Sada je: 30 tra 2026, 03:39.

alergije kod nas mama

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: alergije kod nas mama

PostPostao/la aniram 103 » 26 sij 2010, 22:15

pa ako ti je od sunca nemoraš čekat ljeto nego izađeš vani po suncu ili u stanu na prozor staneš u kratkim rukavima i tako par dana ako je sunce tako češ jedino znat prije ljeta na čemu si
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 27 sij 2010, 19:29

nije to bas tako marina :lol
Alergija na sunce se javlja radi uva i uvb zraka, treba biti jaci intenzitet zracenja i nije bas da alergicari na sunce zive u spiljama i umjetnom svjetlu :mrgreen
Obicno se alergija javlja tek drugi, treci dan nakon punog izlaganja suncu, to je jaca sto je koza vise ostecena (npr poslije kupanja, jer sol u moru jos dodatno nagrize kozu) i to je jaca ukoliko osoba ima jos nekih vezanih alergija.
Adorabla
Medena

PostPostao/la LiKmama » 27 sij 2010, 20:53

Sad kad spominjete sunce/more itd., ja sam 3, 4 godine zaredom, cim bih dosla na more, dobila sitan osip na podrucju tricepsa na nadlaktici i to bi ostalo tamo danima, neke dane bi samo bilo ruzno za vidjeti, neke je svrab bio nepodnosljiv, pa bi se crvenilo...uglavnom ja sam zakljucila da je to reakcija na sunce (i/ili more) poglavito zato sto mi se to pocelo javljati otkad sam ovdje, znaci prvi susret s jacim suncem u godini mi je kad dodjem na more.
No, proslo ljeto sam prvi put u zivotu par puta otisla u solarij. Nakon 3 ili 4 puta sam dobila sitan osip po dijelovima tijela gdje je koza osjetljivija, no bez svraba, i to je proslo za par dana, medjutim na moru mi se nije nista pojavilo. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Mama Mia28 » 28 sij 2010, 10:44

E da,zaboravila sam napisat.I u solariju isto dobim osip,ali ovisi koliko sam dugo unutra(neidem u solarij par godina a ni prije nisam bila luda za njim).
Marina istina je,za reakciju treba jače sunce.Meni počne ako sam npr na onom suncu oko 11 sati ,u ljeti(bez moje kremice) počne svrbuckat nakon pola sata,a do navečer toliko da bi si mogla kožu oderat.Kad koristim svoju kremu -bez brige sam. :joy
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama141705 » 28 sij 2010, 12:45

mama141705 jesi li ti dermatolog prepisao oronazol?

što se alergije na sunce tiče meni jako pomogne betakaroten ako ga na vrijeme počnem uzimati. to i krema za sunčanje s visokim faktorom i skroz izbjegnem alergiju.[/quote]
je to sam vec sve koristila i rojazol sampon i sl.ali sad idem za par dana kod drugog pa cu viditi sto ce mi on reci...
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 28 sij 2010, 13:17

Jao pa nisam mislila ništa loše znam da ovo zimsko sunce nije toliko jako kao ljetno da bi alergija reagirala ja san samo pokušala pomoć i potaknuti vas da malo pišete i da pomognemo jedna drugoj kad već doktori ne mogu.Moja alergija je u svakom razdoblju godine tako da sam više i otupila ali ima faza kada užasno svrbi peče cila se oljuštim a doktori i dalje ne znaju od čega mi je to.Tako da sam morala otvoriti ovu temu ali čini mi se da nema baš puno mmama koje imaju alergiju. :jadnimi
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 28 sij 2010, 14:41

Ma daj,pa znamo da nisi niš loše mislila ;) Ali nažalost to je tako...tek na ljeto ću vidjet kako moja alergija...a baš se i ne nadam previše da će nestat samo tako...al opet i nadam se pinkicu(nada umire zadnja) :D
Pila sam betakaroten i visoki faktor ali ništa...Samo ova eucerinova pomaže... Marina,neznam što da ti kažem... :dunno :hug
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aniram 103 » 28 sij 2010, 15:53

