Sada je: 29 kol 2026, 01:35.

Klub žderonja - 24. dio

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: Klub žderonja - 24. dio

PostPostao/la mahima » 24 lis 2010, 11:53

Ovo mi se čini baš u sridu:

10 zlatnih pravila
1. Obvezno ograničite unos brze hrane, slanih i slatkih grickalica, gaziranih pića i hrane koja sadrži umjetne aditive.
2. Smanjite unos kofeina jer može zaustaviti apsorbiranje vitamina i minerala u tijelu.
3. Pijte vodu prije svakog obroka jer ćete se tako osjećati punije i pojest ćete manje.
4. Sami pripremajte svoje obroke, tako ćete znati što jedete i koliko zapravo kalorija sadrži komad vaše omiljene torte ili koliko masti ide u quiche Lorraine.
5. Jedite više voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki. Minerali i vitamini iz ovih namirnica učinit će čudo za vašu kožu, kosu i nokte.
6. Smanjite unos alkohola jer je pun praznih kalorija koje se lijepe oko struka. Kada ipak odlučite popiti nešto alkoholno, prvo pojedite zdravu večeru. Na taj način ćete manje željeti pojesti nešto poput hamburgera pri povratku kući iz noćnog izlaska.
7. Uravnotežite porcije. Porcija mesa ili ribe ne bi trebala biti veća od kutije za karte, a količina ugljikohidrata trebala bi biti veličine vaše stisnute šake. Ostatak tanjura napunite povrćem.
8. Odrasli ne bi smjeli jesti više od šest grama soli na dan.
9. Smanjite unos loših masnoća, poput umjetno proizvedenih ulja i margarina. Čak i male količine povećavaju rizik od bolesti srca više nego druga masna hrana.
10. Odbacite 'dijetnu hranu', jer ima malu nutricionističku vrijednost i obično je puna aditiva.
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 lis 2010, 12:04

sad kad sam ovo procitala vidim da je moja prehrana (i zivot) u skladu sa svim pravilima osim broja 7.
Kad je ispred mene npr manistra sa salsom mogu je pojesti 300g sama ;) ili kad se radi o pohanoj piletini - mogu pojesti 2 filea sama uz jednu rajcicu...
eto gdje se skriva moj problem.... volim namirnice koje debljaju...

stavi ispred mene kupus, poriluk, karfiol,... mogu cijeli dan nista ne staviti u usta :dada

danas je 7 dana otkad sam krenula na dijetu, 5dana kardio i jucer normalna prehrana a vaga pokazuje jutros -2,5kg :joy :joy :joy

upravo kuham manistru i salsu i ovaj broj na vagi mi je veliki poticaj da pojedem samo malo manistre i puno salse ;) (umjesto puno svega zajedno)
a tjesim se da ako i pojedem koji zalogj vise da cu ga potrositi popodne na bazenu :mrgreen
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la zeezee » 24 lis 2010, 13:45

joj, ja obožavam karfiol,mogu ga jest samog, skuhanog i malo posoljenog. poriluk nam je tijekom tjedna ovih dana na meniju bar jednom, a u obitelji sam poznata kao kupusarka :lol kod mene uvijek ima glavica kupusa u kući, za salatu, u podrumu nam se upravo kiseli cijela bačva. kad jedem sarmu, nagrabim si hrpu lišća i juhice, i to je moja sarma.... pa opet imam problema. a držim skoro svega što je mahima navela. i dugo je to funkcioniralo, al moje tijelo me skroz iznenadilo nakon poroda. istina je da sam si svašta dozvolila dok sam dojila, naprosto me tražilo. a nisam brinula jer je dojenje radilo svoje, pa sam čak par mjeseci nakon poroda najnormalnije stala u br 36. prašim po bademima, sjemenkama, i sl, slatko sam si počela dozvoljavat tek odnedavno, ona moja crna, jelte... i niš :dunno
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 24 lis 2010, 13:47

eh da, kruh nikakav, ni dvopek, ništa. ne jedem ni krumpir, uopće. ja nisam ni prije bila kruholjubac, sve mogu bez kruha, variva i sl. al sam poslije poroda počela jesti peciva i sl,kao najbrži obrok moguć kad stvarno nisam ni spavala ni imala vremena za zdravu hranu uz smrdu zahtjevnoga. a kad se sjetim pustih banana koje sam pojela :roll čim se ostaviš kruha, tj tog tipa ugljikohidrata, za par dana ćeš skužit promjenu. prvo ti ode trbuh, meni je to najdraži dio!
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mahima » 24 lis 2010, 14:53

Već dvije godine slažem neku životnu dijetu/zdravu prehranu za sebe i došla sam do zaključka da ne mogu i ne želim bez kruha, tijesta, čokolade - ali u razumnoj mjeri.

To znači - kruh uglavnom dopodne, često dvopek a ne kruh, tijesto jednom do dvaput tjedno za ručak, svaki dan malo čokolade...
Pekarske proizvode tipa slance, lisnata itd. ne kupujem, kao ni sendviče...

Mislim da je najbolja dijeta ona koja te kompletno mijenja, koja je održiva, koja te raduje, koja ti je izazov...

