“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
14 vel 2013, 10:15
pa nije da uvijek jedem jer sam gladna.....
to mi i jest jedan od problema....
14 vel 2013, 10:52
Ja dosla vidjeti kako danny i mirbi napreduju...
Mirbi gdje si
Danny ako za dorucak pojedes 2 jaja pecena na maslacu sa slaninom neces sigurno duugo biti gladna.
Posto je jucer bio post,za D nista,R i V karfiol iz pecnice sa maslinovim uljem i lignje kolutici peceni u ulju a prije tog
uvaljani u brasno koje sam sama napravila od sjemenki suncokreta,lana i sezama
14 vel 2013, 10:57
danni je napisao/la:pa nije da uvijek jedem jer sam gladna.....
to mi i jest jedan od problema....

Probaj onda svaki put kad kreneš jesti uzeti čašu vode i piti jako polako dok razmišljaš o tome kako se osjećaš i da li si stvarno gladna ili si nervozna, tužna, dosadno ti je..... Ako nije prava glad u pitanju, nego emocije smisli što možeš napraviti da popraviš to raspoloženje.
Možda se nećeš otpočetka svaki put sjetiti razmisliti o tome, ali uz malo vježbe nakon nekog vremena se navikneš obraćati pažnju sama na sebe i svoje osjećaje.
I ne treba se "žderati" ako se zbrlja, već si reći "Ljudski je griješiti, zbrljala sam, ali nastavljam po planiranom".
14 vel 2013, 10:59
ivanaiv
ja se jutros najela čokoladnih napolitanki.
kao što možeš zamijetiti, napredujem supeeeeeer ....
ali za kaznu, za doručak sad samo salama i sir i mala Aktivia.
bez kruha

tako je beammama
ja se nikad ne žderem-uvijek si imam dobro opravdanje za sve
npr jučer je bio post, a prekjuče svejedno postim utorke (ne pitaj) pa sam morala uzeti jutros iz kreveta napolitanke
a da, slažem se. loše navike se ne ukidaju samo tako.one se trebaju zamijeniti drugim, dobrim navikama.
samo ni to ne ide preko noći
14 vel 2013, 11:17
Treba pokušati mijenjati jednu po jednu, a ne hrpu odjednom. Zato i odustanemo prebrzo jer si previsoke ciljeve postavimo.
Ako si sklona naći opravdanje za sve, kad nađeš opravdanje probaj ga izanalizirati. Igraj se debatnog kluba s tim da budeš sama i za i protiv.
Zašto za kaznu nisi sama sebi rekla "Napolitanke su mi doručak, za ručak i večeru ću isplanirati nešto dijetno, a to što sam za doručak pojela previše kalorija ću potrošiti npr. ribanjem kupaone, trčanjem.... (sama nastavi niz)". I tako vele da ono što ujutro pojedeš potrošiš.
E, Teorije i prakse socijalističkog samoupravljanja

Što više kila, to bolje znamo što se nesmije i kako bi trebalo, a u praksi .... ode komunizam u ropotarnicu povijesti
14 vel 2013, 11:24
Ja imam puuuuuno za skinuti,pa se moram pridrzavati jer sam inace slabog karaktera sto se hrane tice,
pa bi mi se lako rijetke greske pretvorile u svakodnevne..
Kad ti se jede slatko ima tako lijepih deserata n LCHF-u ili jednostavno pojedes 2 kockice
cokse sa 70 postotnim kakaom,ima finih primjeraka u lidlu.
Bolje je krenuti sa lezernijim lchf-eom pa slusati svoje tijelo,jer ngle promjene brzo dovedu do odustajanja.
Lchf sam uzela kao prehranu,ne kao dijetu...i ako pogrijesis sutra je novi dan i tako polako naprijed.
14 vel 2013, 14:47
Evo me. Danas ne radim, pa obilazim ustanove tipa Porezne uprave i HZZO.
Ja to polako. Mislim, sinoć odem kupit zobene pahuljice, one sitne + nešto suhog voća, badema, oraha i to. Preskupo. Šaka toga koštala me skoro 20 kn, + pola kg zobenih 10 kn... previše. Ne mogu si ja taj sport priuštit, tim prije što bi to sve mogla pojest za jedan obrok.
Za ručak pečenica, špinat na pari (odnosno, na masl.ulju), cikla na salatu i čaša crnog. Sutra se spremam na davanje krvi, primjeti se, jelda?

