“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Rekreacija.. počinjem ove jeseni

25 lis 2012, 09:39

sve je meni jasno :mrgreen
ja 10 godina išla na aerobne treninge (hi-lo, ples, zumba) pa nisam nikad smršala.
doduše nisam specijalno niti pazila na prehranu.

sada idem u teretanu, i nadam se konkretnijim rezultatima,
trudim se bar malo pripaziti na prehranu, ali kad je teškooooo :ajme

26 lis 2012, 04:50

Ja i mm smo danas bili u fitnessu,djeca u skolu a mi na 2 satno znojenje,zavrsili smo na 2.5 sata.
Vrijeme leti kao ludo,gledamo tv i vjezbamo.
Ja se kupala u znoju,mm se svidjelo kaze idemo opet sutra :proljece
Ali ja sam to odma shebala sa 2 sladoleda,dva sendvica i jos neke kolaca jela :whew
Uglavom se krecemo,umorimo i lakse spavamo :mrgreen

26 lis 2012, 07:10

Ja radila duplu smjenu,ustala jucer u 5 dosla kuci u 10 sinoc.Zaspala u 11 i ustala u 3,djeca u 5.Veceras zumba kod onog dobrog instruktora!Vidjecu kakva budem..mozda i odem..Inace nish!3treninga u 2 dana ovaj tjedan.Fali mi jos jedan u teretani i ok sam.Sutra opet radim..Pojma neam di cu utisnut taj trening :whew
Bubi-uspjela si navuc TM na trening!Bravo!Moj popizzz kad mu javim da moram na posao i da on ide po djecu..znaci taj dan mu nema treninga..Nezna se ko je ludji ja il on..kad se trening propusti!Gori svadja u kuci!Sve moze bit i nemora al trening je prioritet!(tesko,djeca mala,bolestine,nespavanja..)

26 lis 2012, 09:23

ne mislite li da je to malo ipak previše?!!?

26 lis 2012, 12:21

Obzirom da se ja nikad nekrecem meni je to i premalo!Nista od zumbe moram na posao! :gaah

26 lis 2012, 13:44

daleko je to od naših želja,
ali ja i kad odem 3 puta tjedno u teretanu me zgrize savjest zbog djece i obiteljskog zajedničkog života.
i tako radimo oba dvoje, djeca u vrtiću/školi, izvan školskim aktivnostima, dok obavimo obveze po kući, pa koliko nam vremena preostaje za razgovor i druženje... :/ :place

26 lis 2012, 19:11

Nevjerovatno koliko imam energije i bolje sam volje kad treniram.Ako pauziram majke mi kao da nemam kapi krvi u sebi,sva sam nikakva.
Ovako jedem kao luda pa mi bude lakse kad treniram.
Moja djeca su u skoli po cijeli dan,vikendom idem rano dok jos svi spavaju,napomenula sam da fitness radi 24 sata.
Veceras sam mislila ici sa mm ali on mi je javio ja je odbacio djecu u skolu i da mu je dosadno pa je otisao sam.
Vec ga je privuklo a on je jedan od tipova kauc/daljinski.
Znaci veceras ce biti sa djecom a ja idem.
Mada kod mene djeca nisu mala (starija je 2 srednji) i ona obozava biti sama kuci.
A plus moja mama zivi u zgradi a sama je tako da se ona rado ubaci da pomogne sa mladjom,cak mi dodje u stan i gleda jel treba sta uradit.
Zena je puna energije a sama je,voli obaveze i vec mi govori da idem na 3 :mrgreen
Ali ja od svoje 19 god brisem guzice,umorila sam se od toga i plus mm je rijetko kuci,moram malo misliti i na sebe.
Imam osjecaj da me je ovo izvuklo iz neke vrste depresije,izbacivanja negativne energije koja se nakupila sve ove godine.
Svidjela mi se ideja da skupa idemo u fitness dok je mm kuci par dana,vjezbamo na masini jedno do drugog,smijemo se i pricamo i bas mi odgovara da budemo sami ;)
@glo,ti si super zena i to cu ti reci milion puta!
Navika je zahebana,ja isto ludim ako nemogu ici trcati ili vjezbati ali znam da je vama teze jer su djeca manja a pomoci sa strane nema :(
Kod nas vecina teretana imaju cuvalice dok vjezbas,igraonice za vecu djecu. U ovaj sto ja idem nema ali i ne treba mi,malena je u skoli a poslije skole ide na karate i tamo ostaje da se igra sa djecom,to moja mama hendla.
Mi kad smo i kuci mama odma kaze ja idem po malenu u skolu jer nemoze biti sama i bez obaveza :dunno Ako kazem ja cu,ona odma jaooo daj meni glava me boli u stanu sam cijeli dan.
Planirala sam da i nju upicem u fitness koji je iskljucivo za zene starije jer ona nije tip koji moze sjediti a i mlada je ima 55 god.
@danniJa sam svaki dan najmanje 10 sati na guzici,sjedim na poslu i jos daleko putujem na posao i kuci,ubijam se u sjedenju da se nisam pokrenula Bog zna sta bi bilo samnom.
Razumijem mame cija su djeca mala a nema bas izbora,mojima je bilo drago kad sam se pokrenula i pocela baviti necim,konstantno posao-kuca i brisanje guzica a ja to radim vec 15 god dovelo me do ludila.
Ja sam prolazila kroz pakao dok su mi djeca bila mala i sad se uopce ne osjecam lose sto ih ostavljam :plavusa

