“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
05 tra 2016, 22:18
Meni su skroz dobre klasične kokos kuglice, s tim da se u originalu ne zaslađuju, ali ja prosuđujem da fali slatkoće i da treba dodati steviju (ili zaslađivač za one poput mene što ne podnose steviju).
05 tra 2016, 22:21
Meni je odlicna beethovenica i cokoladne kocke s narancom.
05 tra 2016, 22:23
Kod ovih kokos kuglica je dobra stvar što su super kao backup za krizne situacije. Napraviš i zamrzneš, nakon što se smrznu prebaciš u vrećicu i vadiš po komad-dva u kriznim situacijama. Tako ih je i Anita Šupe opisala.
06 tra 2016, 11:19
E i ove kockice se izlijevaju u kalupice od leda pa imas kao bombonjerice za po potrebi.
06 tra 2016, 11:44
Beethowen i čudo čokolade nema da ne uspiju
Kokos kuglice i Ferrero isto-njih držim u friž
Praline- posebno od naranče su mraaaak - isto friž
06 tra 2016, 18:07
Neke kuglice pravila, meni nisu nešto bile, falilo mi slatkoće, ali se moja N udavila u njima, smazala mi sve
Beethoven mi bila u planu al sam posustala, vidila da puno čokolade ide pa mi bude jak okus.
Moram u potragu za receptima od čuda od čokolade i drugog čuda od naranče? Ima ih na grupama?
Stavljam ih na popis
Jeste probali bounty?
06 tra 2016, 18:50
Ledene čokoladice
osnovno: 100g tamne čokolade 70%, 50g kokos.ulja i pola žličice prave vanilije
rastopi se kokos ulje i čokolada, pomiješa i doda vanilija. bude baš tekuće
za okus se mogu dodati (jedno od navedenog):
1 žličica naribane čokolade (meni ispalo mrak)
1 žličica cimeta
pola žličice kardamoma
1 žlica nescafe
1 žlica konjaka il viskija
ulije se u kalupe i ostavi u hladnjak. treba 2-3h da se stisnu.
06 tra 2016, 18:53
LCHF čudo od čokolade
Biskvit:
4 jaja
1 maslac ( 250 gr)
1 tamna cokolada 100g
1 prasak za pecivo
4 zlice kokosovog brasna
Izraditi snijeg od bjelanjaka. Posebno izraditi zumanjke sa otopljenom cokoladom i otopljenim maslacem, praskom za pecivo i kokosovim brasnom. U smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i promijesati lagano zlicom. (Dodala sam tekuće stevije dosta). Sipati u modlu za torte promjera 25 cm i peci na 180 oko 15 minuta. Provjeriti jel gotovo cackalicom.
Krema:
0,5 l vrhnja za slag nezadladjenog
250 gr tamne cokolade
Vrhnje staviti da se grije, unutra natrgati cokoladu i mijesati sve do vrenja( ne smije provriti, samo dok se coksa ne otopi sva).
Gotov biskvit izvaditi iz pecnice ali ne vaditi iz obruca, izbockati i na vruci biskvit istresti vrelu kremu. Malo pricekati, strpati u hladnjak preko noci i uzivati!
Krema je tekuca, bez brige, stvrdne se savrseno.
06 tra 2016, 18:58
Neve, 10 gr čokolade? 1 dkg? Ili 100 gr (10 dkg)?
06 tra 2016, 19:03
100g
idem popravit
jedna čokolada ide
07 tra 2016, 13:16
Fini su vam slatkiši

.
Dalje od jedne kavene kokosovog ulja nisam došla; mislim da nikad neću doći ni do približno masnoća koliko ste navele, meni je to too much masnoga.
Zadnjih dana budem gladna tek predveče.
07 tra 2016, 14:14
Umiksaš i odmah piješ
07 tra 2016, 16:24
Ja pijuckam kroz cijelo jutro. Kad se masnoća gore skori samo izmiksam ponovo malim mikserićem tj. jesam u prvo vrijeme. Sad mi ravno.
2 jušne žlice stavljam.
07 tra 2016, 20:35
A dugu budes li tako na suho jela kokosovo neces ni preci tu cajnu.
Pa daj umiksaj ga u nesto, olaksaj si zivot.
07 tra 2016, 20:47
To je previse masnoce za mene nenaviklu na masno i ne pase mi koliko god ona lako skliznula niz grlo

.
I ja sam jos na kavenoj

.
Ne kuzim kako mozes toliko ulja i onda jos maslaca - ja bi se prevrnula

momentalno.
07 tra 2016, 20:52
Upoce ali uopce se to ne osjeti u kavi. Vise vidis vizualno da nesto je u toj kavi ali okus je puniji. Srknem je i ja kroz par gutljaja, jos onako vrucu.
A i jedna kava dnevno mi nije apsolutno nikakav problem.
Kad muckam ulje za ispiranje usne supljine i zubi, onda nemrem iscekati 20min dok se ne odbroje.
07 tra 2016, 21:01
kad smiksaš bude ko pjenica. ala kapučino
08 tra 2016, 09:32
Duga imala sam isti problem
Uzas kad sam prijateljicu vidjela da to pije. I onak dve goleme zlice...
Ja prezirem mast.
I onda sam probala
Pa mi je bilo tesko u glavi to rijesit
Al s vremenm sam navikla
A okus je mrak
Uvijek je bio mrak. Od prvog puta
08 tra 2016, 10:56
Baš tako, pčelice