A nušta nego u borbu dok se ne sazna šta je pa ču van onda javit sad ovi novi nalazi šta sam radila su gotovi za dva tjedna a i9 super mi je ovo šta možeš nekom ispričat šta ti se dešava a da nije iz obitelji da se ne brine toliko.Cure super ste :zivili
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 19 vel 2010, 15:30

Evo mene nazad sve smo napraili i na kraju opet ne znaju šta je dali su mi da moram dobiti inekcije i radi toga sam morala prestat ddojit i sadme pere savjest6 jer mi je to bilo nešto najlipše ali kad se mora šta ču.malo su mi inekcije pomogle ali zanimalo bi me jeli koja od vas možda koristila losion elocom i kako se sa njim koristit imam malo glupastu dok oopće prakse koja nema pojma pa sad vas pitam :5
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 19 vel 2010, 19:09

to je kortikosteroid. Cudno mi je da ti je to dala ako dojis. U principu se kortikosteroidi ne daju dojiljama, pogotovo ako je veca povrsina koze zahvacena.
Adorabla
Medena

PostPostao/la aniram 103 » 20 vel 2010, 15:26

Tako je ali morala sam prestat dojit sva srića da je beba napunila godinu dana pa me manje savjest pr a da sm to morala prije dobit ne bi prestala dojit trpila bi jer je njemu puno značilo i dalje mi traži ali ne dam Šta ču kad je tako moram se malo sebi posvetit nemojte mislit da sm sebična a dali znaš kako koristi elocom losion.Sad za šta je nemam pojma jer mi doktorica uopće nije rekla.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 20 vel 2010, 22:25

pa valjda ima uputstvo. Pretpostavljam da se koristi jednom dnevno, znaci svaka 24 sata. Mazes u sto tanjem sloju i sto manju povrsinu odnosno samo onaj dio koji je jako crven i jako zahvacen.

Molim te, mozes li malo pripaziti kad pises postove? Jako nerazumljivo i nerazgovjetno pises jer ne koristis ni zareze, ni tocke, ni veliko slovo, a koristis dijalekt pa je jako tesko pratiti tvoj tok misli u postu.
Adorabla
Medena

PostPostao/la aniram 103 » 21 vel 2010, 14:03

Hvala na savjetu tako ti je to kad si brzoplet.Ma ima uputstva ali ispada da je to za tuširanje i mazanje skupa, pa mi nije bilo jasno za šta točno koristit. :mah
Ali dobro bitno je da smo se mi razumili.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 srp 2010, 21:43

Jučer sam izašla u grad nešto obavljat a nisam stavila svoju zaštitnu kremu :/ zaboravila sam :oops: i sad su mi ruke pune crvenih plikova koji svrrrbeeee užasno, nepodnošljivo. Ima li što čime bih mogla ublažiti taj svrbež? Koža mi je na dodir vruća...
Mislim proći će to, ali ako ču se češat duže će trajati. Nemogu se ne češati, kroz dan se još nekako suzdržavam (koliko mogu), ali noću se u snu češem a da tog nisam ni svjesna. :/
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 15 srp 2010, 22:00

Idi kod lekara da ti daju neku terapiju.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 srp 2010, 22:04

Misliš da pitam u ljekarni? Ako se idem sad naručivat kod dermatologa dok dobijem termin ovo će proći.

Bila sam na raznim pretragama i sl. za ovo moje nema lijeka osim klonit se sunca i mazat kremom protiv alergije da mi se ne pojave ti plikovi. Otkad se mažem tom kremom nemam problema, ali jučer sam zaboravila i sad se patim
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 16 srp 2010, 03:12

Na hitnu ako dermatolog nema termin, bez obzira sto nema leka, da ti smire simptome. Lekar=doktor
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Prethodna

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.