“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: koliko plaćate frizerske usluge?

11 stu 2009, 12:27

Mak je napisao/la:
Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom

U svaku boju ide hidrogen. Samo za potamnit kosu ide slabiji postotak, a za posvijetlit jači.

Znaci treba teziti prema nuli amonijaka i sto nizim hidrogenom?
Onda bi Goldwellovi samponi sa 2% hidrogena i 0% amonijaka trebali biti raj za moju kosu? Ili?

ako je stvarno tako, onda da

11 stu 2009, 12:30

500 Kn :shock:
ne bi da mi zlato stavlja na kosu.... a zamisli budes posli nezadovoljna?

ja placam 30-40 Kn sisanje, 20 pranje, frizura svecana 100 , pramenovi 100-120.
i super zadovoljna svaki put

11 stu 2009, 13:03

ja imam flizera, starijeg lika. kod kojeg neidem cesto,jer flizere ne volem, kao ni zubare. cijene su mu prosjecne.

lik je blago receno osobenjak. ima neke svoje muve, teorije, prisilne radnje i sl. no dobro se slazemo, ne laje prevec, men to pase, volem meditirat dok mi prcka po kosi. sisa me iljadu godina, ima covik vremena. kosu pere famozno; ima ruke ko lopate, al vrlo njezne, strucne :lol jednom sam mu dala da mi slozi pramenove. super ih je napravil, al me namucil. naime, on valda jedini na balkanu jos uvik koristi kapu koje se nece odrec ni u ludilu. :loce na moje prosvjede agrumentirano je odgovaro, ne sjecam se vise kaj tocno, al je bil uvjerljiv (ja se ionak ne kuzim u to). vise mu nisam dala. da me farba, tj. pramenuje. iako je dobro obavijo poso, lipi su bili, nis nije spalil.

po zivota sam se inace farbala u razne nijanse crvene, koristila palet briljans koji mi je fenomenalno prijanjo i kosa mi je uvik bila super (al i inace je).

mrzim ic kod flizera.

11 stu 2009, 13:43

šišanje 70,šišanje,farbanje i frizura oko 150!

11 stu 2009, 13:54

Pramenovi na kapu :shock: nevermore.
Ja jos tražim svog frizera, zadnje je u lokalnom frizeraju (recesijske mjere) bilo šišanje + pramenovi 200 kn, uglavnom sam bila zadovoljna, više manje.

11 stu 2009, 14:04

moja frizerka radi pramenove na kapu - meni pase :dada

11 stu 2009, 14:07

ubil me je s tom kapom, bila sam na rubu suza kak me cupalo to izvlacenje heknadlicom :loce

11 stu 2009, 14:17

a ima li itko frizerku koja vam dolazi doma?

11 stu 2009, 14:19

kako rekoh, imala ju do nedavno.

11 stu 2009, 14:22

ma pitam zato da vidim jel može i k meni na kavu doći :lol :mrgreen:

11 stu 2009, 14:23

Aaaaaaaaaaaa, ova jok, ali mozda ti se netko javi :cool .

11 stu 2009, 14:24

Ja odoh popodne na pituravanje, zadnji put sam sama i izgledam ko koza. :oops: Za frizuru nemam love. :lol

Zaboravila sam napisati ranije: godinama sam se užasavala frizerskih salona i svih ćakula, tračeva i pitanja o mom privatnom životu, o čemu nemam namjeru razgovarati sa nepoznatim osobama. Sigurno 10-ak godina sam sama doma kosu pituravala, a frizura mi je bila duga i ravna, pa je dosta bilo svakih par miseci odrezati vrhove.