.
Jutros sam, s ostatkom mlake nesice, umiješala jednu jušnu i popila. Osjećaj je utoliko bolji, jer da mi je netko nakon toga ponudio tacnu čupavaca, glatko bih ga odbila

.
08 tra 2016, 11:05
ja vas pratim, nisam na LCHFu jer ne jedem mlijecno, ali mozda se i okurazim probati barem na neko vrijeme (i bez mlijecnog), privlaci me...
sinoc sam radila tortu za kcer, cokoladnu mousse, i to je pravi LCHF recept, idu samo jaja i cokolada. danas je degustacija ali jednom davno sam ju radila i ostala mi je u jako dobrom sjecanju. javit cu vam veceras da li je uspjela, a recept je ovaj:
http://www.coolinarika.com/recept/fanta ... -sastojka/
08 tra 2016, 11:38
Nema šanse da nije odlična
Pola kile čokolade - pa to si u raju, momentalno!
08 tra 2016, 11:47
ova dnevna doza od dvije jušne žlice, jel to misli na stvrdnuto ili tekuće stanje... kad je stvrdnuto pa zagrabim, to bude onako vrhom puna zlica, a u tekućem stanju to ne može, jel
ako se misli na tekuće, ihaj, to onda imam
piše li negdje koliko je to grama, pita okpovka u meni
08 tra 2016, 12:02
misli se na tekuće, kao da je juha
08 tra 2016, 12:27
Tekuce, tekuce.
Bornice nisam te skuzila jesi na lchf prehrani ili ne jer ne kuzim jel konzumiras mljecno il ne.
08 tra 2016, 12:32
Ja prezirem mast.
Ovo je psiha. Zato jer su nam godinama tupili kako je mast štetna. Mast je u stvari super
08 tra 2016, 12:59
ivana7997 je napisao/la:ova dnevna doza od dvije jušne žlice, jel to misli na stvrdnuto ili tekuće stanje... kad je stvrdnuto pa zagrabim, to bude onako vrhom puna zlica, a u tekućem stanju to ne može, jel
ako se misli na tekuće, ihaj, to onda imam
piše li negdje koliko je to grama, pita okpovka u meni

http://istineilaziohrani.blogspot.hr/20 ... icina.html Kokosovo ulje stabilno je na visokim temperaturama pa se može koristiti u pripremanju hrane, za prženje i pečenje, ili kao dodatak u jelima i napitcima. Umjerena terapeutska doza je 3 do 4 žlice ulja dnevno, čime se u tijelo unosi dovoljno laurinske kiseline koja jača imunitet. Postoji više vrsta kokosovog ulja, a najbolje terapeutsko djelovanje ima djevičansko kokosovo ulje. Postoje i rafinirane vrste koje, ovisno o načinu proizvodnje, mogu imati više ili manje ljekovitih svojstava. Ulje iz kojeg je uklonjen miris kokosa pogodno je za termičku pripremu hrane.
Kokosovo ulje se čuva na sobnoj temperaturi i u čvrstom je stanju, dok na oko 24 °C postaje tekuće. Zato možemo reći da zimi imamo kokosovu mast, a ljeti ulje.
Zadržat ću se na jednoj jušnoj žlici ulja pa kako god pisalo.
To je, otprilike, kao jedna čajna u krutom stanju

.
08 tra 2016, 13:08
Ali do te kolicine se dojde s vremeno, ne odmah. Ide se malo pa se povecava doza.
Ja sam na jednoj zlici jos uvijek, vise od toga mi je bilo previse.
I samo da se izjasnim, meni se prije povracalo od bilo cega sto je bilo i pinkicu masnije.
Povracalo mi se kad sam krenula i s oil pullingom i nisam mogla muckati duze od par minuta.
Trebalo je vremena i sad je ok.
08 tra 2016, 13:17
meni je mučno svakog jutra nakon te kave. ne odmah nego na putu do posla. na pola puta cca

al već znam pa me ne iznenadi. al ak prodjem zrinjevac i nije mi mučno, sigurno nisam ni popila kavu
08 tra 2016, 14:03
meni je tako nakon kefira na tašte, ako ga pojedem više od par žlica. dok sam jela samo par žlica bilo mi je ok. kad sam pojačala - uh, jako teško mi je sjedao. sad ga ujutro zaobilazim

ni ne volim ga pa mi ne pada teško
08 tra 2016, 15:39
Hajdi je napisao/la:Ja prezirem mast.
Ovo je psiha. Zato jer su nam godinama tupili kako je mast štetna. Mast je u stvari super

Ne nije
Volim i putar i m ulje umjereno
A ne mogu progutati masnije dijelove mesa, spek. Nije psiha ne volim to da pluta i curi i da se kozice tresu
Znam da su masnoice zdrave i volim ih al ne u kavi, na speku, mesu
Ako se meni malo ohladi ta kava ja cu se ispivracati
Pa ju pijem toplu
Spoek ne mogu da mi platis jesti
Ni zelatinu, hladetinu
Nihe psiha
Udavit cu se u bademima u orasima u putru na zobenoj lepinji