“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: curke pusite li?

06 vel 2008, 23:56

Vaša me podrška stvarno nadahnjuje! :dj
JiA, samo naprijed :up ! Uz tebe sam i šaljem ti dobre vibre!

http://coner.hr/ordinacije/?izdvojeno=73
http://www.briefing.hr/Naslovnica/tabid ... fault.aspx

07 vel 2008, 09:45

Flasteri? Aj dobro bum probala tako :mah
Pred godinu dana sam kupila nicorete žvake i niš :dunno . Samo mi je bilo ljuto u ustima...
Nadajmo se da će ovaj topic postat nepušački :3srca
Vra, svaka čast. I hvala na podršci svima kojima je potrebna :drink

10 vel 2008, 14:22

Ja pušim. I uživam u tome. i ne mislim prestati.

10 vel 2008, 17:53

Bruna 3 je napisao/la:Ja pušim. I uživam u tome. i ne mislim prestati.

x
samo bi dodala, za sada!

10 vel 2008, 17:55

Pusac. Ovisnik. U glavi mi jos nije sazrela odluka za prestankom, pa dotad ni ne pokusavam. MM prestaje svako malo, uz pomoc Nicorette zvaka, ali vidi se da mentalno jos nije prestao pusiti. Svaka mu cast na pokusajima :mrgreen:

10 vel 2008, 18:24

Ja sam bila pušač punih 15 godina.Prestala sam prije godinu dana kad sam skužila da sam trudna.Sad više sebe ne mogu zamisliti s cigaretom u ustima a iskreno se nadam da će to tako i ostati kad prestanem dojiti i kad se vratim na posao.

11 vel 2008, 10:53

evo da se i ja priključim "nepušačkom" klubu ;)
pušač sam 18 god(i više),ma grozno, sramota me i reć da sam pušila i u trudnoći ( kao smanjila) :oops: :oops: :oops:
jednom pokušala prestat, prije nekih 10 god, i nisam izdržala ni dana bez cigarete pa se kasnije nisam više ni trudila, al misao o prestanku je stalno tu negdje prisutna.
i evo prije dva tjedna jednostavno neki klik ko iz vedra neba- moram prestat!!!
i tako sam ja tri dana kao smanjila na 5 kom dnevno i skužila da je to živo mučenje, otišla u ljekarnu po flastere i od tada ne pušim. FLASTERI- definitivno pomažu- ŠOPAJU TE NIKOTINOM da stvarno nemaš želju zapaliti. nosila sam ih pet dana- svaki dan su mi izbijale po licu nekakve crvene flekice dok peti dan nisam buknula od crvenila nakon što sam stavila novi flaster. kaže žena u ljekarni ALERGIJA jer mi je 21 mg nikotina bila prevelika doza(a ja pušila kutiju dnevno,u nekim prigodama puno više..) :shock: :dunno
,ponudila mi slabije al reko probaću možda bez njih. i evo sad sam bez flastera, ne pušim, na trenutke mi je teško al držim se, podršku nalazim u knjizi A. Carra Lako je prestati pušiti koja je stvarno odlična i preporučujem ju.
svima koji su u fazi prestanka pušenja -DRŽIM FIGE!!!!!!! :zivili

11 vel 2008, 11:15

mamam, bravo! drzim fige da bez problema guras dalje.

11 vel 2008, 15:22

Nerina, drži se i digni glavu visoko! Uspjela si postići ono što masa ljudi ne može :up , pa bi bila živa šteta to baciti u vodu!!!

Mamam, svaka ti čast!
Veliki :hug od mene!!!

12 vel 2008, 10:33

hvala cure na podršci ,baš mi treba :drink
nisam pala u depresiju, naprotiv sretna bih bila da se toga poroka riješim, al povremeno se javi taj mali vrag u glavi "pa zar je to bila moja zadnja??" a onda pomislim pa ja sam nepušač i to mi tak SUPER zvuči!! :trio

