Sada je: 30 tra 2026, 03:39.

Neka brza dijeta

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: Neka brza dijeta

PostPostao/la ivanaibruno » 24 lip 2010, 16:42

moja mama već skoro dva mjeseca jede hranu koja joj je "dozvoljena" osnovom testa intolerancije na hranu. definitivno je splasnula i kaže da joj odgovara to što smije jesti. ono čeg se odrekla kune se da joj ne fali.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 lip 2010, 22:16

Ajme meni, 66-54 = 11 sam izračunala u svom prošlom postu. :lol

boysmama, hvala na ovim dodatnim opisima i recepturama :up Cijela koncepcija mi se sviđa, odn. vrlo su mi bliski začini i kombinacije koje koristiš. :dada

Tako da i ja najavljujem svoju veliku avanturu - ali od subote, budući da sutra moram obaviti jednu posjetu s tipično slavonskim menijem :sumo
(samo nemojte viriti tamo na topic Un-ka jer sam i tamo svojedobno najavila nekakve svoje pothvate, a s mjesta se nisam makla :mrgreen)
Jedino se bojim da će mi nedostajati kruh. :/ Kruh i pecivo su mi definitivno među omiljenim namirnicama. Misim da ću ga možda malo čalabrcnuti sa strane, da ugasiim nenormalnu želju za njim koju već sad pretpostavljam. Uostalom, jedna kolegica s posla bila je na UN-ki par mjeseci i cijelo vrijeme je za doručak - ma koji dan na redu bio - jela ni pet ni šest nego croissant. :shock I bogami bez obzira na to smršavila nekih 18 kg.

Dobila sam danas i dodatni motiv - bila nakon dugo vremena kod svoje dobre prijateljice, no prvo što mi je rekla ti si, bome, temeljita. :ne
Mislim, na stranu to što je to totalno bapska opaska, sunac žareni, da mi baš ništa drugo nije mogla reći, ko prija priji, ali stvarno sam si i sama grozna kad sjednem, a sve kipi na sve strane.

Baš sam nekako nabrijana, jedva čekam subotu. :bis
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Laurini » 25 lip 2010, 00:25

boysmama puno ti hvala :kiss
Imam dodatnu motivaciju jer mi je muž danas vadio krv i jetreni enzimi su mu dosta povećani pa mora na strogu dijetu.
Leona 01.04.2007.
Laura 09.04.2010. - 02.04.2011.
Laurini
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Loreta » 25 lip 2010, 03:51

hvala svima na savjetima :dada
težina je nače moj problem iako se to toliko i ne vidi(ali ja vidim u svojoj lošoj formi)
inače sam penaglo gubila kilograme i vraćali bi mi se
vježbati baš i ne volim :oops: tako da me entuzijazam vrlo brzo napusti
a obećala sam si do konca rujna barem 15ak kg da dođem do idealnih 58 :zivili
ubija me to što volim jesti,kopajući tu po forumu naišla sam na onaj topic o hrani sa slikama,poslužio mi je kao kazna :mrgreen :mrgreen jer sve što je tamo je prekrasno... :joy
Loreta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boysmama » 25 lip 2010, 08:19

:kiss svima i držim vam fige... javite rezultate...

sad ste i mene potaknule, možda vam se pridružim jer sam od 2. poroda ostala :sumo

iako dojim... ali mislim da mi ovo i ne bi bila jako nezdrava prehrana pa čak i uz dojenje (a malac mi već ima i 2 obroka dohrane)... što vi mislite :dunno

e, da, nisam napomenula, treba puuuuno vode piti, što više to bolje... inače, neke dijete sa bjelančevinama i jajima ne dozvoljavaju vodu, to mi je koma...

Loreta je napisao/la:kopajući tu po forumu naišla sam na onaj topic o hrani sa slikama,poslužio mi je kao kazna :mrgreen :mrgreen jer sve što je tamo je prekrasno... :joy

Loreta, ne to raditi na ovom topicu :lol (ja svaki dan škicnem tamo)
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la sj » 25 lip 2010, 09:02

Sorry cure ali zašto sve ne dođete na Klub žderonja, pa tamo govorimo o istom problemu? :mrgreen
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la rusulica » 25 lip 2010, 11:44

E! Samo smo se malo ulinile, ber neke od nas :mrgreen
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lip 2010, 21:20