Što bih imala od ravnog trbuha da nikad više ne mogu uživati, recimo, u pizzi? Ili kukuruznom kruhu pohanom u jajima?
Mislim da sam na tragu toga da mogu jesti sve što volim.

Skinula sam i ta zadnja dva kilograma, ušla u konf. broj 36 i sad je na redu održavanje.
Pilates jako jako pomaže.

Sljedeći korak bio bi mi povremeni džoging, svakodnevne vježbe joge, i dalje mršave ili nikakve večere, vie voća, manje slatkiša...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 24 lis 2010, 19:11

ja se tako nadam ici tvojim stopama ;)

i da, moram naglasiti, ja nikada nisam bila debela sa svojim nacinom prehrane.
Udebljala sam se u trudnoci, izmedju trudnoca (zbog prestanka pusenja) i u drugoj trudnoci ostala sa sicom kg viska.
Znaci moja prehrana (redovna) nije frka....
Frka je sad stisnuti zube i izgubiti visak kako bi mogla nastaviti po starom :dada
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la sj » 25 lis 2010, 08:04

Plusić, najvažnije je da ti u stvari nisi nezadovoljna sa sobom. Za razliku od mene :dunno
Danas je kod mene taj REC CODE PONEDJELJAK. Idem s novim ciklusom trodtjedne. Vjerojatno sam nešto kila i vratila, ali ne znam službeno - nisam se vagala :mrgreen
Meni je mrak i broj 38. Mislim, helouuuu 38.
:mah
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Plusic » 25 lis 2010, 08:28

ja se veselim 42 :oops:
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la she » 25 lis 2010, 10:00

Ja se uglavnom pridržavam svih gorenavedenih pravila izuzev onog prvog i to samo kad su u pitanju grickalice (a jadna sam, večito gledam kalorijsku vrednost i uvek znam koliko sam tačno bezveznih kalorija unela u sebe - pre nego otvorim vrećicu bude ''Ma nema ni 200kcal'' a kad praznu vrećicu bacim u kantu počnem sa ''A uopšte mi nije trebalo tih ekstra 200kcal, mogla sam pojesti kilogram karfiola umesto ovoga :roll ''...)...

Uglavnom, i dalje doručkujem jogurt sa lanom, ako ne mogu izdržati gladna ga i večeram, ručam normalno ali manje količinski, izbegavam hleba li kad baš ne može zamenim ga prepečencem ili dvopekom, pojedem poneku voćku ili nabadam karfiol/paprika salatu.... Juče smo bili na roštiljanju kod prijatelja i jesam jela krilca na žaru ali bez hleba i uz favorizovanje salate. Sutra uveče idem na slavu kod drugarice, u sredu opet na slavu kod prijatelja ali za ručak (i večeru... :roll ) tako da ću morati više da vodim računa šta i kako sipam u tanjir. Nadam se da mi neće teško pasti jer mi se baš sviđa ovaj ispuhnuti stomak :D

Btw, otišao je 1kg ovih dana tako da sam odjutros bila na 65kg. Hoće li mi neko reći gde da kupim onaj čip za glavu sa mantrom: ''Ako skidaš po 2kg mesečno na proleće ćeš imati 12kg manje'' :roll . Ja bih sve preko noći ako može :roll

EDIT: Sj, držim fige ovaj put :ljubav
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 25 lis 2010, 10:09

Evo zanimljivog štiva vezanog uz dijete

http://istineilaziohrani.blogspot.com/
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la sj » 25 lis 2010, 11:07

Pretpostavljam da nisi mislila na recept o mozzarella štapićima :lol
She, hvala :ljubav Napravila sam veliki pomak s onih prvih -10. Eto kad bi pola od toga ponovila bilo bi to :joy :joy :joy
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la pulse » 25 lis 2010, 11:18

folne je napisao/la:Evo zanimljivog štiva vezanog uz dijete

http://istineilaziohrani.blogspot.com/

Hm... znači vraćamo se manje-više na koncept Atkinsove dijete, ustvari na ketozu
pulse
atletičarka

PostPostao/la zeezee » 25 lis 2010, 12:27

ma ja nisam ni mislila biti cijeli život bez kruha i sl, samo želim skinuti višak i onda pomalo krenuti s nečim što bi bilo održavanje, a više-manje bi nalikovalo na ono kako sam se hranila prije. samo što ja ni prije nisam bila luda za kruhom i tjesteninom. no, jako mi je teško skinuti taj višak, zacementiralo se, ni odnedavna uvođenje opet orbitreka nije pokazalo nikakve rezultate :dunno
a vezano za link - nije li već davno ona stara piramida po kojoj su nas učili zdravoj prehrani, odbačena, upravo zbog previše ugljikohidrata? nije neka novostg, samo treba sad promijeniti stanje u glavi
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 25 lis 2010, 12:36

i dajte vi sad meni zdravo seljacki recite sto bi mi to trebali jesti za gubitak masnog tkiva i gubitak na tezini kakav zelimo?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mahima » 25 lis 2010, 12:55

Pa zamisli da si u paleolitu :mrgreen
Jela bi meso, ribu, mast, šaku sjemenki i malo bobičastog voća :mrgreen
Budući da danas imaš izbora, možeš i punomasne sireve, jaja, mlijeka i jogurte.

