“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: curke pusite li?

15 vel 2008, 23:27

Bruna 3 je napisao/la:Ja pušim. I uživam u tome. i ne mislim prestati.

ne pusim, ali zbog sjecanja na vrijeme kada jesam i na to o cemu govoris .... zavidim ti! :mrgreen:

16 vel 2008, 11:54

yra je napisao/la:Probaj si kupiti suhe marelice, pa svaki dan po par komada, vjeruj mi da će te otvoriti , a ima za kupiti i sirup od šljive, pa svaki dan žličicu.

yra, hvala na savjetu valjda će se nešto izdešavati , nadam se
:mah

19 vel 2008, 18:32

Pazite ovo:
Drastičan način gašenja cigarete

Jedan Njemac, žestoki protivnik pušenja, toliko se naljutio na svoju djevojku što je zapalila cigaretu, da je na nju i stvari po kući ispraznio cio sadržaj aparata za gašenje požara.

"Moje kolege koje su išle na uviđaj, ispričale su da je stan izgledao kao da je pala bomba", izjavio je portparol policije u Bilefeldu. "Ipak je uspio da ugasi cigaretu".

Pošto je žena odbila njegov zahtjev da ne pripali cigaretu, 42-godišnji muškarac je zgrabio aparat za gašenje požara i počeo da prska po stanu, sve dok ga nije ispraznio, a usput je vikao da je žrtva zlostavljanja.

"Rekao je da ga nije briga za počinjenu štetu", naveo je portparol. "I dodao da je raskinuo sa djevojkom".

:rolf :rolf :rolf

19 vel 2008, 20:08

e to je pravi pravcati luđak !!!!! :svadja

20 vel 2008, 00:26

U zadnja 4 dana nisam zapalila. Pušila sam 15 godina, u trudnoći sam prestala, pa u 7 mesecu sam opet palila po koju...dok sam dojila u prvih 4-5 meseci nisam, onda sam opet palila po koju, i od pre 4 dana nisam zapalila. Vuče me u pm, volim cigarete, jaaako ih volim, ali osećam da mi smetaju. Kako sam pušila zadnje te koje sam popušila, vrtelo mi se u glavi, verovatno zatošto sam palila po 1 do 2 dnevno. Pa onda kontam da mogu i bez te dve. Valjda :dunno

20 vel 2008, 00:51

Ne pušim već 4 i po godine. I sjajno se osijećam. Ne bih više poželila stavit cigaretu u usta. A dim mi smrdi toliko da mi se riga kad ga osjetim. Ne kužim kako se to dogodilo. :proljece Al sam jako sretna da je.

20 vel 2008, 23:04

uh pusim, nazalost, i mislim prestat... prije sam vise pusila (dok se nismo preselili i kad sam kod mojih roditelja, ili u drustvu...onda zdimim i po kutiju, kutiju i pol) do pred jedno 10 dana sam pol kutije na dan, pa me strefila gripa grozna, pa nisam pusila (inace da sam neznam kako bolesna bila uvijek bi zapalila) i evo par dana popusim 2-3 cigarete.

izostavila sam jutarnju s kavom (jer mi se vrtilo) pa sad vise ni kavu ne pijem, uglavnom zapalim popodne ( smrdi mi ali je to onih 5 minuta mira) i navecer pred spavanje ( kao sto je netko spomenuo u dekici, jakni, pidzami na -10 vani, osjecam se ko zadnja budala) mislim da cu danas bez te cigarete ic u krevet, jer bas mi je super kad ne smdim po dimu i moje ruke ne smrde (dapace mirisu po cokoladi... :pee ), i,da, drago mi je da sam naisla na ovaj topic :vi

mislim da ce mi bed biti kad odem kod svojih (tata ne pusi, prestao pred 5-6 godina samo tako), al mama i jutarnja kava i cigareta :band to je gust, nema veze sta se ledimo vani... i sta tata vice da smrdimo...volim taj ritual, jbg...

i da, i ja se borim s viskom kg :svadja i nisam ni prestala pusit a vec jedeeeeem, :alc :alc (

21 vel 2008, 15:53

Jullishka, isplati se biti ustrajna i snažna...držim ti palčeve!!! :up

22 vel 2008, 19:37

Samo da prijavim - još uvijek ne.

