“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: prehrana za debljanje

04 sij 2011, 15:31

nema više doktora , ovaj put rješavam sama svoje probleme

ono što ona meni radi već 10 godina jest reglan za želudac od kojeg mi je još gore
čak i povraćam a uvijek postoji i infuzija
nema više ona mene ne svaća ozbiljno a ja nemam više živaca boriti se s njom

04 sij 2011, 15:43

Ciara je napisao/la:a jel netko pio one proteine iz dm-a?
to bi uz prehranu trebalo malo pomoći jelda?

ja ih koristim. Dvaput dnevno smiksam s mlijekom

05 sij 2011, 09:31

Ciara od nje zahtjevaj samo uputnicu za dalje. ;)

05 sij 2011, 21:54

tjeram ja svoju prehranu već tjedan dana
zanimljivo samo mi se trbuh napuhava :lol
evo upravo sam pojela dva topla sendviča , spremljeni kod kuće i veliku šalicu mlijeka sa kakaom
sad ću naranđu i malo kasnije još koji voćni jogurt ili nešto takvo

06 sij 2011, 08:36

ciara važan ti je omjer i vrste namirnica, dakle bjelančevine, ne samo ugljikohidrati.

26 tra 2011, 19:10

da se pohvalim
uz male preinake u prehrani i puno dobre volje ponosna sam vlasnica novih 2 kg
idemo dalje u nove pobjede ! ;)

27 tra 2011, 18:18

:zivili bravo

27 tra 2011, 19:24

:yess

27 tra 2011, 21:12

sad sam nabrzake preletila vaše postove , i moj mm ima problem debljanja samo što on jako puno jede ali mu se ne prima :angry
ciara vidim kod tebe je krenulo na bolje :yess držim fige da ti do ljeta guza nabubri :mrgreen

28 tra 2011, 10:36

Bravo Ciara...kod mene i dalje isto stanje :( Sve sam tanja...a jedem ko vuk...
Dok ne smirim živce, što ne vjerujem da će biti tako skoro s obzirom na sve što mi se događa u životu :roll osuđena sam izgledati koj vješalica za kaput :ajme

28 tra 2011, 13:22

joj draga što se sve meni događa
al ja sam odlučila biti jača od svega toga

napisat ću što sam promjenila (malo kasnije kad stignem :) )

05 svi 2011, 18:43

evo da pomognem kome treba
obzirom da ja svoju prehranu ne mogu mjenjati jer sam tvrdoglava što se tiče određenih namirnica
evo kako sam si ja to malo dovela u red

-kao prvo posjetila sam zubara, naravno nemam pokvarenih zuba ali sam imala upaljeno zubno meso
to smo proveli terapiju i hrana mi ima potpuno drugačiji okus
-izbacila sam žvake koje sam vječito imala u ustima
-otkrila sam odlične kekse u konzumu, predobre s komadićima čokolade
a obzirom da ja ne jedem slatko , ovo mi je super došlo

e sad moj dan
ujutro počinjem sa 3u1 nesicom, i po novome k njoj ubacim dva-tri keksa, bilo ova ili napolitanke , svejedno
doručak sam potpuno promjenila, obzirom da je uvijek na poslu, dosta mi je sendviča, ubacila sam sirni namaz, paštetu, saltu od tune koji si pripremim doma i obavezno tome dodam pola francuza ili nekog raženog kruha (bijelog sam skroz maknula)...
probala sam dodati voće ali jednostavno mi to ne ide, zato sam sat vremena nakon doručka počela jesti ili neki voćni jogurt ili puding
vode nepijem puno al sam si zacrtala da na poslu obavezno popijem litru nekog soka, sad kolko toliko probam da je 100%
ubacim još koju grickalicu i to je to

za ručak se najedem koliko god mogu i ne preskačem ništa od juhe do salate
prije večere obavezno šetnja ili bolje rečeno brzo hodanje, otprilike napravim 4 km

večera je opet nešto bolja, ili naručim ili topli sendviči ili neka salata sa tjesteninom, nešto takovo
i ono najbitnije obzirom da samo voće ne jedem narežem si na kockice bananu, naranču, kivi i jabuku te dodam kompot od višnje
to mi uvijek nestane brzinom munje :faca

i navečer pred tv-om ili kompom još nešto ja bacam u usta, otprilike što god nađem :cool

19 svi 2011, 09:45

Joj, Ciara, ne mogu ne komentirati da ti je i dalje dosta hrane nekvalitetno... ali ajde, korak po korak :) Za početak je dobro da stičeš naviku redovitih obroka i super da si izbacila žvake. Ali savjetujem ti i da nađeš neku dobru zamjenu za kekse, kupovne sokove, voćne jogurte i pudinge. Dobri su za debljanje, to da :D ali bi mogla organizam previše natrpati aditivima.
Odgovori