“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Kovrčava kosa-trikovi

02 ruj 2010, 12:31

Rima, super ti je kosa, super! :le Baš mi se sviđa.

02 ruj 2010, 13:28

Rima, ak imaš vremena, ja bih ti savjetovala redovno korištenje pakunga: žutanjak, maslinovo ulje i med (kao majoneza s medom). Meni je tvoja kosa super (moja je malo manje frčkava), ali mi se čini jalo jako suha. Niti jedan kupovni pakung/maska ili što već se ne može usporediti sa redovnim korištenjem ovog prirodnog pakunga

02 ruj 2010, 13:39

RIma, kosa ti je prekrasna :1

02 ruj 2010, 15:08

i sad ti Rima nakon ovoga peglaj kosu :baba , nakon ovoliko nas koje smo zadivljene

03 ruj 2010, 00:32

I meni se svidja, ja joj nebi radila nista dok je fino i ravnomerno kovrdzava/talasasta, i budi sretna za lepu i bujnu kosu ;)

05 ruj 2010, 13:31

o boze, i ti to peglas :ne krasna ti je kosa. ja imam ravnu preravnu uzas, ko da je speglana i sve bi dala da je bar malo kovrcava.

15 ruj 2010, 16:38

Krema elasto-curl od Kerastase-a je :1

Super je i Wella lifetex curl sprej :klanja

15 ruj 2010, 16:51

To se kupi gdje?

15 ruj 2010, 17:58

rima kosa ti je super :dada

imge ko da si opisala moju kosu, sve, sve isto

folne- taj revlon- ajde napisi tacno kiji sampon i regenerator, pliz

16 ruj 2010, 12:05

Folne, meni donjela frendica iz SAD-a (tu je puno skuplje :/ )

16 ruj 2010, 12:22

isprobala sam Keune (jel se to tak piše :conf ) aktivator za kovrče.
blaga katastrofa, kosa mi je poluravna i nafrizirana, sreća da nisam kupila

17 ruj 2010, 19:56

A zašto moraš išta s kosom poduzimati?
Moja je kosa prirodno kovrčava i sve akcije oko kose se svode na pranje, stavljanje regeneratora, češljanje mokre kose i čekanja da se osuši sama od sebe.
Ujedno, uz povremeno farbanje, to su sve aktivnosti oko kose koje sam spremna poduzimati.

Ja sam prirodno kovrdjava i ovo sto je gore napisala Barbi potpisujem od reci do reci. Nije mi jasno zasto si dosada uopste peglala kosu. Nema ljepse od prirodne frizure. Inace nakon 36 godina prvi put prosle nedelje kad sam isla da se osisam frizerka je umrla od zelje da me isfenira. I uradila je to. Ljudi na ulici me nisu prepoznali. Dogovorili smo se sada (imam uskoro svadbu kod koleginice) za 2 tjedana opet uradim to cisto da promenim.
Inace ja stavljam silikonske kapi na vrhovima jer su mi jako suhi i super mi je. Perem ja Nivenim samponom za lokne i obavezno stavljam masku L'orel.
Eto to bi bilo to.

01 lis 2010, 13:35

danijela. tak je i meni bilo nakon tog aktivatora :/ šteta novaca

01 lis 2010, 13:38

Ja sam također prirodno sklona kovrčanju, pa mi je dovoljno staviti gel nakon pranja, a prije sušenja. I ne češljati, dakako. ;)

04 lis 2010, 10:09

imge i ja imam blago valovitu i gustu kosu, ali peglam je uvijek :/ jer mi užasno neuredna izgleda i kad je samo posušim fenom a još gore ako je pustim da se prirodno osuši
a što sam htjela reći, sviđa mi se tvoja frizura (bar onoliko koliko sam vidjela) a još višekoličina truda :lol imaš li šiške? koliko je stepenasto ošišano iza?
i ono što me sad muči, kosa mi pada nenormalno :ne to su šake
htjela bi prestati peglati i imati urednu frizuru
znam, moram se ošišati (imate neki prijedlog?)

05 lis 2010, 20:50

corazon je napisao/la:imge i ja imam blago valovitu i gustu kosu, ali peglam je uvijek :/ jer mi užasno neuredna izgleda i kad je samo posušim fenom a još gore ako je pustim da se prirodno osuši
htjela bi prestati peglati i imati urednu frizuru

Od riječi do riječi potpisujem. Peglam iza svakog pranja, a brzo mi se masti kosa, tako da je moram prati min. svako treći dan... To vodi pucanju vrhova, gubitku sjaja itd. Spas bi bio uredna frizura bez peglanja.

Pokušala sam sa raznoraznim proizvodima za ravnanje (uz koje navodno ne treba peglanje), ali nije upalilo. Prijateljica govori da joj je super neki novi Taft šampon i krema za kosu (rozo nešto iz DM-a) pa ću i to isprobat.

A od kovrča sam odavno odustala. Par sati nakon pranja, sušenja, gužvanja i lijepljenja raznoraznim preparatima, već je to sve splasnuto, neuredno i ne liči ni na šta.

06 lis 2010, 17:34

eh željana već sam mislila da nudiš neko rješenje ;)
da, isto je kod mene svaki treći dan perem. a zadnje dane nosim rep :/

krenula sam u akciju i kupila šampon sa koprivom i kokosovo ulje (od aromatice). ulje ću namazati na mokru kosu i pokušati sušiti prirodno, možda na nešto budem ličila

mora postojati nešto da ukroti moju kosu a da nije pegla :sumo

08 lis 2010, 19:25

Hehe, a čuj... sretno, i meni bi bilo drago da postoji tako nešto :mrgreen
Odgovori