24 vel 2008, 09:21

Ne pušim, probala u osnovnoj školi :oops: i na svu sreću nije mi se svidjelo.

beammama, :5 super!!

:mase

25 vel 2008, 12:10

Henrietta, ja sam dugo prigovarala sestri za pušenje. Užasno mi je smetalo i onda s 24 počela na poslu :stup
Jedino mi je žao što nisu zabranili pušenje na radnom mjestu prije nego sam se vratila s prvog porodiljnog, vjerojatno ne bih ponovno počela.

25 vel 2008, 15:47

LiKmama,, a gdje si ti?
I ti si prošla trnoviti put od apstinencije do potpunog prestanka! Već te duuugo nismo čuli.

Curke, odlično se osjećam, puna sam energije i pucam od sreće! :3srca :proljece :dj Sada shvaćam zašto i od čega sam stalno bila umorna i bez snage!

Mamam, kako si?
Jullishka, kako ide?
Beammama, jel i tebe hvataju krize?
Veronikina mama, držim fige!

Danas je ...hm...55. dan! Već sam ih prestala brojati...
Nakratko me povremeno love krize, ali nema šanse. Uživam u mirisima! Sve mi je nekako u stilu "vrapci, vrapci i komarci..."
:stup

25 vel 2008, 16:24

ja sam prestala pušiti prije dije godine...
jednostavno mi cigarete više nisu pasale...i nisam od tada zapalila niti jednu..
nemam potrebu za njima, niti mi ne nedostaju!

25 vel 2008, 19:51

beammama je napisao/la:Henrietta, ja sam dugo prigovarala sestri za pušenje. Užasno mi je smetalo i onda s 24 počela na poslu :stup
Jedino mi je žao što nisu zabranili pušenje na radnom mjestu prije nego sam se vratila s prvog porodiljnog, vjerojatno ne bih ponovno počela.

Moja mama je pušila a ja joj prigovarala, brojala....ništa nije palilo - jednom mi je rekla "Kad te vidim da pušiš zavalit ću ti takvu šamarčinu....." :shock: nisu nas tukli pa si nisam to mogla dozvoliti jelte čast je u pitanju (na svu sreću).
Mužu od sestrične kad su roditelji skužili da puši (a i oni sami stravstveni pušaći) dao mu je stari da popuši neku cigaru ovaj je povraćao, plakao..... i odustao od pušenja.

Koje su to metode odgoja bile prije koju godinu da danas kažem Karlu da će dobit šamarčinu nazavo bi plavi telefon :|

Bit će ti lakše kad sve sjedne na svoje mjesto i kad ne budeš pod stalnim pritiskom i stresom. :mah

26 vel 2008, 19:34

Ili nemam ili ne skužim dok žvačem nešto. :oops: :roll:

28 vel 2008, 11:42

Ja pušim oko 5 cig dnevno i imam užasnu grižnju savijesti. A ovisna sam... Fuj me bilo. :pusi

28 vel 2008, 15:47

Ne pusim, mrzim dim i smrad koji mi udje u garderobu, kosu i kozu. Samo šteta od toga!

Re:

29 vel 2008, 09:55

she je napisao/la:Pušila 10 godina pa prestala. Ponovo zapalila nakon godinu ipo (smrt jako bliskog mladog rođaka) i pušila do trudnoće. Opet propušila čim smo završili sa dojenjem. Nikad više od pakle i nikad različite marke. Nikad pored dece (ni svoje ni tuđe), nikad na ulici i nikad u gostima ako sam jedini pušač.

Znam da mogu prestati samo čekam onaj klik koji mi je kvrcnuo i prvi put. Cigarete ne smetaju ni meni (mislim na ono tipa kašalj i sl) ni drugima jer ne trujem nepušače (sem mm-a ponekad) a pušači se ionako sami truju.