Sorry cure ali zašto sve ne dođete na Klub žderonja, pa tamo govorimo o istom problemu? :mrgreen

Ne znam za druge, ali, kao što već rekoh - ja u klub tog imena ne idem, iz principa. :lol Jer, ja ne žderem, ja ne žderem, ja ne žderem... :lebdi

boysmama, ja nisam započinjala s dijetama za vrijeme dojenja - pomalo iz lijenosti i jer sam na taj način imala razumno opravdanje za daljnji gurmanluk :mrgreen ali definitivno više zbog same regulacije dojenja; hoću reći - nisam nikada imala višak mlijeka, čak štaviše, par dana prije menstraucije, recimo, ili upravo kada se započelo s dohranom, znala sam biti zabrinuta ima li mlijeka uopće, sve se činilo dosta ispražnjeno - pa mislim da slati organizmu i mozgu neke nove informacije o novim režimima prehrane ipak nije uputno... :dunno

Nego, da te pitam još par pitanja:
-na gotovs sam spremna za sutrašnji okršaj s rižom, napravila sam spisak obroka, pa mi palo na pamet - baš kako i curici svojoj spremam - ukuhati u rižu par grožđica? Što misliš, bi li to išl0? Mislim, ja znam da bi meni itekako pasalo :lol, al ne znam protivi li se pravilima...
- može li neka druga žitarica osim riže? Možda zobene pahuljice?
- može li u intermezzu zeleni čaj s limunom?

U biti, kako se dijeta uopće zove i gdje si ju našla? Možda ima nekih dodatnih informacija i objašnjenja.
:kima
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lip 2010, 21:30

Eh, da - najvažnije sam zaboravila pitati:

Što znači dvotjedna dijeta?
Ako sam dobro shvatila samo tjedan dana se boravi na ovom režimu, pa oko dva tjedna pauze uz onaj ponedjeljak, pa onda još tjedan dana režima, pauza od dva tjedna itd. :dunno

Ili se dva tjedna zaredom boravi na režimu?
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 25 lip 2010, 21:32

meni sasvim logično objašnjenje te dijete je da funkcionira zbog strogog odvajanja namirnica - daklem, strogo odvajanje ugljikohidrata i bjelančevina, a to je najjednostavnije napraviti ako se jede ista jednostavna namirnica cijeli dan.
prema mom skromnom totalno nestručnom mišljenju, umjesto riže mogla bi bilo koja druga žitarica, iako ne znam zašto, odabrala bih baš rižu jer se nju jako često spominje u kojekakvim dijetama kao super namirnica za mršavljenje (pa bi tu djelovalo vjerojatno i malo autosugestije).
eh, voće ne bi miješala s ničim, iako bi se voće moglo svrstati među UH, ali totalno je drugačijeg sastava i brže prolazi kroz probavni trakt. a suho voće je još ušećereno, što se baš i ne preporuča u dijetama. radije ubaci koji fini začin.
zato, pf, ako ćeš ćalabrcnuti malo kruha, kako ti kažeš, ja bi dala zeleno svjetlo za zalogaj, dva u prva tri dana, ali nikako u zadnja tri dana.
ali to je samo moje mišljanje, temeljeno na iskustvima s različitim dijetama (uspješnim i neuspješnim :mrgreen )

dijeta je predviđena za dva tjedna, sve se ponavlja bez pauze, iza sedmog, odmah ideš ponovo na prvi dan. ja sam zato voljela započinjati u ponedjeljak.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lip 2010, 21:45

dijeta je predviđena za dva tjedna, sve se ponavlja bez pauze, iza sedmog, odmah ideš ponovo na prvi dan. ja sam zato voljela započinjati u ponedjeljak.

Koji sam ja onda tuntlo, shvatila sam samo sedam dana, pa onda pauza. :stup

Neka, ovako ću možda do odlaska na more uspjeti stati u svoj novi ebay-kupaći koji mi je baš za te neke 3-4 kile premalen. :mrgreen

Da, shvatila sam da se bazira na odvajanju namirnica i pokušat ću se držati okvira, majke mi :lol al kad su meni kuhane žitarice s malo grožđica (i još k tome banane) taaakoo primamljiveeee.... :oops:
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 25 lip 2010, 21:56

podocnjaci forever je napisao/la:Da, shvatila sam da se bazira na odvajanju namirnica i pokušat ću se držati okvira, majke mi al kad su meni kuhane žitarice s malo grožđica (i još k tome banane) taaakoo primamljiveeee....

