, 17:22
Da li pomaze da pozoves i pitas? Vibram za dobre nalaze.
26 tra 2010, 19:29
čudno? ja sam bila u utorak, u petak nalazi.
26 tra 2010, 21:47
Stalno ih mislim nazvati pa nikako, morat ću sutra.
17 ruj 2010, 22:56
dobila sam uputnicu za izvaditi hormone štitnjače
rekla mi je doc da odem na sveti duh
jel se tamo naručuje ili se samo dođe i čeka - i dal se ide natašte, do koliko primaju itd.
svaka info dobro došla
17 ruj 2010, 22:57
na Rebru se naručuje.
17 ruj 2010, 23:03
Na Sv. Duhu se ne čeka, dođeš ujutro do 9, laboratorij je u podrumu, uzmeš broj i čekaš, ovisno o gužvi, ja sam se zatekla tamo prvi dan kad su dobili reagense za neke markere pa je bilo milijun ljudi. Nakon što te pozovu i upišu te, taj dio ide brže. Rezultati su bili za tjedan dana, ali u neki ludi termin, tipa od 12-14
Bila sam prije 6 mjeseci