Onda sam naišla na ovu kod koje sam sada (mislim, zadnjih 10-ak :mrgreen: ) i ako mi se ne priča, samo kažem da me pusti da meditiram. :kima Ponudila mi je doć doma, ali teško potrefimo raspored. A i kad već plaćam za pituru, ne volim da mi je doma nered, nego u salonu. :D

11 stu 2009, 14:39

mirbi je napisao/la: A i kad već plaćam za pituru, ne volim da mi je doma nered, nego u salonu. :D

:5

11 stu 2009, 14:52

meni puno vise pase da mi netko dodje doma, ne gubim vrijeme na odlazak frizeru
a i doma je uvijek jeftinije, manje naplati, sto nije nebitna stavka

11 stu 2009, 14:54

Svakih mjesec i pol u frizeraju ostavim oko 200 kn.

11 stu 2009, 15:15

pranje kose i masaza,pramenovi(dvobojni) pakung i frizura ,duga kosa cca 400 kuna s tim sto ja platim oko 350 kao stalna musterija :dada
samo frizura 70 kuna
Vila ima gratis :mrgreen:
od kada sam u ovom kvartu idem u lokalni frizeraj i prezadovoljna sam

11 stu 2009, 15:35

bubidea može li na pm br tvoje frizerke :D

11 stu 2009, 15:48

Ja sam godinama isla u frizeraj (dosta razvikani ali uz skroz pristojne cijene) preko puta posla. I to ne samo na sisanje i pramenove nego i na frizuru svaki tjedan ... sisala me uvijek jedna te ista frizerka, koja je bas dobro proucila moju kosu i nakon par godina me sisala i frizirala super super.

Te zena odluci pokrenuti svoj biznis na drugom kraju grada, do tamo mi je trebalo sat vremena, otisla jednom i nikad vise.

Onda sam isla ovom metodom pokusaja i promasaja, sve dok mi jedna zena, koju sam znala iz vidjenja, doslovno na ulici nije rekla: Uh, ti imas gustu kosu koju je tesko sisati, znam ti je jednu frizerku koja cete znati dobro srediti!

I tako sam otisla kod te druge, nije neki razvikani salon, ali imaju posla a bome i paprene cijene. Ja sisanje i pramenove platim cca oko 400 kn. Ali sam zadovoljna, pa je ne mislim mijenjati.

I, da, sad sam se osisala na kratko, vise ne idem na frizuru na tjednoj osnovi, pa su mi troskovi u stvari u konacnici bitno pali.

11 stu 2009, 16:13

kruna je napisao/la:bubidea može li na pm br tvoje frizerke :D

a koji si kvart..zena ima malo dijete, trenutno je na porodiljnom i zapravo ne znam prima li nove musterije
daj kvart, pa ak joj je blizu...pitam je

11 stu 2009, 16:42

joj, uvijek sam si željela imat novaca i vremena ić na frizuru u salon redovito

11 stu 2009, 17:37

frrr ja da moram prati kosu jednom tjedno išla bi :klanja
ali ja je perem 4-5 puta tjedno pa mi nebi bilo isplativo
al sam zato svaki puta sve kraće pošišana a skupljam hrabrost da si "obrijem glavu" na centimetar
kao što kaže moja frizerka trebam još malo poticaja
došla sam od ispod ramena do ispod uha :p

pramenove na kapu ne radim već odavno, ne sviđa mi se kako ispadnu a da ne govorim kako me čupa
a moja bivša frizerka , ta ti je napravila frizuru stani i gledaj al imala je duge nokte i uvijek se gurala meni prati kosu
redoviti prije odlaska u salon sam popila voltaren :lol

11 stu 2009, 18:06

Kad citam ove vase cifre, dodje mi da si ispalim nesto u glavu :bonk Ja sam do unazad 2 g, u Rijeci, placala uredno 400-450 kn za shishanje, farbanje i pramenove i mislila sam da je to neka normalna cijena. :protest sad kad dodjem kod mojih, odem u kvartovski frizeraj, kod pregenijalne, mastovite i kreativne frizerke, koja mi za iste usluge naplati 200-250 kn. Ako nekome sluzi kao nekakav pokazatelj, ovdje odlazak frizeru placam 120 Chf. S obzirom na moju kratku frizuru i intenzivnu crvenu boju, pozeljno bi bilo ici svakih mjesec dana. :whew

