“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: dishidroza

31 lis 2011, 08:32

i meni, pred kaj trudnoce, ustvari.
bubi, sjecas se da smo se pepejale? :)

31 lis 2011, 08:51

kak se ne bi sjecala ;)
zato se i nisam prije javljala na ovaj tvoj topic, jer sam ti sve rekla preko ppeja

31 lis 2011, 10:19

Meni se sve povuklo od kad sam promijenila posao :yess i više nisam bila izložena stresu (ne takvom). Meni je to sve (očito) bilo jako povezano s onim u glavi ;)

31 lis 2011, 14:53

Mislim da to ima moja N, jučer navečer je dobila takav osip po dlanovima. Pratit ćemo.

31 lis 2011, 15:18

a i ja pretpostavljam da se kod mene radi o glavi. :mrgreen i da zato ljeto provedem bez problema jer se maknem od posla i grada.

02 stu 2011, 14:57

sigurno ima i glava veze s tim, ali mora tu jos nesto biti.
meni je stanje bilo na rubu alarmantnog, onda me mm nagovorio na magnezij i za tjedan dana se to povuklo. sad cekam :kino , da vidim je li se slucajno poklopilo ili je zaista magnezij ucinio cudo

02 stu 2011, 15:19

:shock čovječe i ja to imam.
nisam imala pojma kak se zove, dermatolog mi je davno dao neku kremu.

isto se pojavilo nakon poroda :lol

ti mali prištići ispod kože, svrab samo takav, argade, ruke me znale
peči i pod vodom....a kamoli u doticaju s narančom.

uglavnom moram priznati da nemam tu pojavu sigurno 2 godine baš onako jako :dada samo mali svrab....
već sam i zaboravila na to dok me niste evo podsjetile.

a i ovo mi je poznato :

"Dakle svi vi koji imate ove simptome u kombinaciji sa suhom i/ili ispucalom kožom na stopalima te vruća stopala uz nemogućnost nošenja obuće dulje od 2 sata u grijanim prostorima obratite pažnju na svoja stopala i ovu bolest."

04 stu 2011, 01:10

Imam i ja. Bila i na alergološkom testiranju i ispala sam alergična na katrane drvenog uglja i na eugenol. Sam što oboje nije lako izbjegavati, a i vraški teško otkriti gdje sve ima toga unutra...

Sad već dulje nisam imala, srećom. Meni uvijek na moru bude bolje, morska voda baš pomaže i nakon toga je neko vrijeme mir. A što manje koristim deterdžente, sapune i druge kemikalije to bolje. Pa uvijek tragam za sapunima koji mi najmanje škode...

A za mazanje mi je super Excipial U Lipolotion, to je baš za suhu kožu... A nije kortikosteroid. Exomegu sam probala, to mi je prejako, od toga mi se još pogoršalo.

08 stu 2011, 16:07

Šnita, jesi bila kod Stanimirovića? On obično rješava nerješivo.

08 stu 2011, 16:09

ne. ne znam ni tko je to :ajme
bila kod pavicica, na salati i kod mog doktora opce prakse prije toga i svi mi rekli isto.
:dunno

08 stu 2011, 16:18

Ja sam to imala, ali samo na rukama, ali nisam znala da ima neko ime za to. Bila sam uvjerena da je nekakva alergija. Znale su mi ruke do krvi popucati, o svrbežu neću ni govoriti. I meni je smetalo guljenje naranče, cijeđenje limuna a naročito mi je smetao Čarli za posuđe. Pomagala mi je Afroditina krema od badema za lice (ona jako masna bez Aloje). Sad već godinama nisam imala problema s tim. puj, puj, puj....

08 stu 2011, 16:28

evo baš saznah da ima to i moj svekar i na tabanima :lol
a da nikad nisam primjetila a mislila sam da sam jedina i
skrivala ruke :mrgreen

08 stu 2011, 16:40

On je meni dvano pomogao tamo gdje su se drugi našli pred zidom, a puno sam puta nakon toga razgovarala s ljudima koji se kunu u njega.

http://www.datoteka.com/croatia-zute-stranice/S/stanimirovicandrijadrzagreb.html

08 stu 2011, 17:13

hvala melita! :)

09 stu 2011, 17:30

No problem! :)

Just for the record, nije mi dvano pomogao, nego davno! :lol
Odgovori