“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: hrkanje

27 stu 2010, 17:44

bome i ja , problem rijesen tako sto spavamo odvojeno :/ probala sam sve, nikakav sprej ni flaster ni operacija ne pomazu. hrcem da sama sebe probudim. jedino suvislo cinilo se razdvojiti po noci.

27 stu 2010, 17:47

Ja sam čula da Slana soba pomaže za hrkanje, vodim P. tamo radi bronhitisa pa sam slučajno čula, a sad koliko je istina...
A onda bi to i značilo da ljudi na moru manje hrču. :conf

27 stu 2010, 19:51

mm-u, odnosno meni :mrgreen , je pomogao taj sprej.

27 stu 2010, 19:56

Jel probao netko onu kvačicu sa magnetima za nos?

27 stu 2010, 20:31

ja ne hrcem na moru, no to je zato jer idem cijelo vrijeme na inhalacije u talasoterapiju, izmedju ostalog i kortikosteroidima. doma sprejam avamysom ,probala i sve ostale no nije pomoglo, doma mi se jednostavno stalno zacepljuje nos i nema pomoci (osim operila no na njega se onda navucem pa to ne radim ).

27 stu 2010, 23:27

vi koje nemate malu djecu - zašto si ne kupite čepiće za uši? one obične, od žute spužve. ja više ne mogu bez njih

28 stu 2010, 18:48

usi me bole, smetaju mi, a i pretiho mi je :lol

08 pro 2010, 16:18

hi- hi, meni mm donio sa službenog puta čepiće za uši. Nije loše, smao što me uho boli od toga (valjda imam preosjetljive uši).
Inače, našao je to u Genevi, na odjelu rezerviran za putovanja i sl.

23 pro 2010, 15:39

:mah To mi je strašan problem.MM hrče za poluditi.Najradije bih ga utukla :baba Kada ga puknem nogom u cjevanicu naljuti se a ja više nemam strpljenja.Zašto je taj zvuk tako iritantan?Kako se zove taj sprej da ga pokušam namoliti da proba.A što se tiče mora, eto mi smo na moru pa hrče kao top a dok smo bili u Slavoniji nije nikada.Uf, kako hrkanje ubija romantiku. :baba :(

23 pro 2010, 15:56

Moj mm hrče i jedina je sreća što ja kada zaspem to ne čujem, tako da uvijek ja idem spavati prije. Zanimljivo, ako se mišica samo digne na krevetić, odmah ju čujem a mm-ovo hrkanje ne! Valjda mozak dok spava reagira na hrkanje sa ..ignore....ignore.....ignore.... :zzz

Mm je jako mršav, tako da nije debljina uzrok. Ali puno puši :pusac

23 pro 2010, 17:47

:dada Moji su starci oboje hrkali zajedno pa nisu smetali jedno drugome.Valjda su zato sto godina u braku. :hahaha :hahaha :hahaha Kada smo kasnili kući iz grada ako hrču, dobro je ali ako kuća ne odjekuje od hrkanja, teško nama.To mi je trauma iz djetinjstva. :rolf :rolf :rolf

23 pro 2010, 18:30

probajte im coktati na uho.
:mrgreen

23 pro 2010, 21:26

mamashnita od noje je napisao/la:mm-u, odnosno meni :mrgreen , je pomogao taj sprej.

KAKO SE ZOVE???

kod mene cepici ne dolaze u obzir jer imam bebu,a njegovo hrkanje koliko smeta meni smeta i malenoj....
taman zaspe a on ju probudi... :angry

a ujutro se pravi blesav "ko ja hrcem,ma ne ti hrces!!" grrrrrr...... :angry

ali u nisu jasne masnice po tijelu.... :hahaha ...moram malo svoju :hahaha nogu primiriti....