29 lis 2012, 20:17

Cure gdje ste :bis
Ja sam cijeli vikend jela i fitnesala i ja mm i bas smo uzivali :mrgreen
Nisam sigurna hoculi danas ici mada sam stavila stvari u auto :dada

30 lis 2012, 10:02

Ja imala radni vikend/tjedan.Jucer bila na mix core 55min.Bas mi je bilo potrebno malo se istegnuti.Danas imam u planu jedan jaci trening ak uspijem MM prehebat da me pusti u 5 a on da ide kad se ja vratim.Nevoli on da mu se dira u trening,najsretniji je kad to obavi direkt s posla..Vidicemo jel mi moc ubjedjivanja jos uvijek na snazi :lol

30 lis 2012, 15:13

Gloria's Mum je napisao/la:Ja imala radni vikend/tjedan.Jucer bila na mix core 55min.Bas mi je bilo potrebno malo se istegnuti.Danas imam u planu jedan jaci trening ak uspijem MM prehebat da me pusti u 5 a on da ide kad se ja vratim.Nevoli on da mu se dira u trening,najsretniji je kad to obavi direkt s posla..Vidicemo jel mi moc ubjedjivanja jos uvijek na snazi :lol

Glo,pusti covjeka da ide odma sa posla bit ce mnogo sretniji :mrgreen
Kad ides na trening jel imas odredjene sate ili mozes kad hoces?
Ja jucer nisam stigla ali danas definitivno odma sa posla ;)

30 lis 2012, 21:28

Grupni passovi s instruktorom su u odredjeno vrijeme zato se i moram ubjedjivati doma,a teretanu mogu kad hocu.Veceras sam bila na FT+core to su 2 passa za redom,vodi ih jedna starija teta koja se inace bavi kick boxom.Strasno je dobra! Ja sam jako zadovoljna u stanju iz mene izvuc ono sto ni sama neznam da imam.Do zadnje kapi znoja! :1
Idem sad gledat Sulejmana! :mrgreen

31 lis 2012, 21:54

Prijavak!30 min core + 60 min body pump!
Happy!(drzim ritam skoro pa kao i instruktorica,al ne i figuru :lol )

02 stu 2012, 10:39

Prijavak!Jucerasnji EFIT 35 min + Box 60 min!
Rocky Balboa je mala maca! :lol

02 stu 2012, 16:16

bravo glo-mama :joy :proljece
Imas ti kondiciju za dvoje :dada
Kako bi voljela da smo blizu da se takmicimo koja vise moze,istruktori bi pali na dupe :lol
Ja sam u fitnesu skoroz pa svaki dan ali i jedem kao pirana :lol

02 stu 2012, 21:34

Znas kako nam je bilo dobro na boxu!Nemogu ti opisati!Hebes svaki party!A momacki se istresli tamo.Nista danas ko nova,naspavala se i shibaj na posao!Veceras pauza.Vodila sam djecu u igraonicu,umarali ih 3 sata,evo ih spavaju u 16!Da nisam u pidzami sad bi otpicila jedan brzinski pass.

06 stu 2012, 11:54

Zatisje?A Nova Godina?A uski haljetak? Ma dajte prijavaaak!!!