14 vel 2008, 14:15

Evo i mene još jednog pušača. Pušim već 13 godina( osim stanke od po 1,5 god . u trudnoći ).Znam se ponekad sjetiti kako je bilo lijepo u trudnoći kad nisam pušila ( pa nema onih navika ujutro kava i cigaret , pa ne smrdiš ko pepeljara.....).Ali sad mi trenutno paše cigaret i kava i neki put si nemogu zamislit piti kavu a ne pušit i tak.... opet sve ovisi kako kad. Neki put mi dan prođe da ne zapalim 10 cigareta a neki put se dogodi da vučem ko blesava. Sve u svemu divim se ljudima koji bace cigaret i ne zapale ga nikad više. Takav karakter ja nisam i nemogu si zamisliti da bi smogla toliko hrabrosti da ga bacim i gotovo. Dobro je to što mi je u trudnoći miris dima dizao želudac i jednostavno nisam mogla zamisliti cigaret.A sad sam u fazi pušenja i nerazmišljanja o prestanku. I samo da još velim da sam okružena ljudima koji su nekad pušili dim za dimom a danas prodaju fore o zdravlju i kak to nije dobro ( ali savjetuju te na "bezobrazan " način ). To je nešto kaj mi se ne sviđa i što me jako razljuti. Mišljenja sam da svaki pušač mora sam skontati kad je vrijeme za prestat pušit bez nečijeg nagovaranja i filozofiranja. :mase

14 vel 2008, 15:01

Ja sam kupila flastere. I sad se gledamo :naughty oni i ja i dogovaramo datum :shock:

14 vel 2008, 15:33

O, Inna, dobrodošla u klub.
Flasteri i ja smo se družili nekoliko dana.
Ništa od toga.
Al nemoj da te obeshrabri, probaj!

14 vel 2008, 15:40

Ma probala bum, samo skupljam živce i motive na kup :brise

14 vel 2008, 16:04

odluka mora sjest, ne znam gdje, al osjeti se kad sjedne :pusi :pusi

jedan mali savjet iina- samo nemoj flaster odmah zaljepit kad odlučiš da si popušila zadnju, sačekaj malo do prve PRAVE krize pa ga onda zašij . majko mila u tom trenutku sam se osjećala kao pravi đanki :alc KOJE OLAKŠANJE!
i budi oprezna,bilo što neobično primjetiš skidaj,nije to baš tako bezazleno,ja sam imala nuspojave.
držim ti fige da sve dobro bude :hug

14 vel 2008, 16:19

:) hvala na tipu :mah

14 vel 2008, 16:25

mamam, tak sam i ja zalijepila...oko podneva, a zadnja je bila večer prije...kad ga staviš---opaaaa, tako je sve opet superiška i zakon... :proljece :rolf :proljece

14 vel 2008, 17:38

yra je napisao/la:mamam, tak sam i ja zalijepila...oko podneva, a zadnja je bila večer prije...kad ga staviš---opaaaa, tako je sve opet superiška i zakon... :proljece :rolf :proljece

:trio :trio :trio :trio :trio

14 vel 2008, 21:18

BAMBOLA je napisao/la:Ali sad mi trenutno paše cigaret i kava i neki put si nemogu zamislit piti kavu a ne pušit i tak.... opet sve ovisi kako kad. Neki put mi dan prođe da ne zapalim 10 cigareta a neki put se dogodi da vučem ko blesava. Sve u svemu divim se ljudima koji bace cigaret i ne zapale ga nikad više. Takav karakter ja nisam i nemogu si zamisliti da bi smogla toliko hrabrosti da ga bacim i gotovo. I samo da još velim da sam okružena ljudima koji su nekad pušili dim za dimom a danas prodaju fore o zdravlju i kak to nije dobro ( ali savjetuju te na "bezobrazan " način ). To je nešto kaj mi se ne sviđa i što me jako razljuti. Mišljenja sam da svaki pušač mora sam skontati kad je vrijeme za prestat pušit bez nečijeg nagovaranja i filozofiranja. :mase

Ako ti paše, nemoj ni pomišljati o prestanku pušenja, jer ćeš se samo žderati što nisi uspjela.
Ja za sebe isto mislim da nisam karakter. Bacila sam cigaretu, ne na svoju odluku. Kad je mm rekao da poslije Nove godine ne pušimo moja reakcija je bila :whew Ja sam prestala (od tada zapalila dva puta i nakon dva dima zgasila jer mi uopće nisu pasale). Očito su mi se neke stvari posložile na pravo mjesto da prestanem. Da li će to biti trajno :dunno i ne opterećujem se s time.
Trenutačno dva i pol mjeseca ne pušim i izgleda da ću još jedno vrijeme biti nepušač.

