“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: LCHF-vasa iskustva,recepti..

19 vel 2013, 09:50

zeezee je napisao/la:pa to pali, mirbi, ali toga na ovom režimu nema :(

Pa, gle, ako se dvoumiš između zdravlja i kila... ;)

Loša ili nikakva probava, tj.zatvor, tko to nije osjetio, ne zna šta je patnja. Kad mi se to dogodi, točno osjećam kako zadržavam toksine u organizmu. Ako potraje koji dan, nesposobna sam za gibanje, rad, bilo šta. Nije nimalo bezazleno.

19 vel 2013, 10:12

Ivanaiv-Sve cestitke za -6kg!Samo tako nastavi!

tvrda stolica= ljena crijeva
Akcija!
Intenzivni pass od 10 min
Cucnjevi,skokovi,sklekovi,iskorak 20 kom od svega pa ponovi.Pij vodu!Nema tog govneta sto ce se zadrzat kad se dobro izdrmas!
Tempo!

19 vel 2013, 10:16

i svakako dovoljno masti!

19 vel 2013, 10:41

ma joj, mirbi, ne brinu me kile uopće. iako ih imam viška, uopće o tome trenutno ne razmišljam. ja o prelasku na strogi LCHF razmišljam zbog kandide, ne zbog kila. od mnogih sam čula da im se probava na LCHFu u stvari normalizirala, ali meni nije prošli put bilo tako. isto bi mi trebalo biti bolje od domaćeg kefira. al ozbiljno vam kažem, meni se od toga još pogoršalo i , khm, 'učvrstilo', jelte.

ivana, mlatim po čvarcima, jel se to broji u dosta masti? :lol
ne znam, probat ću krenut s time od sutra, imala sam sad nedavno već epizodu od jedno četiri tjedna takve prehrane (znala sam svaki drugi dan pojest jabuku ili krušku), ali me onda pogodio ovaj hemo problem; onda sam radila kompletnu krvnu sliku i urin zbog tog općeg stanja koje je bilo loše,i dr me nešto iznapadala zbog ketona u urinu, a i masnoće mi nisu baš niske, pa sad ne znam dal baš da perem po masnom....

21 vel 2013, 15:33

-1kg(citaj MINUS 1kg) za 4tj :joy

Only 3 to go! :joy

21 vel 2013, 18:10

Gloria's Mum je napisao/la:-1kg(citaj MINUS 1kg) za 4tj :joy

Only 3 to go! :joy

Super :joy :joy :joy

22 vel 2013, 09:40

Sto cemo danas njupati?

25 vel 2013, 08:42

Radila sinoć oopsie. Neću više. :lol Previše kajganasto za moj ukus.

25 vel 2013, 16:36

ja sam radila ove lepinjice za hamburgere prije tri dana i danas zobene pogačice.
lepinjice su mi ok samo ako se radi sendvič s njima pa se "utope" s nekom salamom i sirom. za jesti same su mi ove zobene puno bolje.

18 ožu 2013, 10:03

Malo da podignem topic

Danas mojih punih 2 mj. na LCHF-u i 12 kg manje :joy

U 5 mj. idem u Međugorje na 3 dana,pa sad muku mucim sto ponijeti za klopu,cijelonocne voznje ce me ubiti :strah

15 lis 2013, 13:13

Moram prijaviti pravljenje LCHF lepinjica. :yess

Radim ih već misecima, adaptiram recept. Otprilike 10 dkg oraščića (indijskih ili brazilskih), lan, sezam, suncokretove i bučine sjemenke, ostatak do potrebne gustoće dodajem zobene pahuljice. Ovisno o tome koje sjemenke prevladavaju, tako se i okus mijenja.

Naravno, ne stignem uvijek, a nekad i nema love, al recimo jednom u dva tjedna ih radim. Za razliku od oopsija, ovo mi se jako sviđa. :)

15 lis 2013, 13:29

Mirbi, odlično! I meni su one daleko najfinije od svih zamjena za kruh.

ivanaiv, kako tebi ide?

15 lis 2013, 13:42

Nisam se odrekla UH, samo smanjila. Ne jedem kruh i peciva, tjesteninu sam svela na minimum. Krumpir i ostalo povrće ne dam, s time što većinom imam sve iz domaćeg uzgoja.

Preko ljeta sam vratila kilo-dva, iako jedem uglavnom samo povrće, ali se slabije krećem. Prevruće. :znoj Otkad je zahladilo, opet sam u pokretu, pa tako i lakše održavam težinu.

15 lis 2013, 16:25

Meni ide odlicno, minusu skoro 25 punih kilica :ajme,u 7 mj.brljala za vrijeme godisnjeg,inače sve 5.
Ja pravim samo zobene lepinjice sto se kruha tice,i obavezno lchf slastice :lol

15 lis 2013, 16:26

ivana :nesvist :nesvist

bravo, bravo!!!

15 lis 2013, 18:02

ivana :klanja , svaka čast :1 :5

daj mi malo pričaj, šta i kako jedeš, pliz pliz.
ja sam danas 345 milijunti put krenula na lchf i izdržala do podneva.
ja ne kužim zašto je meni to tako teško :oops:

15 lis 2013, 19:00

Ivana, super.

Ja želim izgubit još 2, ali i ne moram.

Thal, ti si doma? Ne radiš?

