Sada je: 30 tra 2026, 03:39.

mesna dijeta

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: mesna dijeta

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 svi 2010, 16:34

i ja sam na mesnoj preko tjedna , jedem samo meso i ribu sa salatama. strah me stat na vagu , no vidim da je trbuh malo manji, kosulje manje napete, no nuspojava je da me bole bubrezi.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mamaodlare » 20 svi 2010, 12:58

curke, JEDINA ispravna dijeta je jesti sve ali u manjim količinama i tjelesnu aktivnost dovesti u fazu da količina utrošenih kalorija bude manja od unesenih i još jedna bitna stvar : papir u ruke i zapisati svaki, svaki zalogajčić koji se pojede (iskreno i pošteno), ne govorim iz svog osobnog iskustva ali govorim kao, recimo tako, neposredni svjedok metamorfoze jedne divne osobe koja se iz ružnog pačeta pretvorila u ljepoticu kad je sa sebe "zbacila" suvišne kg
mamaodlare
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la su » 20 svi 2010, 13:26

slažem se sa tobom u potpunosti ali tako se gube prve kile, a kaj sa onima koje nikako da odu, govorim o zadnjim centimetrima i naslagama na kritičnim mjestima koje neće pa neće, nakon buđenja u pola pet ujutro i vježbanja sa utezima i HIIT treningom 4-5 puta tjedno, nakon izbacivanja svih nutricionističkih zala tipa šećer, brašno, čokolada, procesuirane hrane itd...

stvari nisu tako jednostavne kao što su bile na početku dijete :/

govorim o svom slučaju

dobri anđeo, koliko dugo si na mesnoj dijeti? da probaš povećati unos ugljikohidrata ali iz povrća? onak, 2-3 sirove mrkvice više, šaku kupus salate itd...
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 10:51

Koliko se smije najdulje biti na tzv. mesnoj dijeti?
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la su » 24 svi 2010, 10:54

ne znam točno, mjesec? dva?

zakaj te zanima? ti ne možeš na mesnu... :baba

offt, nego reci, obzirom da je seitan 100% protein, na koje načine da ga pripremam a da to nije prženje u ulju?
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 11:02

Kupi sejtan-kobasicu :lol

Možeš ga izmiksati u šejkeru ili štapnim mikserom (samljeti), pa na luku i masl.ulju popirjati - dodati rajčicu i masline - i imaš super umak ala bolonjez.
Ili ga narežeš na trakice, mariniraš u shoyu umaku i pirjaš na vodi, recimo...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 11:05

Ja se spremam isto na gubitak posljednja dva-tri kg jer sam prije nepunih tjedan dana prestala dojiti.
S vježbanjem sam zadovoljna, ali moram nešto učiniti s konzumiranjem šećera i previše ugljikohidrata - dakle i ja ću na neku umjerenu mesnu dijetu (ali ću ostaviti integ. tjesteninu ili rižu za ručak, no ne prvih tjedan dva...).
edit: moja mesna bit će bezmesna, da se razumijemo, ali proteinska :lol
Zadnja izmjena: mahima; 24 svi 2010, 11:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tonka.M » 24 svi 2010, 11:05

mahima je napisao/la:Koliko se smije najdulje biti na tzv. mesnoj dijeti?

veliki oprez s njom, ja sam bila na njoj jako dugo, uz kontrolu liječnice ( :roll ) privatne doduše.. posljedica? Jetra ukomirana :(
za kratkopotezne dijetice od 2-3 kilograma je OK, al inače :ne
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 11:06

Ma ja sam vege :mrgreen

Samo želim ukinuti kruh i šećere tipa slatkiši, sladoled...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaCH » 24 svi 2010, 11:28

mahima, ti samo trebaš jesti isto što i tm :mrgreen
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la su » 24 svi 2010, 11:36

mahima je napisao/la:Samo želim ukinuti kruh i šećere tipa slatkiši, sladoled...

eto, sama si dala odgovor...ukini na 2 tjedna pa vidi kakvo je stanje na vagi

inače ideja za bolonjez sa seitanom je mrak, hvala ti :mah
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 11:37

