“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Klub žderonja-part 22.

03 srp 2010, 12:46

Danas mi je prvi dan drugog tjedna ove "dvotjedne" dijete.
Uz mengu koja je "dosla" drugi dan dijete (ocekivana) ja sam jutros -3kg.
Dosta sam slaba ali bit ce ok.
Zadovoljna sam.

03 srp 2010, 12:54

mala princeza je napisao/la:Dosta sam slaba ali bit ce ok.

ovoga je mene frka.... to si trenutno ne mogu dozvoliti

03 srp 2010, 16:24

plusic, ova dijeta me zaista cini veoma slabom. Kao i u ustalom bilo koja druga dijeta ovog tipa.
Zaista ti je ne bih preporucila, vidim da imas malu bebu. A, obaveza oko male bebe se veoma dobro sjecam. :D

03 srp 2010, 16:24

hvala na iskrenom savjetu :)

03 srp 2010, 16:44

Još sam sutra "slobodna" Danas sam jela voće i sada slanutak. Trebalo mi je nešto što nije slatko, Vode nastojim pit kad se sjetim. Čini mi se da sam ovaj tjedan ostala na istom, a možda i otišla pola kila. Bitno da ne "rastem". Osjećam se odlično, mene ova dijeta ne čini ni gladnom ni nervoznom :dunno

03 srp 2010, 16:47

Nisam ni ja nervozna. Gladna uopce nisam.
Samo se ne osjecam dobro. Odn. slaba sam. sta god radim tesko mi je.

04 srp 2010, 06:42

curke moje, ja se moram pohvaliti odličnim rezultatima na vagi :joy :joy :joy

nisam ne usudila ranije vagati, čekala sam tjedan dana... dakle, magična brojka je -5 kg u tjedan dana dvotjedne... s tim da se nisam pregladnjivala jer sam stalno nešto jela, a i nisam se previše kretala osim svakodnevne rutine sa dvoje male dječice, uz jednom dnevno šetnju po kvartu... pa sad vi meni recite da se ne isplati :bis

ja sam vidjela da meni garderoba pleše, ali nisam mislila da je baš tolika razlika... ali, ipak moram napomenuti da ja još uvijek dojim i da mora u tom grmu biti zec... dakle, nemojte odustajati ako vama i nije tolika cifra spala jer meni malac ipak nešto izvuče van... to samo govori o tome toliko zaslužujem biti u KŽ kad dosad uz silno dojenje od poroda nisam skinula niti grama... a sad bam pa 5 kg...

što se slabosti tiče, i mene je ponekad hvatala slabina, ali ne glad... a i glava me bolila u dva navrata... onda sam se samo prisilila malo više piti i jesti i opet bi bila po starom... a lijekove ne smijem piti (osim lekadola) pa me je te glavobolje bilo malo strah... sve u svemu, ništa strašno i isplatilo se...

:kiss

04 srp 2010, 07:50

Bravo! Zaista je rezultata za :shock :shock :joy :joy

04 srp 2010, 13:25

boysmama ovo je super rezultat, uistinu je....

ja cu pricekati do poslije ljeta, tada ce vec i klinci biti mrvicu veci, a i posjeti bolnici vise nece biti svakodnevni. Zbog svega sto sad prozivljavam nikako si ne mogu priustiti jos i ovo :
boysmama je napisao/la:što se slabosti tiče, i mene je ponekad hvatala slabina, ali ne glad... a i glava me bolila u dva navrata...

al kad cujem vase rezultate dodje mi da odmah prionem na neku od tih dijeta....

04 srp 2010, 15:04

Boysmama odličan rezultat.
I ja jutros stala na vagu iiiiiiiii -6kg :shock i bome me šokiralo pošteno.
Isto sam nekad slaba i nemoćna i živčana ali svih ovih 6 dana sam trčala-hodala svaku večer po dva sata, danas sam dobila mengu pa sam pojela samo jednu kockicu čokolade.
Sutra ispočetka :joy :joy

04 srp 2010, 16:32

Boysmama i mamma, pa to su odlicni rezultati! Cestitam!