Popodne moram raditi na sajmu, nešto ću tamo gricnit, jer ovo će me držat, po mojoj procjeni, još uru vrimena.
Stomak ne spada milimetar, kile isto tako, a ubijam se hodanjem.
14 vel 2013, 15:09
Cure dajte ako imate iskustva jel kojoj pomoglo u zdr. svrhe?
naime, vidim da sve spominjete skidanje kila šta mi nije ni na kraj pameti jer ih imam svega 54, al ja imam čvorove po štitnjači i celijakiju i zanima me radi li šta po tom pitanju?
14 vel 2013, 15:20
Za štitnjaču ti neće pomoći, ali za celijakiju bi ovaj način prehrane bio idealan jer su u potpunosti izbačene žitarice koje sadrže gluten.
14 vel 2013, 16:13
Da, tako sam i ja pretpostavila.
A vezano uz čvoriće jedan mi je homeopat preporučio davno još dijetu bez ikakvog mesa, a ovo je sad čista suprotnost pa ne znam ni sama šta onda očekivati po pitanju štitnjače...
15 vel 2013, 11:13
napravila OOpsie sinoć.....
problem je jer danas psotim, pa ih neću danas jesti. ali sutra bi trebala.
dakle njh umjesto kruha
uh, sve mi se čini da će biti super ako potraju do ponedjeljka
18 vel 2013, 09:21
Napravila sam kruh od badema, ljesnjaka, lana i dr. jucer, i nije mi dobar. Jako lijepo izgleda ali nikom u kuci se ne svidja...
18 vel 2013, 14:42
Ni meni nije fin. Jučer sam radila one ranije spominjane lepinjice i one su mi skroz OK. Jutros ih koristila umjesto kruha kao pdlogu za sendvič. Odlično.
18 vel 2013, 15:55
folne je napisao/la:Ni meni nije fin. Jučer sam radila one ranije spominjane lepinjice i one su mi skroz OK. Jutros ih koristila umjesto kruha kao pdlogu za sendvič. Odlično.
Jel one pogacice s Anitinog bloga
18 vel 2013, 15:59
Lepinje od brazilskih oraščića, ako na to misliš. Ja sam ih ovaj put radila s lješnjacima i bez sira.
18 vel 2013, 16:00
Moram vam ispricati: taj kruh sam radila jer je kcer trebala nositi nesto zdravo u skolu za sat ZO o prehrani (ne jede voce i povrce i bila joj je frka kako da nosi nesto sto ne moze jesti). Sinoc je opet bila malo u panici sta ce biti ako se nikome ne bude svidjalo (jer zamisljeno je da svi jedu sta se donese). A danas je dosla odusevljena jer se svima svidjalo, a uciteljica je trazila recept

. Super

.
18 vel 2013, 16:16
folne je napisao/la:Lepinje od brazilskih oraščića, ako na to misliš. Ja sam ih ovaj put radila s lješnjacima i bez sira.
e onda recepis plizzzzzzz
Jos nikako nisam pravila te kruhice ni LCHF kolace,do prve prigode
18 vel 2013, 16:24
ivanaiv je napisao/la:folne je napisao/la:Lepinje od brazilskih oraščića, ako na to misliš. Ja sam ih ovaj put radila s lješnjacima i bez sira.
e onda recepis plizzzzzzz
Jos nikako nisam pravila te kruhice ni LCHF kolace,do prve prigode

pa tu smo pisale o tim lepinjicama vec triput
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=42&t=66518&start=90
18 vel 2013, 17:39
Ja sam radila kruh sa istog bloga a izabrala sam taj jer ne ide psylium prasak jer ga nemam.
A bas me zanimaju te pogacice. Probat cu sa zobenim mekinjama.
18 vel 2013, 18:16
pridružujem se natjerana gljivicama koje sam dobila valjda prvi put u životu. u svakom slučaju, ne sjećam se da me ikad tako neka glupost okupirala kao to zadnjih par ciklusa. LCHF sam isprobala, bila sam nešto smršavila na taj način, znam da mogu izdurati na tome. nije baš da me veseli, ne smatram baš skroz normalnim za tjelo izbaciti neku skupinu namirnica u potpunosti...a ova anti-candida je još stroža od LCHF-a, tj liči na onaj početak, zelenu kuru.
nu, eto mog problema. mene,isto tako prvi put u životu, muče trenutno i hemoroidi