Ne znam.
Po ovome što autorica piše, ja koja sam vegetarijanka, što je apsolutno najnepoželjnije, trebala bih imati 150 kilogarama i sve moderne bolesti.
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 25 lis 2010, 14:15

to se onda svodi na ovu kardio dijetu koja se sastoji od mesa, jogurta, sira i povrca .....
primjetila sam da bi mi pasala prehra na tipa :
dorucak - 2dvopeka sa malo masla ili npr abc sira i caj
rucak - pun tanjur spinata, blitve ili brokola, ili pak mrkvica,tikvice,sampinjoni,prokulice... ali onda u kombinaciji sa malo mesa (pileci ili pureci file)
vecera - zrnati sir i 2dvopeka ili jogurt sa lanenim sjemenkama i cornflakesom

ovo bi mi bio idealan dnevni meni samo sto ne mogu tako svaki dan, premonotono je :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mahima » 25 lis 2010, 14:33

Pa zašto monotono? Vrtiš različite vrste mesa, sira, ribe, povrća...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 25 lis 2010, 14:36

morat cu sad jedan period :mrgreen
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lis 2010, 14:44

- 4 kg :pusac

I par legednarnh rečenica:
Ja trenirke I tajce I ostalo samo "punim" ak sam po kuci u njima.

ja se osjećam kako mahima izgleda

još 132 dana do ponedjeljka

e meni je danas ponedjeljak :)
mada nekako pretpostavljam da mi sutra neće biti utorak

:pcela
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 25 lis 2010, 14:52

PF cestitam na ovih -4 :buket

ja moram priznati da mi nekako (poticajno) nije dovoljan ovaj rezultat od -2,5 u 5dana.....
spremam se iduci tjedan, odn. kad se probudim spremna za to, opalit jos jednu turu od 5 dana pa vidjeti kako ce to funkcionirati :/
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lis 2010, 15:05

Pa znaš šta, vidiš da ni ja nisam stavila vatromet i konfete iako zaista jesam sretna, a i par kolegica je na poslu skužilo razlliku. :)
Jer, s ove skinute 4 kile ja nisam ni na pola puta da se spustim napokon, ali napokon ispod te grozne granice od 4×20 kg. :znoj
Toliko sam ih uspjela natući zadnjih 10-ak godina. :ne

Osim toga, ovo je skinuto za nekih mjesec i po dana.
Sada si dajem idući rok za curičin rođendan taman za mejsec dana, a tada mi dolazi i svekrva. Spomenula sam ju negdje ranije.
ako ona ne skuži i ne prokomentira da sam smršavila, nisam ništa postigla. :lol
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mahima » 25 lis 2010, 15:07

Plusic je napisao/la:ja moram priznati da mi nekako (poticajno) nije dovoljan ovaj rezultat od -2,5 u 5dana.....

:shock Pa to je izvrstan rezultat :dada

PF - legendo :cool
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sj » 25 lis 2010, 15:28

PF i ja sam bila blizu togafamoznograstavljanjanafaktore kila. Minus 1 :oops: I moram reći bravo. Ako te sveki ne skuži samo je ljubomorna što dobro izgledaš. Ili ako je opaka pitat će te jesi li bolesna :zub. Zato nije važno šta kaže sveki. A možda te i iznenadi :kima
Danas sam malo zbrljala, ali reko do nove godine ima da svi opadnu na guzicu kad me vide :cool . Ja ne mogu. Mislim past na guzicu jer je moja već na podu. :kima

Edit: Sad mi je jasno brljanje. Opet sam dobila nakon nepuna 2 tjedna :dunno
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la sj » 26 lis 2010, 07:51

:mah jutro
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Plusic » 26 lis 2010, 08:25

jutros moja vaga totalno posasavila - pokazuje mi 1kg vise pa 2 kg manje pa onda pola kg manje nego prekjucer i svaki put kad stanem pokazuje mi neki drugi broj :/
ponekada tako mrzim te digitalne vage :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mahima » 26 lis 2010, 08:39

Važi se svaka dva tjedna, ovako ćeš izludjeti...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 26 lis 2010, 08:43

ostala mi navika skoro svako jutro nakon pranja zubica a prije presvlacenja stati na vagu :mrgreen
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 26 lis 2010, 09:10

dobro vam jutro zelim zvacuci veili topli sendvic. bojim se stat na vagu. ma lazem ne bojim se, trenutno me bas briga :sumo
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la sj » 26 lis 2010, 09:12

:znoj srećom nisi blizu. A meni sad taj tvoj sendvič "svija gnijezdo" iznad glave.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la olja » 26 lis 2010, 09:13

Ja sam bas zadovoljna svojim jelovnikom i kolicinom pojedenog ovih dana :dada Nisam se mjerila ali se ne osjecam napuhnuto u onolikoj mjeri.
Danas sam se zato castila obilatim i kaloricnim doruckom :) ali cu nastaviti s rezimom kao i ovih dana.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.