:lol
i mene mami čokolada, i keksi, i kolači, i tjestenina, i kruh, i žitarice za doručak, i krumpir, čak slinim i na domaći grašak koji kuham Vjeranu. al sjetim se samo brojke na vagi, pa onda odvagnem to sve još u glavi.... zbog tih primamljivih stvarčica i jesam došla do tu gdje jesam :loce
a što reče jednom netko pametan, sve me to čeka, neće nigdje pobjeći, sve ću ja to jesti za koji mjesec, godinu, kada budem mršava i zgodna...
a ti nemaš puno za skinuti, bit će zobenih sa grožđicama i nakon tih dva tjedna, samo treba misliti na cilj :jadnimi
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la podocnjaci forever » 25 lip 2010, 22:22

a ti nemaš puno za skinuti,

Čini se da sam se doista dobro zakamuflirala ili bar izabrala dobar kut fotkanja tamo gdje jesam :cool jer - vjeruj mi, kad (ako) skinem 10 kg neću biti još ni na pola puta, bez pretjerivanja. :/

a što reče jednom netko pametan, sve me to čeka, neće nigdje pobjeći, sve ću ja to jesti za koji mjesec, godinu, kada budem mršava i zgodna...

E, kako je dobro što smo svi tako različiti. :dada naime, nikada, baš nikada nisam ovako razmišljala, ali ono, na pamet mi nije takva teorija pala. Uvijek razmišljam o trenutku buaah, jadna ja i moja nepca, propuštaju ovog trenutka tu kraasnu čokoladu/mesinu/rižoto... :lol
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Loreta » 25 lip 2010, 22:30

joooj :lol moram se nekako motivirati :mrgreen :mrgreen i prestati jesti njoke,čokolade,kolače(ledeni vjetar me uuubija u pojam :shock )i sl
Loreta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 25 lip 2010, 22:31

podocnjaci forever je napisao/la:buaah, jadna ja i moja nepca, propuštaju ovog trenutka tu kraasnu čokoladu/mesinu/rižoto...

ma i ja ovako razmišljam, zato i jesam tolika, ali trenutno si mantram ovo drugo :lol
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la boysmama » 25 lip 2010, 23:18

pf, danijela ti je sve jako lijepo odgovorila dok mene nije bilo u međuvremenu...

danijela, svaka čast! ne bi ni ja bolje sročila...

ne bih ni ja miješala voće s rižom, a sve ostale žitarice su kaloričnije i sadrže različite oblike CH od riže, tako da ne bi ni tu puno varirala... ako baš nisi za rižu, a očito ti je taj dan problem (meni nije bio jer se 1. dan još ne pojavljuje glad u lavovskim razmjerima, a 2. tjedan je već prisutna motivacija zbog vage), eventualno bih možda u rižu navečer ubacila pokoji komadić brokule i mrkvice, čisto da razbije okus, to ionako dođe odmah sutradan... a za zeleni čaj brijem da je ok, samo bez šećera...

da, dijeta se ponavlja 2x7 dana, a poželjno je početi u PON jer onda u petak dođe riba, kako je nama i inače neka navika doma pa se svi mogu pridružiti u toj priči, da ne kuhaš odvojene ručkove... to nekad zna biti pogubno za nas sladokusce :lol iako, moram priznati, nakon par dana ravniji trbuh čini svoje u motivaciji i ubija želju za posezanjem za delicijama, barem meni...

pf, nemam posebno ime za nju, dobila sam ju prije 7 godina od mame, kojoj je dala njena frendica, koja je s njom skinula 30 kg, bla, bla... nisam ju našla na internetu tj. nisam ni tražila jer je ona kod mene već provjerena kao pouzdana, jednostavno ćeš mi morati vjerovati i vidjeti na svojoj koži rezultate :lol ona je super ako si ljubitelj voća i povrća, jer je to ipak najkritičnije razdoblje u dijeti...

i definitivno je najzdravija dijeta za koju sam ikad čula jer ne isključuje niti jednu skupinu potrebnih namirnica za organizam unutar jednog tjedna, ne opterećuje bubrege niti jetru na dugoročno, čime se ipak ne može podičiti većina dijeta, a da stvarno pali na kratkoročno... samo kad se sjetim tih silnih mesnih i jajčanih dijeta i umjetnih vitamina koje pri tom moraš uzimati da održiš ravnotežu, odmah se naježim...