14 vel 2008, 21:51

beammama, imaš ti karaktera i to za dvije osobe, jer očito je odluka došla od TM, a ne od tebe, a ipak si uspjela :1 ! Ja bih bila jako ponosna na samu sebe da sam na tvojem mjestu!

Ja se još uvijek ne smatram nepušačicom, nemam pravo na to jer mi još uvijek miriši. Ja sam za sada apstinentica! :whew

U ponedjeljak krećem raditi, a na radnom mjestu mogu pušiti koliko želim...ali, ja više ne pušim...da vam iskreno kažem, uopće ne sumnjam u sebe, imam snage za desetoricu! Što vrijeme dalje odmiče, to sam čvršča!!!

JiA
, žao mi je zbog flastera, ali negdje sam pročitala da je svaki povratak na staro u biti podsjetnik koliko nam treba promjena...Nemoj to smatrati neuspjehom, već probom...neka ti jedan "pad" ne oduzme volju za dalje... :blabla

14 vel 2008, 23:42

meni je danas zamirisalo :shock:
prvi put otkad sam prestala pusit, a ima tome sad vec preko 9 mj.
bas me zacudilo (bez brige, ne pada mi napamet, stvarno ne bih se luda vratila na to) jer mi od pocetka smrdi uzasno (i dalje mi smrde pusaci, samo ta jedna smrdljivica mi je zamirisala :mrgreen: - mozda neke posebne cigarete pusi) i kud bas sad... :dunno

15 vel 2008, 09:57

Moj tata ne puši 7 godina. Pušio je 35 godina, do dvije kutije OPATIJE, prestao uz pomoć gadne crijevno-želučane viroze :mrgreen: Još mu zna zamirišati, a zna i sanjati da puši :shock: lik, nakon 9 mjeseci nije čudno da ti ponekad zamiriši, nema panike, je l? :mah

15 vel 2008, 10:02

Iina, slicnu pricu ima i moj tata.
S tim da on priznaje da bi pusio i sada da se moze zadrzati na 1 kutiji dnevno :shock:

15 vel 2008, 10:06

Je l to imamo istog tatu?!? :mrgreen:
To je njegova rečenica:"ne bi ja ni prestao da sam mogao bit na jednoj kutiji." :nemoj

15 vel 2008, 11:02

Prijavak 17 godišnje pušačice. Imala pauzu u trudnoći i dojenju od godinu i pol. Jel prestao cuclat cicu, ja sam počela cuclat cigaru! Nevjerojatno! I žalosno!
Jedini pomak je to što ne pušimo u kući, već na balkonu. Trebate me vidjeti navečer prije pranja zubi, u piđami, zamotana u dekicu, sa čarapama na piđamu, tresem se glupača i dulim je!
Uopće ne znam kako da prestanem. Ja baš volim pušiti!

15 vel 2008, 11:18

valjda jos nisi spremna.
i ja sam jako voljela pusiti i stvarno sam uzivala u tome.
nisam prestala ni zato sto sam morala (kao vasi tate), nego sam jednostavno odlucila da je zbilja dosta smrada, trovanja djece, ovisnosti, a bome i bacanja para (utjeha svima koji i dalje puse - ovdje pljuge kostaju oko 4.5 funte, znaci cca 45kn).

15 vel 2008, 11:25

Donedavno sam i sama imala stav "volim pusiti" i "ne skodi mi jos" i bez griznje savjseti uzivala u dimu.
Medjutim, u zadnje vrijeme imam intenzivan osjecaj da ce se nesto jako lose dogoditi ako ne prestanem.
I uzasnu griznju savjesti svaki put kad zapalim.

15 vel 2008, 11:27

jia, dobar pocetak! :up ozbiljno, tako sam i ja krenula. prvo nelagoda, griznja savjesti, pa sram, pa prestanak.