06 stu 2012, 12:17

Ja nemam ništa posebno za prijaviti jer treniram kao i uvijek,
pola sata brzi hod na traci, tu i tamo malo trčanja (ne smijem baš puno zbog leđa) ili komb sa biciklom
i onda pola sata - max. 45 min utezi, sprave..
I umjerena sam jer doslovno ne smijem skinuti ni kilu...tako da me vaši treninzi bacaju u nesvijest.
Pogotovo što nemam toliko ni snage nakon parka i šetnje sa malim (i velikim)...itd.
Ovo mi je taman.. i 2, 3 puta tjedno.

06 stu 2012, 14:24

lara.b je napisao/la:Ja nemam ništa posebno za prijaviti jer treniram kao i uvijek,

x
Trčim vani kad mi vrijeme to dopušta.
Idem na cycling (puno rijeđe nego prije), trčim na traci u teretani kad pada kiša. Odem malo na sprave, tek tolko :lol

07 stu 2012, 17:58

Pozdrav drage moje!
Nemadoh vremena za forum,bolesti haraju,djeca kaslju,doktori,posao :/
U gym-u sam svaki dan,nekad prije posla,nekad poslije,jedem kao krava,znaci nista nova :(
Kako sve vise koristim masine u teretani tako mjerim i gledam koliko kalorija se potrosi gdje.
Na biciklu za 100 kalorija umires pola sata :znoj
Na masini za trcanje mi se gasi jer mjeri otkucaje srca i dok mi izmjeri ugasi se a ja bi mogla jos :)
Ma u biti idem da se bolje osjecam kad ubacujem hranu u kljun.
Jucer sam pravila cheese cake i kolac od keksa,necu reci koliko sam pojela.Pa burek,riza,meso :ajme
Bolje bi bilo da lezim a stavim tape na usta.

07 stu 2012, 23:40

A nebi nebi!Mene od lezanja bole ledja,sjedenje me doslovce ubija!Kako imam ishijaz ljencarenje nikako nije moja opcija!
I kod nas bolescine haraju:((

08 stu 2012, 18:11

Jucer nisam nigdje isla ali veceras moram!
Obama bio u gradu pa zablokirao sve zivo,jedva stigla kuci sa posla a ne jos do gyma :ajme
:kino

28 pro 2012, 16:57

Bok curke.. Imala sam vremena, jer za mene jos traju blagdani :) pa sam citala temu odpocetka.. Instruktorica sam zumbe pa sam samo htjela ispraviti par netocnih navoda ;) zumba nije ples nego trening.. Dakle, pravi pravcati aerobni trening u kojemu su samo inkorporirani neki elementi latino plesa..e sad, ovisi o instruktoru hoce li napraviti trening da bude vise plesnog karaktera ili vise pokreta kao na aerobiku.. Na zumbi mozete jako dobro smrsaviti, naravno i prehrana je jaaako vazna ali vazno je i koliko puta tjedno trenirate i koliko pravilno izvodite pokrete..ja vidim puno cura koje dodu i ne rade pravilno i na kraju kazu da im je to prelagano a to je samo zato sto ne rade pravilno.. Koliko cete smrsaviti ovisi i osvakoj osobi posebno, netko mrsavi lakse, netko teze..ali za sve treba vremena, ne mozete ocekivati rezultate nakon mjesec dana.. Na zumbi mozete rijesiti i neke probleme tipa bolove u ledima i zobovima..dosta cura mi se zalilo da ih bole leda a nakon nekog vremena ih je prestalo boljeti jer su im se misici ucvrstili..to vrijedi i za zglobove.. Medutim, u nekim slucajevima se ne smije trenirati zumba i bilo sto slicno i za to se morate konzultirati sa lijecnikom.. Dalje, netko je napisao da u zumbi nema skakanja.. To nije tocno, ima jako dosta skakanja..zapravo sve vam to ovisi o treneru, i da li je licenciran.. Ja sam culaod drugim i vidjela svakakve nazovi zumbe koje nemaju veze sa zumbom..tako da je najbolje da si nadete licenciranog instruktora a to mozete provjetiti na www.zumba.com.. Upisite naziv instruktora, ako nije na popisu, znaci da nije licenciran..
I jako je vazno sto i kada se jede..i vazno je jesti nakon treninga i to u roku sat vremena jer sve sto ste potrosile morate nadoknaditi inace ce vam se smanjiti misicna masa, ali naravno vazno je sto jesti nakon treninga-najbolje proteine(banana, sir, tuna, piletina..).. Nemojte jesti neposredno prije treninga 'jer cete to ionako potrositi na treningu' ..to nije tocno i nije dobro..
I postoje razne izmisljotine kao zumbalates, zumba core i slicno.. Takvo sto ne postoji.. Postoji Zumba Fitness,Zumba Gold( za starije), Zumba Toning ( s utezima), Zumbatomic ( za djecu), Zumba Aqua( u vodi), Zumba Sentao (sa stolicama)... Detaljnije nadite na zumba.com..
Nadam se da sam bar malo razjasnila ;)
I pohvaljujem vas sve sto imate zelju i volju za bilo kakvom tjelovjezbom :xmassanta