15 lis 2013, 19:10

:lol , ma radim ja. od doma :p

15 lis 2013, 19:17

Ma, ok. :lol Nego sam tila reć da se bilo kakvih dijetnih pravila/režima teže pridržavati doma. Ja ne spadam u one koji se tješe hranom, al svejedno, na posao nosim unaprijed spremljene obroke i to je to. Doma se uvik nađe nešto što je nepredviđeno. ;)

Recimo, ujutro u 7.30 znam pojesti 200 gr svježeg sira ili neku ultra tanku pitu od jabuke. U 11 jedem neprerađene mekinje (1 jušna žlica sa jogurtom i sjemenkama lana i sezama), oko 13 jabuku i/ili bananu, ovisno o veličini. :lol Pijem dosta čaja, nezaslađenog. U zadnje vrime to je kopriva i melisa. Kavu pijem sa stevijom, no najčešće popijem samo pola. Volim je vidit na stolu. :mrgreen I vodu.

Ručak ne dam, tu jedem ko prava, oko 16. No, bez kruha.

Doma se puno teže pridržavati ovoga, a i ritam je drugačiji.

15 lis 2013, 19:23

Bravo Ivana!!! :yess

I ja obično grešim vikednom kad sam stalno doma, na poslu jedva stignem i gablec pojesti, ručat ne stignem prije 17-18 a to je već tako kasno da rijetko i jedem išta poslije.
Malo sam se ulijenila pa mi se ne da spremati samo za mene tako već neko vrijeme stojim sa kilama.

15 lis 2013, 20:40

bilježim si temu :kima

15 lis 2013, 21:43

I ja isto ozbiljno razmisljam da pocnem s ovom prehranom. Samo je jos trebam iskombinirati s nejedenjem mesa. Mislite da bih mogla? Ima li prostora za to? Nama ce se uzasno tesko biti odreci krumpira. :(

15 lis 2013, 22:06

e, mirbi, mene to uništava, to što sam doma.
čim je nešto teško/dosadno ili sam umorna, rovarim po frižideru :bidan

i strah me ovoga što je zeezee napisala, da su joj nalazi bili loši :strah

15 lis 2013, 22:13

Lepinje su u pečnici, hvala na poticaju. :kiss

Thal meni je krvna slika bila ista kao i prije, a od kad sam na LCHF ni jednom mi nije krenuo gastritis a prije sam gutala tabletice svako malo da me kiselina ne pojede. :roll
U stvari došla sam do zaključka da sam sigurno bila preosjetljiva na gluten jer od kad ga ne koristim osjećam se puno bolje, nisam napuhuta i probava mi je puno bolja. :yess

Zenshu je napisao/la:Samo je jos trebam iskombinirati s nejedenjem mesa. Mislite da bih mogla

mislim da je to nemoguće. :dunno

15 lis 2013, 22:31

Dorucak ako ga i ima uvijek isti kod mene jaja i špek,pretezno ga ni nema,samo ness s malo vrhnja za šlag.
Rucak raznolik,juhu kad procijedim sebi ostavim,ostalima stavim tjesteninu.Sta god da kuham prilagodim sebi,ili ne jedem ako nije po mom.
Vecera ostatak od rucka

16 lis 2013, 07:45

Thal, odreci se samo kruha i peciva. Zapravo, čak i kruh mi je ok ako je domaći. Recimo, nedavno sam bila na selu, kruh sa miješanim brašnom ispod peke. Jela sam, naravno. U principu ne jedem hranu sa konzervansima i aditivima, nekako mi je to najgore od svega.

Doduše, kile sam izgubila i uz pomoć hodanja, al hoću reć, ničega što je meni bitno i što me veseli nisam se odrekla. Ideja o patnji samo radi mršavosti, to nije za mene. Preveliki sam hedonist. :nata

Al, ko i Potica, splasnio mi je stomak. TO mi je bitno. Otići neće nikad, za to treba operacija, ali sam nedavno, prvi put nakon miijun godina, majicu ugurala u hlače. Inače je uvik nosim preko. :yess

16 lis 2013, 10:00

ja sam isto smanjila kruh i tijesto - nisam skroz izbacila. i isto mi je trbuh malo splasnuo. Ne vježbam uopće. A
Ali najvažnija stvar koja se meni dogodila je ta da su mi simptomi alergije na ambroziju bili puno, puno manji i niti jednom nisam trebala uzeti lijek. Toliko o glutenu i njegovom "lošem" utjecaju na mnoge stvari i probleme organizma :)

16 lis 2013, 11:23

mirbi je napisao/la:Moram prijaviti pravljenje LCHF lepinjica. :yess

Radim ih već misecima, adaptiram recept. Otprilike 10 dkg oraščića (indijskih ili brazilskih), lan, sezam, suncokretove i bučine sjemenke, ostatak do potrebne gustoće dodajem zobene pahuljice. Ovisno o tome koje sjemenke prevladavaju, tako se i okus mijenja.

Naravno, ne stignem uvijek, a nekad i nema love, al recimo jednom u dva tjedna ih radim. Za razliku od oopsija, ovo mi se jako sviđa. :)

Mirbi, ajde molim te, ako stigneš napiši točno koliko čega ide. Znam da se pisalo o tim lepinjicama, ali mi se sve zbrkalo koja je koja. ne bi one jajaste, lakše mi je onda kajganu napraviti :p

16 lis 2013, 11:26

Evo recept. :)

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2013/01/lepinje-za-hamburger-ili-cevape.html

06 stu 2013, 18:39

Mirbi, je li ti to stavljaš zobene umjesto psyllium praška?
Odgovori