A sto se tice slabosti izazvane dijetom, ja u sirokom luku izbjegavam sve dijete koje bi mi mogle prouzrociti slabost. Kad sam bila na UN dijeti, bila sam dosta slaba i to mi je izazivalo nervozu i razdrazljivost, glava me boljela svaki mili dan i mucnine su bile nevjerojatne. Jednostavno nisam mogla funkcionirati. Zato sam sada se oducila ne na klasicnu dijetu u kojoj se odricem namirnica ili ih jedem u odredene dane vec ovako polako eliminiram/smanjujem namirnice koje me napuhuju, debljaju. I ok se osjecam. Naravno, necu smrsaviti 6 kg u tjedan dana, ali polako cu doci na svoje. Barem se nadam.

Jutros sam pojela dvije breskve (nije mi se dalo jesti nista drugo), a za rucak lijepa oradica napravljena u pecnici i na salatu malo krumpira i mahuna.

04 srp 2010, 21:01

Meni nikad nije bilo slabo od neke dijete, osim od mesne, ali to je zbog neizmjernog gađenja nakon 3 dana na sve što nije lišeno bilo kakvih proteina. Na miris mesa mi se povraćalo. Ovako, da sam slaba - nikad. Ako gladujem čak me i neka euforija lupi pa sam puna energije - kad mi se to dogodi znam da sam pretjerala.

Sad sam malo u krizi, pokušavam (opet) prestati pušiti i jede mi se sve i svašta. Trenutno sam koncentrirana da se ne udebljam jer opasno me uhvatilo :klopa , a nervoza koja me pere je neopisiva.

Svaka čast na rezultatima.

04 srp 2010, 22:46

Boysmama i mamma, pa vasi rezultati su za ne povjerovati!
A ja jadna sretna sa -3.

04 srp 2010, 22:51

mala princeza je napisao/la:Boysmama i mamma, pa vasi rezultati su za ne povjerovati!
A ja jadna sretna sa -3.

X
:)
Malim koracima, malim ali sigurnim :hug

04 srp 2010, 23:25

Sad ću vjerojatno debelo opravdati svoj podnick :lol ali jednostavno ne mogu ne izustiti kako mi se ovi vaši rezultati, boysmama i mamam kose sa svime što zdrav razum i osnove nutricionizma nalažu. :da?

Kako je moguće toliko smršaviti za 7 dana i što je to čega nema, što je olakšalo cjelokupnu vašu masu? :jadnimi
Je li raspodjela/odjeljivanje namirnica zaista tako moćna, odn. moćnija od nečega što se zove sagorijevanje/trošenje masti?

Za istopiti 1 kg masti (muko moja, kako ovo opako zvuči :ne) treba oko 7000 kcal otpr. Znači, ako se odreknem 1000 kcal dnevno od npr. 2000 koliko uzimam u zadnje vrijeme, treba mi 7 dana da bih skinula 1 kg. Možda i manje jer je tu voda koja odlazi ubrzano itd.
Ako uspješno podnosim glad i glavobolju kao nuspojave znatno manjeg unosa hrane i dnevno se odreknem i više kalorija - ajd, lupit ću da živim na 500 kcal dnevno - znači skidam za sedam dana eventualno i 3 kg.

Ali 5 kg, 6 kg? :dunno
Ma nisam nikakkav frik, nego čisto po svojem zaista dugogodišnjem iskustvu raznih dijeta, načina prehrane, proučavanja materije na kraju krajeva zaista ne kužim toliko gubitak kg u tako kratkom roku.