Inače sam čudan pušač - smeta mi zadimljena prostorija (ako gore više od dve cigarete istovremeno dobijam instant glavobolju i želju da nikad ne zapalim) i smeta mi više od jednog pikavca u pepeljari (šizim u gostima gde domaćin prazni pepeljare nakon 3 ture gostiju)

Ovo sam napisala pre mesec dana. Ipak, sada stvari ne stoje isto. Nisam prestala ali pri svakoj cigareti razmišljam o prestanku. Generalno se loše osećam (pisah juče na temi 'prolećni umor'), virusi me poslednjih dana zaobilaze ali mi stoji neka knedla u grlu 24h dnevno, cigareta mi suši usta, ne prija mi kao obično. Mislim da mi se smeši klik ;) .

'Ajd' neću ništa da pričam...ali spremam se polako u nove pobede :nevi

04 ožu 2008, 09:31

Izgleda da mi je kvrcnulo. Nisam zapalila od petka popodne. Cigarete mi uredno stoje na šanku a ja ih i ne vidim. Dođe mi tako posle obroka da zapalim ali kako dođe tako i prođe.

Jedino što me nervira jeste registrovanje svakog mogućeg pušača u radijusu od 100m oko mene. I onog koji upravo dimi i onog koji se samo oseća na duvan. Ne smeta mi (neću da se foliram) ali eto, primećujem.

04 ožu 2008, 10:43

:proljece She, bravo!!! :proljece

Za svaki slučaj makni cigarete iz svoje okoline. Nakon nekog vremena će ti biti magnet za prste...Daleko od očiju, daleko od pluća...

04 ožu 2008, 22:51

Još ništa. mm da :protest

05 ožu 2008, 17:45

Evo da i ja prijavim svoj slučaj :mrgreen: . Pušila sam duuugo (nekih 13g), s tim da sam do sad prestajala tri puta - prva trudnoća i dojenje (nekih 2g). Propušila čim sam prestala s dojenjem i jedva sam čekala - cijelu trudnoću i dojenje mislila sam na o kad ću ponovo zapaliti :whew . Druga rudnoća - kratko zbo ranog spontanog brzo sam zapalila ponovo. I treći puta dva dana nakon ovulacije :shock: nekako sama od sebe. I ostala nepušać zbog trudnoće nakon te O :mrgreen: . Ne miriši mi i za sad nemam namjeru početi ponovo (za razliku od prve trudnoće).

Zbog čea se u mojoj glavi dogodi ovakav preokret kad je u pitanju trudnoća?? Prije prve trudnoće (i borbe s neplodnošću) čitala sam neku knjigu u kojoj je slikovito bilo opisano kako se osjeća beba u utrobi kad mama puši. kako se guši u dimu, kašlje, nema zraka....Mene je to toliko šokiralo :strah Sjećam se da sam tada pomislila - nakon toliko borbe, želje, straha i nadanja, kad se napokon dogodi to čudo dugo željeno, imam li ja pravo na takav način ponašati se prema nerođenom djetetu koje ovisi samo o meni???
Eto, to je moj razlog za presanak pušenja. Ovaj puta za stalno, jer ne volim vidjeti ni kad mame (ili bilo tko drugi ) puši u bllizini djece.

I još bi napisala jedan krasan primjer: bila sam nedavno u Ljubljani na ručku. I zaprepastila sam se kad sam vidjela trudnicu u poodmakloj trudnoći da konobari :shock: . No zastala sam, malo promislila i zaključila kako je to zapravo prekrasno :3srca . Zamislite trudnicu kod nas da radi u restoranu gdje je još uvijek dozvoljeno pušenje - ne reba on pušiti, ona i beba se napuše dovoljno za vrijeme njenog osmosatno radnog vremena. Upravo iz tog razloga podupirem ovaj novi zakon koji dolazi. Prekrasno je bilo vidjeti radno sposobnu ženu koja radi svoj posao u ugodnoj i ne otrovanoj atmosferi za svoje nerođeno dijete :3srca :3srca

25 ožu 2008, 14:10

She je fino pobegla sa ovog topika dan uoči vraćanja cigaretama. Dakle, SCORE ONE: 6 dana.