nisam ih imala ni u trudnoći. pretpostavljam da je i tome uzrok kandida u crijevima. pa me sad brine LCHF jer sam se zadnji put na tom režimu zatvorila strašno, unatoč obilatim količinama zelenjave, salata u svim oblicima i kefira, jogurta i sl. kako vi stojite s tim?
što mogu napraviti da spriječim, jelte, problem? na anti-kandida dijeti ne smijem nikakve žitarice, sad ne znam jel to uključuje mljevene sjemenke lana i sl?
18 vel 2013, 21:32
Dakle 14 dana LCHF-a i 6 kg manje:trio:
imam razloga za slavlje jel tako:)
18 vel 2013, 23:22
Zeezee, jesi problem probala rjesavati magnezijem?
18 vel 2013, 23:52
folne, nisam. ne znam jel misliš na problem hemića? u svakom slučaju, ne znam o čemu se radi.... idem sad guglat.
18 vel 2013, 23:54
zeezee-znam o cemu pricas

Ja to rijesavam tako sto na taste popijem 2 case mlake vode.U toku dana gledam da popijem jos litru.Vrlo je bitno da se kreces!Ako nista ja preskacem vijacu- 3 min.Skaci i bez vijace.Brzo hodaj pol sata..ista sto bi ti pokrenulo cirkulaciju i ubrzalo metabolizam.Inace treba par tj dok se tijelo nenavikne na ishranu te vrste.Stolica moze biti tvrdja,ali redovna i nikako zatvor!
Vjerujem da znas za blagodeti jabucnog octa u borbi s candidom?
19 vel 2013, 00:07
Ma to kretanje je ozbiljan problem. U devetom mj sam promijenila posao, radim prilično više nego prije i to jako puno za kompom. nisam nikad u životu ovoliko sjedila i ovoliko bila pod stresom. Ne viđam malog po cijele dane, pa me pere grižnja savjesti, niti ne pokušavam ubacit neku fizičku aktivnost kad imam vremena za njega, osim šetnje.vjerojatno mi se sve to lijepo skupilo na hrpu pa me počelo gnjavit svaštanešto sa svih strana. kandida me muči već nekoliko ciklusa, desetak dana pred menzes krene i više me izluđuje beskorisnost nekih mazarija i sl, pa sam mislila preokrenuti prehranu iako ni inače ne jedem baš kruh, slatkog sam se isto malo odvikla, ne pijem alkohol, jedem puno povrća...jedino mi je nezamislivo biti bez voća, a to ova dijeta od mene traži. i žitarica povremeno, radi probave, tipa zobene pahuljice.
kod LCHFa mi se zamjerilo baš to što, kad jednom malo popustim, ode sve nizbrdo. zgadilo mi se bilo jedno vrijeme i meso i svo povrće koje inače volim, pa sam kresala po pecivima, tjestenini i sl, stvarima za kojima inače nisam ludovala. dok ih se na LCHF-u nisam skroz odrekla. ali, sad bih trebala opet krenuti tako,a frka me zbog ovog drugog problema. jer i taj prošli put na tom režimu me zeznula probava, kolikogod vlaknastog povrća jela....
19 vel 2013, 08:46
A mekinje? Naranča natašte?
19 vel 2013, 09:24
pa to pali, mirbi, ali toga na ovom režimu nema
19 vel 2013, 09:29
Meni pomaže smooti sa kefirom na tašte

ali od kad sam na LCHF imam puno manje problema sa probavom.
Zeezee kod tebe je vjerojatno prolem promjene ritma života pa ti se i metabolizam usporio, morala bi vježbati, možda da ujutro probaš napraviti par trbušnjaka da ipak malo pokreneš taj dio.
19 vel 2013, 09:34
ivanaiv je napisao/la:Dakle 14 dana LCHF-a i 6 kg manje:trio:
imam razloga za slavlje jel tako:)
Super