što se dojenja tiče, kod mene nema nedostatka mlijeka, nije ga nikad ni bilo od rođenja bebača, naprotiv, otkako se dohrana zahuktala, cc su mi stalno tvrde i na rubu mastitisa, tako da neće biti problema u produkciji, možda me jedino muči što će biti sa kvalitetom samog mlijeka jer se korisne tvari ipak apsorbiraju u organizmu unutar jednog dana, a višak ide van... dakle, dobro bi bilo unutar jednog dana jesti i voće, povrće i meso/ribu, ali kako je on već na dohrani, brijem da neće biti veliki bed...

i, da, stvarno bi se trebale preseliti na žderonje... možda da nam moderatorice spoje topic :dunno

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Plusic » 26 lip 2010, 17:34

podocnjaci forever je napisao/la:

Ne znam za druge, ali, kao što već rekoh - ja u klub tog imena ne idem, iz principa. :lol Jer, ja ne žderem, ja ne žderem, ja ne žderem... :lebdi

ja sam prvi put dosla na zderonje prije skoro godinu i pol i to iz razloga sto nisam jela :mrgreen

super mi zvuce ove dijete, ali ja se nikako ne mogu prisiliti da cca 2 tjedna ili vise jedem svaki dan odredjenu namirnicu :(
pretproslu jesen sam bila na UNu mjesec i pol - ni pomaka na vagi - to je bilo deprimirajuce :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la podocnjaci forever » 27 lip 2010, 19:22

Plusic, pa zar stvarno ni kile nakon mjesec i po dana? Ajme. :/

Ipak odoh u K.Ž. :cool vidjeti o čemu se priča :mrgreen i da, pričamo svi o istome. I saznadoh da je ovo što sam počela po boysmaminom savjetu u stvari jedna verzija 10% dijete.

Uglavnom, počela sam jučer s njom, nisam čekala ponedjeljak, nije mi važno kad se što s čim podudara jer ionako moram paziti.
I da, već prvi dan nevolje.
Jednostavno, te brzopotezne dijete su strašne.
Ja se propitujem može li koja grožđica u rižu, može li limun itd, ali to uopće nije važno. Fućkaš ti grožđicu i kruh i sve ostale grijehe kad dnevni unos namirnica u biti ne prelazi 1000 kcal. :/
Da, možeš ti žderati rižu cijeli dan, odn. dozvoljeno je, ali nema šanse navečeer zinuti na više od par žlica riže. Jednostavno ne ide, vraća se. Jer nije ljudski i nije normalno. :dunno

Ja sam inače jako navikla na redovitost obroka, naročito na kuhano za ručak i svi nazovi-obroci ne mogu zamijeniti pravi, topli ručak.

Tako da sam jučer za doručak pojela kuhanu rižu uz tih 10-ak nesretnih grožđica :lol, za ručak opet riža uz malo graška.

Odem popodne u trgovinu i zamanta mi se. Pao šećer. :shock Ruke drhte.
Muko moja.

I dojurim kući i smažem u afektu jednog Bananka i jednu Kinder čokoladicu i par nekakvih keksića.
I nije mi krivo.
Zaista.

Danas je na redu bilo kuhano povrće.
Šta, pobogu, od kuhanog povrća za doručak?
Nisam mogla ništa zamisliti, nego sam si lijepo napravila voćnu salatu.
Za ručak pojela varivo od graha koje su jeli i moji ukućani. s malo tjestenine.
Za večeru to reprizirala.
I pijem normalno kavu s mlijekom i šećerom.

Što hoću reći.
Uopće se ne bojim da će ovi grijesi sa starne jako utjecati na ishod dijete.
Može utjecati na apsorpciju pojedinih elemenata, bržu, kvalitetniju iskoristivost, odn. gubljenje masti.
Ali sigurna sam da će kile ići dolje.
Jer, zaspala sam jako gladna, jako. I glava me ujutro boljela.
Što znači da je cjelokupni meni za jedan dan nedovoljan, čak i uz sve ove grizove sa strane.

Tako da se neću libiti uzeti ponetšto nedozvoljeno - kruha, kifle, čokoladice - jer jedino tako organizam može kako-tako normalno izdržati ovaj ritam.

