“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
15 lip 2010, 15:40
Znam da će boliti, al mislila sam ako vi iskusnije imate neki trik da ne boli toliko, a kad ono vas ni ne boli više.
Od voska definitivno ništa jer mi je koža osjetljiva. Više boli odljepljivanje voska s kože neko samo čupanje dlaka, a o iritaciji da ne pričam...
Onda ću ipak je to epilatorom doma pa šta bude
15 lip 2010, 15:50
Ta ko je i meni valjda, osjetljiva koža.
Možda da probaš prije ledom ohladiti kožu, znam da to neki rade prije čupkanja obrva. Kožu nategni na mjestu gdje čupkaš i onda malo ovamo malo s druge strane... koliko izdržiš. Meni je tako lakše nego odjednom sve na jednom mjestu. Poslije napravi piling ručnikom a ja nekad sprejnem octeniseptom. Taj dan nemoj noge izlagati suncu. U početku ćeš možda morati opet već nakon 5-6 dana zbog onih sitnih koje će izrasti a kasnije rjeđe. Ja ih sad preletim jednom tjedno. Ne dam im gušta da izrastu puno pa da me boli. Ovako mi je peace of cake a dlake postale tanke skoro plave i ne bockaju. Dala sam im vatre

Edit: i da biti će ti vjerovatno crvene točkice i od ovog ali se smiri u roku 24 sata.
15 lip 2010, 16:18
Mene ne boli više ma šta mi radili.

Kod potkoljenice su već jako prorijeđene, pa ih na plaži uklonim pincetom.
15 lip 2010, 17:31
ne hladiti ledom. stišće pore i "mišić" dlake pa puca, izvlači se manji dio korjenja. bol prestaje s vremenom.
eventualno možeš prije skratiti dlake ili ih obrijati pa čupati za par dana. što su kraće, manje se osjeti jer brže budu iščupane.
15 lip 2010, 18:20
al ne opet prekratke da je epilator može zahvatiti
15 lip 2010, 18:28
Dudley je napisao/la:Kupila ja jučer neku Braunovu zvijer i mogu reći da mi se na prvu čini jako dobar. Jučer sam se čerupala do ponoći kak mi je bio interesantan

Evo ja citiram samu sebe jer su neke cure pitale za preporuku.
Dakle, za svaku je preporuku, super čupa čak i jako kratke dlake. Ne znam točno kako se zove model, ali cijena je cca 800 kn.
Za bol - ja čupam već 15-ak godina tako da me ne boli jako iako imam vrlo jak korijen a da se majku prirodu pitalo hodala bi okolo kao majmunče
JiA, i mene još manje boli kod kozmetičarke, to mi je milina.
15 lip 2010, 20:40
znači zadovoljna si i dalje
jedino kaj mi je cijena tu mač, da je bar malo pojeftinio u međuvremenu
16 lip 2010, 06:38
I ja sam u potrazi za jednim

Premisljam oko ovog Braun sto je Dudley uzela ili Philipsov
Najcesce koristim vosak ali treba mi nesto da mi ide malo brze i da mogu sama i da je manje komplikovano od voska.
Sto se boli tice ( doduse vise je i ne osjetim ) ali ja uvijek se prvo otusiram ili uzmem bath pa onda u skidanje dlaka , poslije tople vode koza je opustena i bol je minimalna cak i kada prvi put to cinite. Meni prijateljica govori da kada je krenula koristi epilator je krenula postepeno tako da prvo sve obrijala pa koristila epilator sutradan, dlake su jos malene ali poneku pocupa i tako prva dva tjedna ali vise nije brijala nego je koristila epilator svaki dan.I sada par mjeseci poslije kaze da vise i ne osjeti bol.
Kod uraslih dlaka pomaze da kozu dan prije exfoliate , ja koristim rukavicu i super mi je odigne sve dlaka i kozda je opustenija.
16 lip 2010, 07:58
Ja imam Silk-épil Xpressive (ne ovaj novi wet&dry, nego onaj prvi) i dlake mi nenormalno urastaju, napravila sam masakr na nogama
16 lip 2010, 09:05
Meni su prije dlake jako urastale ali zadnjih godina sve manje i manje. Ne kužim u čemu je stvar