28 pro 2010, 17:18

nakon užasa svakonoćnog hrkanja čula sam za centar za spavanje u vrapču, a mužiću je dišizilo da ga svake noći guram i sl. pa je pristao otići

dr mu je objasnio da je takvo stanje potencijalno opasno za povišeni krvni tlak, smanjenje kognitivnih fukcija, noćnu vožnju i sl.
rekao mu da postoji neki aparat koji upuhuje zrak jer osim što je hrkanje bučno kod svih postoje periodi kad ljudi prestanu disati -onda se brecnu u snu da bi udahnuli,tog su nesvjesni, a ujutro su umorni a ne znaju od čega

uglavnom, aparat upuhuje zrak pa se čovjek ne budi konstantno zbog toga.nije mu htio silom uvaliti aparat nego je prvo proveo noć na snimanju spavanja, ovisno o rezultataima odlučuju se daljnji koraci
uglavnom uzroci apneje -prestanka disanja mogu biti centralni i fizički - kod centralnih nema baš pomoći, a kod fizičkih je to hrkanje, pa se pristupa operaciji nosa i grla

moj hrabri mužić je bio na dvije op :srca - prvo septum nosa, onda nepce i grlo
nakon toga opet snimanje
dakle na prvom snimanju prije op je imao oko 1500 "uhrkaja" a najniža zasićenost kisika mi je bila 80%( inače kad vam nakon op u bolnici padne ispod 90 dobijete kisik na one cjevčice na nos)

na drugom snimanju je to bilo 10 puta manje, ne sjećam se jel su mjerili decibele, ali sad je to nježni šapat naspram onog traktorskog spavanja
nedavno sam vidjela da ima i udruga apneja pa proguglajte
uglavnom, hrkanje nije nimalo smiješan problem

p.s. nemojte nikom reći da bih sad ja trebala na dvije op , ali nemam hrabrosti :ajme

29 pro 2010, 17:29

:oops: Sada me je sram što sam ga lupala nogom.Tvoj MM je stvarno hrabar.

29 pro 2010, 21:51

I mm i ja hrčemo.
Ja užasno hrčem otkad sam trudna i jako me sad već hvata sram kako ću u rodilište: probudit ću svu djecu i mame!
Inače, doživjela sam neugodno iskustvo nakon 1. poroda: dvije medicinske sestre su me ogovarale kako hrčem dok su ulazile u sobu.

29 pro 2010, 22:18

Mrava kaj se brines, mene je dosao buditi medicinski tehnicar sa drugog odjela jer ostali pacijenti nisu mogli spavati :lol
A bila sam 2 mj u bolnici :lol
Kad sam rodila prestala sam hrkati, oba puta :)

29 pro 2010, 22:26

:lol :hahaha

01 sij 2011, 21:30

Moja mama je hrkala, i to mi se cinilo strasnim hrkanjem :angry . Onda sam se udala. Kad sam prije par godina jednom prilikom ponovno spavala u istoj sobi s mamom, shvatila sam da njezno hrkanje nije nista spram MM-ovog :mrgreen

02 sij 2011, 01:46

Trini, još jedan dokaz da je s vremenom sve relativno :hahaha
nego, ja skinula aplikaciju za mob koja se zove antisnoring - kada dB pređu neki nivo, on onda zazviždi.
Budem probala :yess

03 sij 2011, 08:57

kaj sve ne buju smislili :eek
javi rezultate :lol

03 sij 2011, 09:02

jel netko probao onaj "flaster" za nos?

03 sij 2011, 09:19

da, niškoristi :roll

a kad bolje razmislim, ovaj alarm na mobu će probuditi mene, a ne njega, i opet mi isto :hahaha

04 sij 2011, 16:06

nisam nigdje vidjela da je netko odgovorio kako se zove taj sprej koji pomaže da se manje hrče ili ??? osim što hrčem i ne vidim dobro :hahaha

15 sij 2011, 01:22

aplikacija radi izvrsno, mm odmah prestaje hrkati, pa ja mirno zaspem

15 sij 2011, 08:40

bubsek je napisao/la:
mamashnita od noje je napisao/la:mm-u, odnosno meni :mrgreen , je pomogao taj sprej.

KAKO SE ZOVE???

kod mene cepici ne dolaze u obzir jer imam bebu,a njegovo hrkanje koliko smeta meni smeta i malenoj....
taman zaspe a on ju probudi... :angry

a ujutro se pravi blesav "ko ja hrcem,ma ne ti hrces!!" grrrrrr...... :angry

ali u nisu jasne masnice po tijelu.... :hahaha ...moram malo svoju :hahaha nogu primiriti....

sorry, sad tek vidim pitanje.
to je ovo ovdje
Odgovori