“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
31 lis 2011, 08:32
i meni, pred kaj trudnoce, ustvari.
bubi, sjecas se da smo se pepejale?
31 lis 2011, 08:51
kak se ne bi sjecala
zato se i nisam prije javljala na ovaj tvoj topic, jer sam ti sve rekla preko ppeja
31 lis 2011, 10:19
Meni se sve povuklo od kad sam promijenila posao

i više nisam bila izložena stresu (ne takvom). Meni je to sve (očito) bilo jako povezano s onim u glavi
31 lis 2011, 14:53
Mislim da to ima moja N, jučer navečer je dobila takav osip po dlanovima. Pratit ćemo.
31 lis 2011, 15:18
a i ja pretpostavljam da se kod mene radi o glavi.

i da zato ljeto provedem bez problema jer se maknem od posla i grada.
02 stu 2011, 14:57
sigurno ima i glava veze s tim, ali mora tu jos nesto biti.
meni je stanje bilo na rubu alarmantnog, onda me mm nagovorio na magnezij i za tjedan dana se to povuklo. sad cekam

, da vidim je li se slucajno poklopilo ili je zaista magnezij ucinio cudo
02 stu 2011, 15:19

čovječe i ja to imam.
nisam imala pojma kak se zove, dermatolog mi je davno dao neku kremu.
isto se pojavilo nakon poroda
ti mali prištići ispod kože, svrab samo takav, argade, ruke me znale
peči i pod vodom....a kamoli u doticaju s narančom.
uglavnom moram priznati da nemam tu pojavu sigurno 2 godine baš onako jako

samo mali svrab....
već sam i zaboravila na to dok me niste evo podsjetile.
a i ovo mi je poznato :
"
Dakle svi vi koji imate ove simptome u kombinaciji sa suhom i/ili ispucalom kožom na stopalima te vruća stopala uz nemogućnost nošenja obuće dulje od 2 sata u grijanim prostorima obratite pažnju na svoja stopala i ovu bolest."
04 stu 2011, 01:10
Imam i ja. Bila i na alergološkom testiranju i ispala sam alergična na katrane drvenog uglja i na eugenol. Sam što oboje nije lako izbjegavati, a i vraški teško otkriti gdje sve ima toga unutra...
Sad već dulje nisam imala, srećom. Meni uvijek na moru bude bolje, morska voda baš pomaže i nakon toga je neko vrijeme mir. A što manje koristim deterdžente, sapune i druge kemikalije to bolje. Pa uvijek tragam za sapunima koji mi najmanje škode...
A za mazanje mi je super Excipial U Lipolotion, to je baš za suhu kožu... A nije kortikosteroid. Exomegu sam probala, to mi je prejako, od toga mi se još pogoršalo.
08 stu 2011, 16:07
Šnita, jesi bila kod Stanimirovića? On obično rješava nerješivo.
08 stu 2011, 16:09
ne. ne znam ni tko je to

bila kod pavicica, na salati i kod mog doktora opce prakse prije toga i svi mi rekli isto.
08 stu 2011, 16:18
Ja sam to imala, ali samo na rukama, ali nisam znala da ima neko ime za to. Bila sam uvjerena da je nekakva alergija. Znale su mi ruke do krvi popucati, o svrbežu neću ni govoriti. I meni je smetalo guljenje naranče, cijeđenje limuna a naročito mi je smetao Čarli za posuđe. Pomagala mi je Afroditina krema od badema za lice (ona jako masna bez Aloje). Sad već godinama nisam imala problema s tim. puj, puj, puj....
08 stu 2011, 16:28
evo baš saznah da ima to i moj svekar i na tabanima
a da nikad nisam primjetila a mislila sam da sam jedina i
skrivala ruke
08 stu 2011, 16:40
On je meni dvano pomogao tamo gdje su se drugi našli pred zidom, a puno sam puta nakon toga razgovarala s ljudima koji se kunu u njega.
http://www.datoteka.com/croatia-zute-stranice/S/stanimirovicandrijadrzagreb.html
08 stu 2011, 17:13
hvala melita!
09 stu 2011, 17:30
No problem!
Just for the record, nije mi dvano pomogao, nego davno!