ali ne bunim se, naravno.
16 lip 2010, 22:15
kupila ovaj
7280isprobala nisam, al budem ovih dana pa javim rezultat
16 lip 2010, 22:32
Ja bih se ohrabrila pa ga mozda kupila.Sad isto imam par pitanja:
1.koliko cesto se morate depilirat?nakon koliko krenu dlake?
2.depilirate li njime samo noge?
3.ima li urastanje kakve veze s jacinom i gustocom dlacica?moje su one crne i debele.san snova.svaki dan ih brijem ljeti.
pretrpila bi ja bol,samo da se ne moram svaki dan brijat.
16 lip 2010, 22:43
dunja je napisao/la:kupila ovaj
7280isprobala nisam, al budem ovih dana pa javim rezultat
koliko para i gdje?
16 lip 2010, 23:47
Strudla:
1. ne znam kakve su tvoje dlake, ali moje rastu divljački pa zapravo da bi bila skroz bezdlaka moram svakih par dana nešto čeprkati i čupati. Fascinira me kad frendica obrije noge (a brije ih otkad zna za sebe) a one joj tek nakon nekoliko dana krenu rasti. Meni da ujutro obrijem već bi navečer bilo izdanaka
2. depiliram sve živo, čak sam se ohrabrila čupati i pazuhe jer me izluđivalo svakojutarnje brijanje. Bolilo je ko sto vragova prvi puta ali sad je već sasvim podnošljivo. Bikini zona mi više skoro uopće nije bolna, ali to nakon gooodina depiliranja, u početku je i to bolilo luđački.
3. ne znam s čim ima veze urastanje ali čini mi se da više urasta kad si to radim sama epilatorom nego kod kozmetičarke. Vjerojatno ima veze i sa samim dlakama
17 lip 2010, 09:43
Ivana, kupila ga u Intersparu u KC, oko 500 i nešto sitno kuna. Ima ga i u Tehnomaxu, al je skuplji za 100 kuna negdje.
Ima pokretnu glavu, može pod vodu, može biti i za brijanje, i za podšišavanje, ima nastavke za brže i sporije, reklamira se kao ekstra nježan, ima 40 pinceta za čupanje.
Kad ga isprobam javim dojam.
17 lip 2010, 10:36
eh. ja bih samo da cupa i da kosta oko 200.
17 lip 2010, 10:37
Štrudla, i ja depiliram sve sa mojim Philipsom. Čak i prepone.
17 lip 2010, 10:54
Ovo je moj, samo je moj rozi.

Ja s njim skidam sve dlačice, osim ispod pazuha(to brijem).Trenutno sam ko Turkinja

....osim na kosi, nigdje više nemam dlačica.
17 lip 2010, 11:03
takav je moj stari
Ivana i ja bih, ali išao je mm sa mnom, a on je frik na tehniku. Bilo kakvu
17 lip 2010, 11:06
ivana, imaš neke Philipsove, ne izgledaju loše po dućanima za 199 kuna, vidjela sam ih na par mjesta (tipa Emezetta, Merkur i takvi dućani).
Sigurno čupaju
20 lip 2010, 11:17

Ovaj je moj, ali je koštao preko 700 kn
Doduše ima i brijač i trimer, i masažer itd. i periv je cijeli i tak.
Ma super je, ne boli kad čupa, počupa sve, ne rastu dlake 3 tjedna.
Ali urastaju nenormalno!!!!!
E sad, one maramice kojima se prije prebrišeš pa onda tek epiliraš, bile su super, dobila sam ih kad sam kupila aparat. Nema ih nigdje za kupiti. Možda bi one pomogle malo???
20 lip 2010, 20:39
vedi točno taj je i moj, ima sve što si navela i isto sam dobila maramice na poklon
21 lip 2010, 18:09
Vedi i ja imamo isti očito, a i moj je bio više, 800 kn. Znači kupile na krivom mjestu
21 lip 2010, 21:42
Da imam i ja kao ovaj rozi samo zelene boje extra zadovoljna i ja sam mislila da ja imam samo problema sa urasilim dlakama ima li ko kakvoga ljeka za to noge su mi ko da su prošle ratno bojište ali doslovno tako..
06 lip 2011, 15:34
Dižem temu da postavim pitanje. Gdje vi boravite dok se čupkate?
Ja godinama koristim epilator i uvijek sjednem na rub kade i prebacim noge unutra, pa ih po potrebi dižem uz pločice ili naslonim na česmu

Tako mi je najlakše jer poslije dlake samo sperem tušem, nema rusvaja po kući. Ali pitam iz razloga što me malčice strah, jer to je aparat na struju, a moja bosa stopala stoje na vlažnoj podlozi.... dakle strujni udar, uzemljenje, trta-vrta....
06 lip 2011, 15:36
na krevetu, iznad rucnika
06 lip 2011, 15:43
Ja kad se tako depiliram u kadi koliko god bilo jako svjetlo ne vidim dovoljno dobro i uvijek nešto ostane.
Sad se čupam na balkonu.
06 lip 2011, 15:43
mene strasno muci urastanje
ima li tko kakav recept?
06 lip 2011, 15:47
I ja na balkonu kad zatopli. Preko zime u kupaonici sjedeći na wc-u
06 lip 2011, 15:49
Bubidea, ja sam isprobala i pilinge i trljanje onom spužvicom, čak i neku kremu...niš
Ne urastaju mi jedino kad krenem redovito kod kozmetičarke na vosak.