Ajd malo piši o svom jelovniku :mah
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tonka.M » 24 svi 2010, 11:38

mahima je napisao/la:Ma ja sam vege :mrgreen

Samo želim ukinuti kruh i šećere tipa slatkiši, sladoled...

znam bejbe :kiss

al sam ovo gor napisala za ostale ;)
nisam ni mislila da ti trebaš skidat tonu kila i držat duuuge dijete. što se mene tiče, ne treba ti nikakva :srca
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la su » 24 svi 2010, 11:49

misliš ova dijeta na kojoj sam sad ili općenito?

općenito za skidanje kila je obavezan protein sa svakim jelom i puno povrća i voća i to u omjeru 1/3 proteina i 2/3 povrća po obroku, 5-6 malih obroka dnevno

izbor proteina za tebe je dakle seitan, tofu u svim kombinacijama, riba, jaja (obavezno domaća), kravlji sir obavezno domaći
povrće ponekad na pari gratinirano sa žličicom parmezana za okus, ponekad sa roštilja (tikvice i patliđan na roštilju je mljac)
sirove salate, posebno kupus kao najzdravije povrće (kako kaže gosp. Pejić), brokula, cvjetača, tikvice, rajčica, mrkva, gljive

za međuobrok neka voćka i 10 polovica oraha (orah navodno ima najbolju kombinaciju proteina i zdravih masnoća) ali može i drugih oraščića ali paziti da se ne pretjera...
i da žličicu lanenog ili kokosovog ulja na dan - to navodno potiče brže sagorijevanje masnoća

izbjegavati prženu hranu u ulju pod obavezno, pripremati hranu na roštilju, kuhati u vodi ili na pari, dinstati itd.

eto.. to je ovak na brzinu iz glave, a ako želiš ovu moju sadašnju dijetu onda ću ti na pp :mah

i vježbanje pod obavezno
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 12:36

A opet čitam po netu - da se može pržiti koliko hoćeš (samo ne pohati), i nipošto ne voće i korjenasto povrće (tipa krumpir, mrkva...)

Sve me to zbunjuje, vidi se da nisam tip od dijeta :mrgreen
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la su » 24 svi 2010, 12:50

pa kaj je prženje nego u ulju? :dunno
za svaki slučaj izbjegavam i jedno i drugo :mrgreen

nda, kažu da je mrkva bolja sirova nego kuhana, valjda zato što sirova ima manje kalorija i UH...ne znam
idem pretražiti...evo našla da 100 grama sirove i 100 grama kuhane mrkve ima istu količinu i kalorija i UH i proteina i masti...e pa sad ti budi pametan....
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 13:04

Ali kao ulje je dobro - a voće ne ne :lol

Ma nek sam ja danas popila kavu i pola litre jogurta i pet šnitica Dimsija :mrgreen
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la su » 24 svi 2010, 13:14

neeee... prženo ulje mijenja strukturu i često iz nezasićenih prelazi u zasićene....

dok

laneno ulje, kokosovo, riblje ulje sve hladno prešana jedna žlica na dan (na salatu ili popiti ovak) pospješuje razgradnju nakupljenih masnoća
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mahima » 24 svi 2010, 13:21

Ondak ima da gladujem :) Ak ne pržim, ne jedem :lol
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 24 svi 2010, 13:41

ivanaCH je napisao/la:mahima, ti samo trebaš jesti isto što i tm :mrgreen

ni pod prijetnjom vatrenim oružjem :lol :lol :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la pinky » 24 svi 2010, 19:13

su je napisao/la:slažem se sa tobom u potpunosti ali tako se gube prve kile, a kaj sa onima koje nikako da odu, govorim o zadnjim centimetrima i naslagama na kritičnim mjestima koje neće pa neće, nakon buđenja u pola pet ujutro i vježbanja sa utezima i HIIT treningom 4-5 puta tjedno, nakon izbacivanja svih nutricionističkih zala tipa šećer, brašno, čokolada, procesuirane hrane itd...

stvari nisu tako jednostavne kao što su bile na početku dijete :/

govorim o svom slučaju

dobri anđeo, koliko dugo si na mesnoj dijeti? da probaš povećati unos ugljikohidrata ali iz povrća? onak, 2-3 sirove mrkvice više, šaku kupus salate itd...