Jeste sigurne da niste možda započele s manjim unosom hrane koji tjedan prije toga? U tom slučaju mozak je već primio info o tome i kad se zaista smanji unos hrane ovako znatn okao po 2-tjednoj dijeti, onda to i ide malo brže.

boysmama, ovo s dojenjem je čista fama, to da se od dojenja mršavi. Po mom skromnom mišljenju. Dojenje pospješuje opće stanje organizma i čini to da se u stvari ne debljamo, ali da se od toga mršavi, ne. Ne poznam niti jednu ženu koja je na taj način brže mršavila. Jedino ako se doji u kombinaciji s bebom nespavačem, to je ddruga priča.

Uglavnom, mala princezo i olja, i ja idem mic po mic. :dada Nisam se još vagala niti neću. Obećala sam si vaganje 3 tjedna nakon početka dijete, znači za svoj rođendan :) kada očekujem pad od recimo 2-3 kg. I dalje me boli glava, jako, jako, jako sam gladna cijelo vrijeme i baš mi je teško, jadna li sam... :lol

05 srp 2010, 08:28

ja sam u 2 tjedna bolesti, znaci zivjela sam na 2 salice bistre juhe i vodi i caju, izgubila total oko 4-5kg, s tim da sam ih vratila u zadnjih 10dana kako normalno jedem.
Neznam kakva bi onda dijeta trebala biti da izgubim 6kg u 7 dana.....

ali opet, vjerujem rezultatima onima koji ih imaju i ti rezultati mi daju poticaj da postoji sansa i za mene da se brzo dovedem u red ;)

05 srp 2010, 08:33

Ja sam tih -6 skinula u 3 tjedna. Jutros sam opet na toj od 3 tjedna. Vaga je pokazala mali porast težine :/ (tješim se da je to voda u organizmu). Najvažnije mi je da nisam gladna, nervozna. I da, ponekad sam euforična, kako kaže ančica :lol

05 srp 2010, 08:38

Ja mislim da je kod mene toliki gubitak zato jer sam taj tjedan bila u pms-u i sigurno tada imam dvi kile više od napuhanosti a tjedan prije sam sigurno dvije kile dobila koliko sam se prežderavala.
Danas sam ponovo na ovoj dijeti i vagat cu se u nedjelju i mislim da rezultati sigurno nece biti ovakvi.

Inače mi nije teško izgubit kile, samo ako se malo više krećem i smanjim unos hrane ali isto tako se debljam brzinom munje.
Poslje ove dijete idem vadit krv jer sam prije mjesec dana imala povišen kolesterol ohoho.
Svjesna sam ja da ovo nikako nije zdravo ali mislim da je još manje zdravo trpat u sebe sve i svašta.
E i trčanje puno pomaže...

05 srp 2010, 09:18

Samo da vam :mah
Doruckujem zdjelicu borovnica u koju sam morala dodati (borovnice su veoma kisele) jednu manju bananu.
Nadam se da cu izdrzati do kraja i da ce vaga pokazati veeeliki - na kraju tjedna.

05 srp 2010, 10:18

jer sam prije mjesec dana imala povišen kolesterol ohoho.

ja prije 2 godine i nisam ponovo vadila krv

mp, bit će rezultata, sigurno!

05 srp 2010, 11:03

čestitam na zapanjujućim rezultatima.
Prva dva tri dana obično se mršavi brže jer organizam gubi vodu.
Boysmama kad vidiš da padaju brojke na vagi sve prodike o nezdravim djetama padaju u vodu ha? :D :D

05 srp 2010, 11:04

olja je napisao/la:
mala princeza je napisao/la:Boysmama i mamma, pa vasi rezultati su za ne povjerovati!
A ja jadna sretna sa -3.

X
:)
Malim koracima, malim ali sigurnim :hug

Ma koji mali koraci... kad bi to pomnožila s brojem dana u mjesecu dobiješ preko 12 kg. jel ti se još čini malo :D

05 srp 2010, 11:28

Meni trebalo šest mjeseci da skinem četiri kilograma, uz vježbanje i poman odabir namirnica.
Sad sam si zadala da mjesec-dva održavam to, a kao posljedicu ljeta, plivanja, hodanja itd. - nadam se do jeseni još -2 kg... i onda samo održavanje...