31 pro 2012, 15:43

Bila na Zumba Maratonu 16.12. (inace idem sre i pet na Zumba Fitness) i drmala 3 sata.Nemrem reci da nisam crkla.Al Smo sibali bez pauze!Neka nabrijana instruktorica bila,luda ko struja-mora da je extaziju :xmasgrin pa nas je razbila!
1.12. bila na brodu.Cagala 6 sati spavala 3 sata i opet plesala 6 sati.To ja zovem maraton! :1
Neznam ..dobila sam ponudu besplatnog kursa za Z-instruktora u Stokholmu al sam odgodila do jeseni.sad su mi prioritet neke druge stvari.
Kako cesto ti drzis sate?Imas popust na Zumba odjecu il dobis dzabe??Placa?

01 sij 2013, 15:10

Ja imam svoju dvoranu i radim za sebe tako da mi placa ovisi o tome koliko je cura upisano taj mjesec,..pa dok platim najam, rezije..
A treninge imam pon,sri,pet po tri sata..do nedavno sam imala apsolutno svaki dan..tako da je to bilo i do 12 treninga tjedno..a cesto i vikendom idem na zumba partyje, ZIN Jamove, tecajeve, zumbathone i sl :) ..sad sam si malo smanjila..a odjecu dobijem s popustom, nije dzabe ;)

01 sij 2013, 16:56

Ovdje je licenca i roba dzabe..s tim da se ugovorom obavezujes na minimalno 2 passa/tjedno 4 termina(godinu) i 4 obvezatna evenemanga.To je preko ove teretane di placam clanarinu.Kul je sigurno al nemrem si sad to priustiti.

Danas je 1.1. ima li nekih novih novogodisnjih obecanja,novih cura s novim ciljevima??
DI ste?
ja sam cijeli mjesec jela slatkise svaki dan..Na vagu nesmijem ni stati.Od danas se "cistim"
Pa da!Zaboravih..Idem si sad po vodu! :salut

03 sij 2013, 12:21

Skicam, virim, i pitam se dal da se pridruzim ili ne.
Ima me, treba se izgubiti dosta kila, al nekako mislim da se samo treba pokrenuti pa da ce onda biti lakse.
Jel me primate???
Obecajem da cu biti dobra i postivati pravila, i pokusati smrsaviti do ljeta. ;)

Idem na zumbu od 9. mjeseca i uzivam u tom vjezbanju. Ipak, mislim da mi je to premalo jer se trening odrzava samo jednom na tjedan, sat vremena. Mislila sam upisati se bas i u teretanu, al nikad nisam bila bas neki veliki fan tih strasnih sprava. Sta biste mi vi preporucile?

03 sij 2013, 12:46

kandy, dobrodošla :)

Moja preporuka je trčanje. Počni na traci, 2x tjedno uz zumbu, kad zatopli, preseli se na otvoreno.
Trčanje je bez konkurencije najbolja aktivnost za skidanje kilograma!

03 sij 2013, 13:28

Nakon mjesec dana zabušavanja sinoć sam ponovno vježbala.
Dakle :ajme da tako brzo mozes izgubiti kondiciju, pojma nisam imala :ajme .
Novogodišnja odluka je povratak na 3 x tjedno.
Zivi bili pa vidjeli.

03 sij 2013, 13:41

Davno sam bila redovna u vjezbanju, ali pamtim da kad si u kondiciji, i napravis pauzu, brze se vratis u dobru kondiciju nego kad pocinjes od nule.

Nadam se skorom ponovnom redovnom vjezbanju, vjerojatno cu taekwondo krenuti, to sam probala i svidja mi se.

03 sij 2013, 13:51

JiA, ja nakon deset dana pauze na prvom sljedećem treningu umirem, :znoj al već onaj iza odradim kao da pauze nije ni bilo :yess
Odgovori