11 stu 2009, 18:12

paolla je napisao/la: odem u kvartovski frizeraj, kod pregenijalne, mastovite i kreativne frizerke, koja mi za iste usluge naplati 200-250 kn.

molim te, uputi me :klanja

11 stu 2009, 18:18

thalia- poslat cu ti pp, neznam smijem li ovako javno reklamirati :oops:

11 stu 2009, 18:25

sisanje kratke kose u kvartovskom salonu 100 kn (pranje kose, masaza glave i vibrirajuca fotelja ;) sve ukljuceno)
Frizerka je dosla iz fensi-smensi poznatog salona, sisa odlicno, i dalje odlazi u london i dr. na frizerske sajmove, uvijek ima ideju sto bi radila (to volim, mrzim kad cekaju da im nacrtam frizuru, posebno jos ako iza toga promase temu). Mora se narucivati, ali ne za 3-4 tjedna unaprijed ( :roll: ) vec za sutra-prekosutra.

11 stu 2009, 18:26

hvala :)

11 stu 2009, 18:50

kimama1 je napisao/la:zašto se farbate kod frizera? ja doma stignem štošta obaviti dok je boja na kosi. a nema zaista razlike između farbanja u salonu i mog - ista farba, ista kiselina,samo malo prakse treba.

ne prihvaca mi kosa tu boju. Moja sijeda vlas je toliko debela i toliko neukrotiva da mi ta boja iz ducana primi kao preljev. Nakon dva pranja izgledam ko najgora i najzapustenija babuskara. Ne mogu si to vise dopustiti. Ne sad kad bar 30% kose mi je sijedo.
A ne mogu si niti dopustiti da se ne farbam da mi te sijede vlasi budu ko pramenovi. Izgleda uzasno.

11 stu 2009, 19:00

i da ti odmah i na ovo odgovorim
dakle, ako koristiš istu farbu koju koristi frizerka (a ne kolor šampon i pod uvjetom da ti ona želi reći što ti točno stavlja) nema šanse da ostaneš sijeda, niti da ti ispadne crveni pigment niti išta slično.
na toliko kose, toliko farbe i toliko hidrogena, jednostavna računica. kad je čak i MM uspio za nas multitasking koke nema frke
ne znam, ja ne volim da je moje vrijeme "za mene" sjedenje kod frizera, to mi je gubljenje vremena.

ja ne mogu naci frizera koji me dobro ofarba. Ja kad se u frizeraju farbam dogodi mi se da farba ne primi i da me zovu nazad za tri tjedna i besplatno farbaju. Evo i sad kad sam promijenila frizera nije me dobro ofarbao. Dat cu mu jos jednu priliku a onda cu morat dalje.
A kad bih cak i isla na to onda dok ja nabavim farbe, amonijak i blajh (jer moje sijede treba prvo izblajhati s blajhom pa onda napraviti farbu i ofarbati me) trebala bi mi takva aparatura da bih mirne duse mogla zavrsiti tecaj za frizera pa i druge iz zabave farbati :mrgreen:

12 stu 2009, 04:44

ja imam iste probleme kao adorabla samo sto ja imam mozda 80 % sijedih a tak sam mlada :mrgreen:

mijenjala sam farbe i one koji me farbaju ali ne valja nikako, u salonu bude bolje samo sto nemam para za taj sport

a da je moja kosa crna ne bih se farbala nego bi pustila da sam k'o so i biber :D
ali moje sijede izgledaju kao da su prljave, skroz cudne i ruzne

12 stu 2009, 09:02

Sinoć sam se piturala, nakon 2,5 miseca (ne, nisam u međuvremenu takva hodala, sama sam se 'uredila') i izgleda odlično. Moja je frizerka prominila salon i boju, još samo da se sjetim kako se zove... :oops:

Cijena 150 kn, uključujući i ampulu za obnavljanje kose. :dunno
Odgovori