Idemo dalje. :dada
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2010, 19:32

ja sam se odlučila na ovo:
http://fitnessblackbook.com/dieting_for_fat_loss/lose-body-fat-by-eating-just-one-meal-per-day/

samo što neću večerati nego jesti ručak. Kao i ti PF nemam ni vremena ni živaca za obročiće i da se niti jednom na dan ne najedem :mrgreen (ipak sam ja iz kluba žderonja i ne sramim se :p )

ima tko voljan da krene samnom? pratit ćemo rezultate preko pp-a. :mrgreen
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 27 lip 2010, 19:58

pf, jedno sam skužila, ako imalo varam, ne mršavim. ma i mrvicu.
ali da te utješim, to sam ja, kod nekog drugog metabolizam funkcionira drugačije.
a ovi padovi šećera, i lijeganje u krevet s grčem u želucu (od gladi), to je sve na dijetama normalno. danak koji se plaća za sve one čokoladice, kiflice, štrudlice, keksiće, lisnata peciva i ostale slastice kojima ugađamo našim finim guzama.
kad padne šećer, ja bi na tvom mjestu uzela neku voćku, pa čak i kaloričniju poput banane. kad si na dijeti, jedeš manje nego inače, pa se mora paziti i na kvalitetu namirnica koliko god se može (iako nijedna dijeta ne pruža baš neku raznolikost).
najvažnije je da pronađeš neki svoj tempo, režim koji ti odgovara. ako mršaviš i onda kada griješiš ovako kao što ti griješiš, nema veze, i tu si u pravu, nema mjesta grižnji savjesti, bitno da kile idu dolje.

a za ovu dijetu "jedi jednom dnevno" ja nisam taj tip. jednostavno ne mogu. ja moram imati redovite obroke, pa makar cijeli dan jela jedno te isto. zato se jedino proteinskih dijeta mogu pridržavati - jedem kad hoću i koliko hoću. samo pazim što jedem.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 27 lip 2010, 20:00

i da, na UNu ni ja nisam prvi mjesec ništa smršavila, tek kasnije. i to me jaaaaako demotiviralo.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mahima » 27 lip 2010, 20:45

Glede jedanja jedanput dnevno - radila sam to ovo proljeće devet dana, razlog nije bio mršavljenje, nego religijski - post.

Odabrala sam jesti jedanput na dan (otprilike u isto vrijeme) što želim i koliko želim.
U početku sam taj obrok jela oko jedan, a za dan-dva toliko mi je bilo slabo ujutro da sam pomaknula obrok na deset ujutro. Prvih dana jela sam s guštom predjelo, glavno jelo (sve sam sama kuhala) i obilan desert.
Za nekoliko dana jela sam puno manje, na kraju, osmi i deveti dan, prisiljavala sam se jesti. Uopće nisam bila gladna.

Apsolutno ne preporučujem jesti jedanput na dan. Percepcija se iskrivljuje; želudac se smanjuje...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 27 lip 2010, 20:48

izgleda da UN jednostavno ne pase mom organizmu...
zato sam je se odrekla....

ovo jednom dnevno je mene udebljalo :(
tako sam jela nakon poroda jer nisam stizala cesce i tako sam u samo cca 3 mjeseca natukla oko 8kg...
tako da se ne bi nikako vracala na taj princip.....

sad sam opet na principu "bez vecere" odn. trudit cu se ne jesti nakon cca 18sati a ako bas moram onda ce to biti jogurt ili cornflakes (jela bi rado jabuku navecer ali mi ona totalno iziritira zeludac i onda ne samo da sam gladna nego me i boli).

prije mi ovaj princip nije bio moguc jer je sin isao u krevet tek iza 23 a zaspao iza jedan u noci pa bi ja svisnula od gladi, ali sad je lakse kad je veci i ide u krevet u 21:30, najkasnije 22, a i mladji zaspe oko 21 pa je moguce provesti taj princip ;)

vidit cemo kako ce ici .....

eh da, slazem se sa Danijelom - cim grijesis to vise nije taj princip prehrane i rezultati mogu u potpunosti izostati ili biti tako mali da vec nakon kratkog perioda odustanes od svega....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la mahima » 27 lip 2010, 21:20

Mislim da je najteže ono što je ustvari najlakše - postupno mijenjati prehram. navike i gledati na dugoročnu održivost (koje, usput rečeno, nema bez vježbanja).
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaCH » 27 lip 2010, 21:23

moje iskustvo je da najbrže i najefikasnije (s pravih mjesta) gubim težinu kad sam na sirovom. I nikad nisam gladna.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2010, 22:02

mahima je napisao/la: Percepcija se iskrivljuje; želudac se smanjuje...

