“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
08 ruj 2015, 22:04
Iz dosadašnjeg iskustva, koje i nije nesto

rekla bih da je veci problem ici na te kratke trke ako si spora. Jer na kraćim trkama nastupaju brzanci i mi tu nemamo sta traziti. Sto je trka duža to su sporiji trkači i sama trka je sporija

. Uz to, najbolje je ici na utrke na kojima se istovremeno trče razne duljine jer onda ako budeš medju zadnjima nece ostati zadnja na stazi.
Al nemoj se opterećivati brzinom, to je skroz nevažno. Prebrzo te moze dovesti samo do ozljede. A i tek nakon nekih bar 6 mjeseci redovnog trcanja i povećavanja duljina mozes očekivati da ćeš moći biti brza.
I imat ćeš uspone i padove. Meni je uspon trajao do ožujka, bila sam si super, sa brdo planova ta ovu godinu, ak eto nije islo. Sad planiram odraditi dobru zimsku pripremu i onda nesto otrcati na proljeće
08 ruj 2015, 22:28
TanjaMT je napisao/la:Anci

A da mi otvorimo novi topic pod nazivom "almost trkacice"

?

nou nou, najsporiji su oni doma na kaucu, vi trcite
Cestitke Corazon, bas sam dosla da priupitam dali si bila. Ja sam bila neko vrijeme u Segetu (di je bila zadnja izmjena stafete, sestra mi je od tamo startala) i kasnije na cilju. Bilo je lijepo, puno ljudi, lijepo vrijeme, odlicna atmosfera.
09 ruj 2015, 11:21
Ja na trke idem samo zbog zezancije. Obicno su to neke malo vece manifestacije koji imaju i dobar muving, pa bude i zabavno. Trcala sam samo 4 ili 5 km, za krace sam prespora, kako dobro veli Mirci, za dulje nemam snage (ni volje, jos uvijek). Cinjenica jest da trka malo podigne adrenalin, pa sam uvijek brza nego inace. Zadnju sam uspjela doci na pace 6.60, sto je u usporedbi sa nekadasnjih preko 8 za mene veliki uspjeh.
10 ruj 2015, 07:57
hvala cure
iva bila je stvarno odlična atmosfera, plesalo se prije početka trke a bome i poslije
sad kad gledam slike malo mi žao što nisam stajala na okrijepnim
i ovo je iva dobro rekla
nou nou, najsporiji su oni doma na kaucu, vi trcite
ma i najmanje hodanje je super. nije važno 2, 5 ili 20 km, ni brzina...
meni su trke lijepe jer je to čista pozitivna energija, ko je probao zna
10 ruj 2015, 09:33
upravo tako

a bas sam jutros naletjela na super tekstić
http://womensrunning.competitor.com/201 ... ning_36174
10 ruj 2015, 09:37
bravo, corazon!!!!!
utrka je u 18 sati, cure
saljem vam moj br moba pa se uhvatimo negdje, moze?
10 ruj 2015, 16:37
Odlicno vrijeme. Gledala sam vam stazu, ima malo uzbrdice, ali ako si otrcala plitvice onda je ovo ravno :-).
Tri kruga lungo mare. Lijepa staza. Uzivat ces.
Cekam broj :-)
10 ruj 2015, 17:34
Ma koja je to utrka u puli? Ko organizira? Čula sam da je neka utrka ali nisam nigdje vidjela neku najavu za nju. I u vodnjanu je utrka, mislim 5 km.
10 ruj 2015, 19:35
Xica. 10 km na lungo mare. Start i cilj su na mornaru. Proguglaj da sad ne trazim, na mobu sam.
U vodnjanu je festival zdravlja/kretanja/cegavec. 5 km ulicama grada i 300 m za djecu.
11 ruj 2015, 11:39
evo s fejsa
https://www.facebook.com/events/403499426510958/poslala sam vam br moba, vidimo se sutra!
15 ruj 2015, 17:52
Ivana, ja sam bas uzivala. :-)
20 ruj 2015, 08:29
ivana
šta je sad u planu? polumaraton?
ja jedva čekam slijedeću trku u rabcu...
oprema, hah, jučer sam bila u decathlonu i ono sve mi trebaaa, haha... kupila sam si pojas za bocu samo
sad kužim frendice koje si više ne kupuju ništa osim sportskog... još sam si počela tražiti i gojze za planinarenje
20 ruj 2015, 11:27

Kupila sam konacno nove tenisice
Bio je to silan pothvat, isprobala sam barem 20 pari, pa komparacije, simulacije, svasta
Na kraju sam ostala kod new balancea, mislim da je to fakat meni najbolje i najisplativije
Da zanemarim cijene, uzela bih adidas energy boost, ali su bezobrazno skupe, a ove moje koje sam na kraju kupila su jako jako blizu tog filinga
U petak smo trcali 16 km

, ali ja sam malo zaostala i muljala, a sat mi se ugasio pa ne znam konacno score... No jucer i danas me boli koljeno pa se malo brinem
Sljedeci je polumaraton, 11.10., Zagreb
20 ruj 2015, 13:46
Ja preskačem ovogodišnji Valamar trail.... beba mala, niš ne trčim pa nema smisla, bit će vremena
Corazon ja sam si prve gojze kupila male

mislim ono, hodala sam ja u njima al kad sam se spustila sa Triglava u njima otpali mi nokti