X debeli...
bila sam i na mesnoj dijeti i to je fakat najgora stvar koju sebi mozete napraviti. nikada u zivotu nisam imala losu krvnu sliku, a nakon nje krv mi je bila zivi uzas, zeljezo palo na 2... napominjem da nikad prije ni poslije nisam imala zdravstvenih problema, ali nakon te dijete jesam. ne bih je preporucila ni najgorem neprijatelju, dokrajcila bih ga ipak brze.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Sunshine » 25 svi 2010, 12:52

Za cure koje su na ovoj dijeti: vidim da se držite starog Atkinsona tj. dijete koja je već odavno okarakterizirana kao potpuno nezdrava, štetna za zdravlje. Sam dr. Atkins je na kraju umro s velikim viškom kilograma, od srčanog udara pa bi vam i to trebalo nešto značiti.
U međuvremenu, trojica američkih liječnika koja su proučavala ovu dijetu, donijela su novu, poboljšanu i puno zdraviju verziju:
http://www.urbancult.hr/poboljsana-atkinsova-dijeta-za-dva-tjedna-do-pet-kilograma-manje-2044.aspx

Znači, ugljikohidrati su dopušteni (posebno u obliku voća i povrća) s tim da se od konačne vrijednosti ugljikohidrata pojedine namirnice odbijaju vlakna.
Na ovom linku imate super tablicu s hrpom namirnica i njihovim vrijednostima pa ukoliko niste sigurni za pojedinu namirnicu, provjerite:
http://www.centar-zdravlja.net/nutritivne-vrijednosti/32/grozde-crno-ili-bijelo-100-g/

Također postoji cijeli forum na ovu temu pa ukoliko još imate kakvih nedoumica, prošvrljajte malo stranicama, pitajte što vas zanima:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=323436

U svakom slučaju, nemojte si dovoditi u opasnost vaše zdravlje izbacajući potpuno iz prehrane voće, povrće pa i neke mliječne proizvode koji su itekako dopušteni (sirevi, svježi sirevi, vrhnje čak i vrhnje za šlag bez dodatnog šećera ...), a i jasno vam je da će jo-jo efekt biti brz i nemojte se čuditi ako uz sve vraćene kilograme nabacite i koji viška.
Obavezno si pijte vitamine.
Vidjet ćete da će kilogrami svejedno odlaziti,a vi ćete se osjećati puuuno bolje nego pridržavajući se starog dr. Atkinsona.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 25 svi 2010, 14:17

Sunshine, hvala ti za link sa izračunom UH. Vrlo detaljna tablica. :dada
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamino malo » 30 lip 2010, 18:50

evo da vam se i ja pridružim. prvo čestitam svima koji su izgubili kilograme :)
eto ja sam od pon na mesnoj dijeti, željela bi izgubit najviše 5kg koji su mi ostali viška od poroda. malo je teško jer sam stalno na mesu i ribi al nadam se da će se trud isplatit. samo ima jedan problem a to je da sam konstantno gladna. :conf jel i vama bilo tako?
mamino malo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamin slatkiš » 19 kol 2010, 17:34

VELIKI POZDRAV

Drage moje mesarosice,ako ima jos koja da je ostala

nisam se odavno javljala bila sam

prekinula dijetu imala sam nekih drugih problema... :/ tako da mi je dijeta bila na zadnjem mjestu...

Medutim sad je sve to rijeseno i sad sam krenula u nove pohode skidanja kilograma..

Danas mi je 5 dan i mislim da mi je krenilo super,vec vidim da sam malo opala u stomaku i to ali nisam se vagala vagat cu se svako

tjedan dana tako da rezultati budu vidljiviji ako ih bude,a nadam se da hoce.. :gladan

Ako bi mi se koja od vas pridruzila slobodno :proljece :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.