Odbrojavamo drugi i nadam se poslednji: trenutni SCORE TWO: 2 dana

25 ožu 2008, 14:18

ha cuj, i to je nesto. 8 dana puta koliko, 20 kom/dnevno? ipak si si malo postedila pluca. :wink

ja to nikad nisam mogla - ja prvi put kad sam uspjela ujutro ne zapaliti - sam postala nepusac. :dunno

26 ožu 2008, 01:36

yra je napisao/la::proljece She, bravo!!! :proljece

Za svaki slučaj makni cigarete iz svoje okoline. Nakon nekog vremena će ti biti magnet za prste...Daleko od očiju, daleko od pluća...

Evo ja pušim trenutno u prosjeku jednu cigaretu dnevno (nikad nisam puno pušila, u najgorim fazama bi to bilo 7-8 dnevno, ali to je bilo u studentsko vrijeme). Ponekad zaboravim zapaliti 5 dana, kad se ne osjećam dobro neću ni onda zapaliti...a onda ću recimo za vrijeme par sati, naveče na piću, pogotovo ako sam u društvu pušača, ispušiti 5 odjednom.
U trudnoćama i za dojenja nisam ni zapalila (nije mi ni pasalo, nije baš stvar neke jake volje)...i tako...

Al ovo gore kvotano me uvjerava da sam ipak kakav-takav ovisnik. Jer ih moram imat u ladici. Panika me od toga da će mi se dogoditi neki grozan stres (kakvih je sve više..ili ih ja teže podnosim? :dunno ) a da neću imati ni cigaretu!
Eto, sve mogu, ni ujutro uz kavu ne pušim, ne pušim ni dok bilo šta radim...ni za kompom, ni uz tv ni dok čitam... ma mogu ih se odreći...eh, ali da nije tog stresa...Nema boljeg lijeka za bijes i jad od cigarete (odnosno 2-3 zaredom), jelda ljudi? :mrgreen:

Zanima me kako ste se vi nepušačice - bivše pušačice poslje nosili tj. nosite sa stresom? Šta činite? Razbijate čaše, vaze, muževe ...? :mrgreen:

Lastane, jesam li ili nisam pušač (ovisnik)?

26 ožu 2008, 06:52

Ja sam davno shvatila da mi cigareta ne rešava problem. To mi je više bio predah tipa ''ček' da vidim šta ćemo dalje'' a to sam mogla i bez cigarete. Znam da ima ljudi koji čim se nešto desi prvo pale cigaretu pa onda razgledaju problem. Ja nikada nisam takva bila. Meni je cigareta služila samo za uživanje. Sad kad mi više ne prija niti jedna dnevno želim da prestanem

A sa stresom se rvem baš kao što sam napisala - sednem i razmislim šta i kako dalje. Bez cigarete i kao pušač i kao nepušač ;)

31 ožu 2008, 21:50

Još uvijek ne :trio

01 tra 2008, 14:54

Ja pušim 9 godina i baš volim cigarete i to jaaakooo!Baš uživam u njima ali za vrijema trudnoće sam prestala pušiti i to bez ikakvih problema!Zato čim sam rodila jedva sam dočekala da zapalim.Dnevno 10 cigareta ,najslađe mi je uz prvu jutarnju kavu !Znam da nije zdravo ali nemogu si pomoći!!! :baba

03 tra 2008, 13:50

Bilo bi dobro da sam ja mogla stati na prvih 10 cigareta dnevno i ne zapaliti do sutradan. Zato mi sada ni ne pada na pamet da "probam" da li mi se gadi ili ne...

Ne pušim tri mjeseca.
Od dima me u zadnje vrijeme počela boliti glava.:baba

Pozdrav svima!!!

03 tra 2008, 13:56

yra čestitam i samo tako nastavi :navija meni je isto sad od dima loše. Imam jednu kavanu u koju odem na kavu i to samo zato jer je zabranjeno pušenje :mrgreen:
Napokon mjeso gdje trudnica s malim djetetom može popiti kavu :mrgreen:
Odgovori