Kad sam išla kupit nove (najviše sam ih kupovala za snijeg-Mrkopaljska kita

) bila u dechatlonu i birala, birala, da su mi ipak malo veće i kad sam izabrala nastavila sam šetat u njima po dechalonu i razgledavala dalje robu. Noga mi je dodatno natekla i skužila sam da mi cipele više uopće nisu udobne pa sam isprobala drugi model, veće....i ovog puta baš potrefila, kupila si super gojzerice. Moje su one tvrđe pa ih ja stvarno koristim samo za snjeg. Kad smo planinarili sam išla u salomonkama.
eto....moje iskustvo kod kupnje, pa da i ti paziš.
25 ruj 2015, 22:30
17 km!!!!!!
26 ruj 2015, 08:37
ivana

svaka čast
iva hvala na savjetu, iako smo ovdje offtopic s tim gojzama haha... prvo što su mi rekli da moram dva broja veće kupiti. pa vibrom, gorotex... nemam pojma više. koji si ti model uzela? ne znam ni kad ću ni koliko planinariti, puno sigurno neću. mislila sam neke u alpini na sniženju ubosti.
Mrkopaljska kita
kite su mi postale najdraže utrke, nadam se da se vidimo na kojoj kad beba malo naraste (a vidjela sam da i sbebama dolaze, iako mi je to malo ludo - pogotovo kad se sjetim što se meni događalo na tim trkama)
26 ruj 2015, 10:35
Ivana, Ivana
26 ruj 2015, 14:28
Svaka cast, ivana. Imas hm :-)
29 ruj 2015, 10:35
imam ga, da, fora mi je kad tako kažu.
pocela su me boljeti koljena onak malo ozbiljnije, nadam se da nece biti neki veci bed, moooozda cu pauzirati dva-tri dana. mozda, kazem, jer fizicka bol nije nista prema apstinencijskoj krizi od netrcanja, ili gustu koji osjecam nakon treninga
29 ruj 2015, 10:42
bravo, ivana

imas ga, imas

to je zadnja duzina ili imate jos koji duzinski prije trke?
29 ruj 2015, 11:03
zadnja! sad samo neke krace rute, smijurući tempo, poluodmaranje...
29 ruj 2015, 11:17
pa da, to je to

ja sam dvaput dosla do te zadnje duzine i u naredna dva tjedna bih imala raspad sistema

, al nadam se trecoj sreci - na proljece
29 ruj 2015, 11:22
meni se čini malo brz taj napredak od 10 km do 20... puno je to
29 ruj 2015, 22:52
Ma super ivana, tako to ide, imaš ga, imaš

jel vam savjetuju da si uzmete neki gel u toku utrke?
Još malo offtopic-corazon, nemam pojma koje gojze imam

i nisam ih iz prve mogla nać da pogledam da ti napišem koje su

, al mislim da su ok jer nisu bile baš prejeftine a i jedan tip mi je baš na toj mrkopaljskoj kiti komentirao da imam dobre gojze
Mi smo bili sa malim u nosiljci na boljunskoj kiti...ako iskopaš na netu slike ćeš nas vidit

al mi kitu doživljavamo onako kako je to inicijalno bilo zamišljeno, šetnjica po nekom novom kraju, uz društvo, učenje orjentacije....odabrali smo si onda par točka koje bismo prošli i odradili samo jedan dio staze, nije da smo se natjecali
30 ruj 2015, 20:16
ajme iva! pa ja sam isto bila i vidjela vas. došli ste na kraju kao i mi

jeli ste u konobi...hehe. taj dan smo se baš gadno izgubili, lutali po učki i snijegu
ivana i meni se čini brzo, ali vidiš da možeš.
dobila sam suunto! još da se malo bolje upoznamo
30 ruj 2015, 21:04
ha, ha vidiš kako je svijet mali

mi nismo išli prema učki i snijegu, nego samo tamo malo oko boljuna...i onda ručak u konobi i druženje sa prijateljima...bilo je onda još 2 para sa nosiljkama tamo, mi smo imali baš onaj ruksak za na leđa. sad si me zaintrigirala, idem ja probat iskopat te slikice
03 lis 2015, 17:49
Corazon - kako je bilo?
03 lis 2015, 19:24
ancice, predobro
ujutro u 6 i pol je toliko padalo da me mm blijedo gledao jel zaista mislim trčati po tome, ali nama (ekipa s kojom idem) ni u jednom trenutku nije palo na pamet da odustanemo.
i na kraju nam uopće nije padalo nego je još i sunce bilo, ma divotica
ovo je bio trail 13 km, dosta uzbrdice tako da je bilo kombinirano trčanje i hodanje (i puhanje)... ali ja sam uživala. trčanje kroz šumu, veći dio sama

neprocjenjivo. došla sam 6. od žena, wow.
gušt gušt
ancice zrela si mi za neku trku, čekam te
iva jesi bila možda negdje?
03 lis 2015, 20:15
Ma nisam još cor. Danas sam u sat vremena pretrcala 8.5 km. Kad uguram 10 u sat onda cu :-)
Čestitam ti.
Sad čekamo da Ivanu sa dojmovima iz Ljubljane.