15 vel 2008, 12:21

JiA je napisao/la:Donedavno sam i sama imala stav "volim pusiti" i "ne skodi mi jos" i bez griznje savjseti uzivala u dimu.
Medjutim, u zadnje vrijeme imam intenzivan osjecaj da ce se nesto jako lose dogoditi ako ne prestanem.

je, tako i kod mene! to je vjerojatno znak da ćeš ubrzo prestati!!

nego mene muči jedna stvar, pa pitam bivše pušačice :pusi
da li se nekome od vas usporila probava u tom smislu da ne praznite crijeva jer mene to muči i imam osjećaj ako se skoro ne sredi da ću ponovo propušit. organizam mi se valjda navikao na jutarnju kavu i cigaretu kao poticaj, a sada bez pljuge- naja, jer kavu nisam prestala piti i ne znam više šta da radim :cry: ne mogu reći da sam se udebljala al mi je trbuh ko u 5. mj trudnoće :rolf

15 vel 2008, 16:30

JiA je napisao/la:Donedavno sam i sama imala stav "volim pusiti" i "ne skodi mi jos" i bez griznje savjseti uzivala u dimu.

Apsolutno isti tako...osjećaj da izazivam sudbinu i vraga, da sama umanjujem mogućnost da moji dečki još dugo, jako dugo imaju mamu i baku svoje vlastite djece...Možda je to povezano sa svijesnošću o starenju koja nas svakoga "pukne" negdje iza tridesete...

LiKmama je napisao/la:

valjda jos nisi spremna.
i ja sam jako voljela pusiti i stvarno sam uzivala u tome.
nisam prestala ni zato sto sam morala (kao vasi tate), nego sam jednostavno odlucila da je zbilja dosta smrada, trovanja djece, ovisnosti, a bome i bacanja para (utjeha svima koji i dalje puse - ovdje pljuge kostaju oko 4.5 funte, znaci cca 45kn).

Isto tako nisam željela postati kao moj tata koji puši (valjda) 3 kutije na dan. Njemu ne treba upaljač, on puši jednu na drugu, a mislim da sam i ja bila taj tip pušača, odnosno, postala bih takva, a koliko god ja poštovala i voljela svojeg tatu, mislim da je to čisto samoubojstvo s predumišljajem.

LiKmama je napisao/la:meni je danas zamirisalo :shock:
prvi put otkad sam prestala pusit, a ima tome sad vec preko 9 mj.
bas me zacudilo (bez brige, ne pada mi napamet, stvarno ne bih se luda vratila na to) jer mi od pocetka smrdi uzasno (i dalje mi smrde pusaci, samo ta jedna smrdljivica mi je zamirisala :mrgreen: - mozda neke posebne cigarete pusi) i kud bas sad... :dunno

Moja sestra je pušila vrlo kratko, nekih 3-4 godine i prestala je prije deset godina. Još joj uvijek zna zamirišati i još uvijek ponekada sanja da puši.
mamam je napisao/la:

nego mene muči jedna stvar, pa pitam bivše pušačice :pusi
da li se nekome od vas usporila probava u tom smislu da ne praznite crijeva jer mene to muči i imam osjećaj ako se skoro ne sredi da ću ponovo propušit. organizam mi se valjda navikao na jutarnju kavu i cigaretu kao poticaj, a sada bez pljuge- naja, jer kavu nisam prestala piti i ne znam više šta da radim :cry: ne mogu reći da sam se udebljala al mi je trbuh ko u 5. mj trudnoće :rolf

Je, ja dižem dva prsta...trbuh mi se povećao, jer kako sam prestala pušiti počela sam jesti više kruha. Ionako mi je ostalo par kila od poroda, ali svih par kila u trbuhu. Već tri dana ne jedem kruh i počela sam onu Jabučnu dijetu koja se kupi u apoteci ili dućanu i primjetila sam da nisam više tako naduta i da manje jedem.
Probaj si kupiti suhe marelice, pa svaki dan po par komada, vjeruj mi da će te otvoriti :mrgreen: , a ima za kupiti i sirup od šljive, pa svaki dan žličicu.

Meni miriši, ali mi ponekada (rijetko) tako jako zasmrdi da me baš davi, stegne mi se grlo i muka mi je...hdB :klanja !!! Pitala sam se kada će već jednom i meni početi smrditi...

p.s. ...ja naučila quotati, pa se iživljavam malo.... :cool
Odgovori