Mahima, jedno je kada treba skinuti 5 kg a drugo kada treba skinuti 25% ili više tjelesne težine. Ja hoću da mi se smanji želudac. I da, nutricionisti ne preporučuju ovo dijetu.
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mahima » 28 lip 2010, 09:16

Henrić - ja sam tako rapidno mršavjela, u 9 dana dvije-tri kile, ali imala sam vrtoglavice, osjećaji su mi bili zbrčkani, činilo mi se kao da lebdim itd...
Na dulji rok nemam pojma na što bi to sličilo :dunno
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 28 lip 2010, 10:26

Pf ići će kile dolje ako prehranom ne prešišaš potrošnju kalorija a i onda puno sporije. bila dvaput na istoj dijeti jednom strogo a drugi put pomalo griješila. prvi put -7 a drugi put -2. Moje je geslo kad već trpiš nek se isplati
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la she » 28 lip 2010, 11:37

Kad meni padne šećer onda se radije mašim za kašičicu (dve,tri...) meda nego za bananka (iako bih za dva-tri bananka u takvim trenucima majku prodala :lol ). Nekako se tešim da kad uzmem med onda u sebe unesem još nešto sem šećera i aditiva :roll

Inače, i ja sam na skoro +20 u odnosu na predtrudničku kilažu i rado bih si skinula kojih desetak kiilograma ali se jednostavno vrtim u krug. Nekako sam se navukla na grickalice u to ne na kekse i krekere kojih mogu pojesti 30-40g nego na kikiriki, pistaće, kokice kojih mogu jesti dok ne krenu da mi prelivaju kroz uši :roll ). I onda u pms-u jedem slano, kad menga krene cepam kalorično, kad se završi papam slatko a onda telo skapira da sam se i ovog mciklusa iscedila više nego što što on može da se oporavi pa signalizira kako moram jesti meso...I onda svaki ciklus ja završim sa 500g sala više :roll Guzicu više u ništa ne mogu stisnuti, u garderobu sam uvela steznike jer mi se u suknjama noge taru jedna o drugu pa mi prave pičvajz, u ogledalu sve češće vidim odraz svoje majke...

A karakter sam nula. U stvari nisam baš skroz - sve što sam imala potrošila sam na ostavljanje cigareta u februaru. Sad me i po tom pitanju drmaju krize...

Ukratko, jako sam pametna kad je teorija u pitanju - svoju poamet na praktičnom delu vidim u ogledalu i delu ormara sa tesnom garderobom :roll
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 28 lip 2010, 12:29

ja sam se pridružila klubu žderonja i od danas sam na dvotjednoj :joy upravo sam smazala prvi obrok rižine juhice i jako mi je pasao... sljedeći će biti već manje sladak, ali bitno da je zasitan... navečer će mi se već smučiti riža, ali izdržat ću ja to... to je ipak samo jedan dan... tješim se... a onda slasne lešo brokule i mahune sutra...

počinjem sa +12 kilica... vidjet ćemo kud će me sve ovo odvesti...

danijela81 je napisao/la:pf, jedno sam skužila, ako imalo varam, ne mršavim. ma i mrvicu.

tako je i kod mene, kad se već odričem, onda idem po pravilima, pa kud puklo...

pf, ali, isto tako, bolje je prvih par dana ponešto i zgriješiti i nastaviti dalje kao ti nego odustati u potpunosti, kroz nekoliko dana se organizam već privikne na manje kalorija, pogotovo ako ideš na duge staze tj. ako ti treba dosta kila skinuti

e, da, i uz malo hodanja, šetanja s djecom (moja svakodnevica) ili kratkih vježbica (u početku nemoj pretjerivati jer ćeš ionako biti slabija) će ti se brzo početi trbuh smanjivati (nakon samo par dana), a onda i ostatak kritičnih zona... a kad to postigneš, to će ti samo dati krila za dalje i onda će ti biti lakše pratiti program dijete... kad pomisliš na bananka reći ćeš sama sebi da ti to ne treba i da bi bila šteta propustiti dosadašnji trud...

boysmama
imam neke švapske gene

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.