Nije, u konačnici, teško izgubiti kilograme, ali kako održavati željenu težinu, to je meni pitanje nad pitanjima, osobito nama koje volimo dobru hranicu :p

05 srp 2010, 12:03

rusulica je napisao/la:Ma koji mali koraci... kad bi to pomnožila s brojem dana u mjesecu dobiješ preko 12 kg. jel ti se još čini malo :D

Rusulica, u pravu si. Mada, ja ne ocekujem da cu i u ovom tjednu uspjeti izgubiti 3kg. U onom prvom je moralo biti i dosta vode. Uf, jos muku mucim s opstipacijom.

mahima je napisao/la:Nije, u konačnici, teško izgubiti kilograme, ali kako održavati željenu težinu, to je meni pitanje nad pitanjima, osobito nama koje volimo dobru hranicu :p

Bojim se da je i meni ovo pitanje nad pitanjima

05 srp 2010, 13:32

mahima je napisao/la:Nije, u konačnici, teško izgubiti kilograme, ali kako održavati željenu težinu, to je meni pitanje nad pitanjima, osobito nama koje volimo dobru hranicu :p

E to je ono što me muči zadnjih 8 godina i nikada nisam uspjela održat težinu pogotovo kad počne škola i živciranje....moja utjeha je hrana, volim je na sve načine i u svim oblicima :sumo

05 srp 2010, 14:46

Primijetila sam da svaka navika (jedenja i življenja općenito) povlači određenu kilogramsku razinu; meni je relativno lako biti u stabilnoj blago povišenoj varijanti (to je za mene 62 kg).
Dakle, mogu jesti baš onoliko koliko želim i što želim, blago vježbati i imati toliko kilograma.
Ali ja, recimo, drastično bolje izgledam s 58 kg, al da bih imala 4 kg manje od "normalnog" moram dosta manje jesti i više vježbati.
Sad sam između :mrgreen

05 srp 2010, 15:22

ajme pa ti pričaš o brojkama 58...62 što ti r :D adiš ovdje, vadiš mast ostalima. da je meni imati 10 više bila bih poprilično zadovoljna.

Kako ide ono pravilo koliko bi otprilike trebao čovjek (tj žena) imati kilograma naspram visine?

05 srp 2010, 15:45

Tu imaš:

http://www.zdravakrava.hr/alati/idealna-tjelesna-tezina

05 srp 2010, 15:55

Hvala.

Ispada da bih trebala imati 69. Pa i nije neka preniska brojka

05 srp 2010, 16:24

a ja sam zaboravila napisati kakav to režim ishrane sad sebi provodim :)
dakle, doručak (kad se nateram) je jogurt s lanenim sjemenkama. ručak normalan uz razdvajanje namirnica (danas sam, doduše, spremala raviole sa sirom - umak od sira i kis. vrhnja nisam jela, ali sam morala jesti onaj sir kojim su ravioli punjeni :) ) i manje porcije :)
kruh ne jedem. večeru također, osim ako sam ručala npr. u 13h ili 14h pa ne mogu baš izdržati da ništa više u toku dana ne pojedem :dunno
ako ručam u 16-16:30 (često ručam u to vrijeme jer se tad mm vraća s posla).
šećer sam svela na minimum - onaj u kavi ne planiram izbaciti, a jednom u par dana (kad mi u glavi poludi :) ) počastim se kockicom čokolade.
nisam gladna, to je najvažnije.
malo više čitam recepte ali to je sve :lol
eh da - nikako uvećati minutažu vježbanja :/ jeeeeedva se nekako natjeram da malo koji trbušnjak odvježbam :oops:

edit: meni zdrava krava kaže da moram još dosta kila izgubiti :)
Tema je zaključana