“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
27 sij 2011, 12:34
nadice, ovo je stari tip orbitreka što si stavila. imala sam i ja taj, ali ovaj magnetni je neusporedivo bolji i ugodniji.
moj je
ovajšto se tiče težine, pa i bolje je da ti je što teže vježbati. na ovome se može podesiti da izgleda kao lagana šetnja, pa sve da jedva pedalaš.
27 sij 2011, 12:42
meni je zapeo
ovaj za oko
pošto para je tvoj Kettler?
27 sij 2011, 12:44
kettler teško da je ispod 3000
meni se ovaj tvoj čini ok
27 sij 2011, 13:31
ja imam neki sliver, isto magnetni, kupljen u emezzeti davnih dana.
nije bio neki skup, ali sam zadovoljna
28 sij 2011, 21:56
baš sam čitala u mens heltu da je bolja varijanta orbitrek! Razgibava cijelo tijelo
28 sij 2011, 23:27
VIP mama meni je i 45 malo tri puta tjedno, vi vjerojatno vježbate svaki dan?
29 sij 2011, 21:00
Ja se nisam dvoumila. Htjela sam bicikl i otišla s ujakom u trgovonu sa svim tim spravama. Lik nam tamo reko kao nije bicikl in, sad doktori preporučuju obritrek. Ujak zajaho na njega i kaže, da uzet ćemo orbitrek i ja kupila iako je bio i skuplji od bicikla. Došla doma, probam i ja to čudo i definitivno mi je to teže za vježbat od bicikla. S vremenom sam bez problema sat vremena u komadu po njem đipala, ali mi je to strašno dosadno postalo pogotovo ak ne stavim neku jako glasnu i brzu glazbu dok vježbam. S vremenom ni glazba nije pomagala, ali kak mi se nije dalo raditi rukama tak sam radila samo s nogama, a kak sam imala i dosta kila samo sam si koljeno na njem sj.. Nakon toga sam radi koljena krenula na plivanje. To mi je bilo revolucionarno otkriće, bila sam u bazenu svaki dan sat vremena i tako 3godine. Kad sam ostala trudna prestala s plivanjem i sad kad imam dijete malo mi teže ić na bazen pa kupujem bicikl. Po meni najveća prednsost bicikla je što mogu paralelno vozit i čitat knjigu. Ali ako hoćeš skidat salo, mislim da je ipak bolji orbitrek. Kod mene već godinam skuplja prašinu.
29 sij 2011, 21:51
meni je bolji bicikl koji nemam,al bi rado mijenjala za orbitrek . orbitrek mi je pretezak i nemogu vise od 10 min izdrzat , a dosadan uzasno.
31 sij 2011, 09:17
Dobri anđeo, i bicikl će ti biti jednako dosadan nakon nekog vremena, zašto misliš da neće?
Tih 10 min koje vrtiš, vrti svaki dan tjedan dana, zatim povećaj na 15 min, pa vozi sljedećih tjedan dana i tako ćeš povećati. Mislim da kad doguraš do pola sata, dosta ti je vježbati 4 puta tjedno
Tii, da, skoro godinu dana sam vježbala svaki dan, sad vježbam cca 5 dana tjedno
31 sij 2011, 09:56
a čuj, ako nemaš volje vježbati, sve je dosadno...
31 sij 2011, 15:22
DA, a jel bi ti onda prodala meni taj orbitrek?
31 sij 2011, 15:40
bi, nadice, bi sigurna sam
31 sij 2011, 23:03
Ovisi kaj više voliš

Meni je bicikl neizostavan od proljeća do jeseni, nema šanse da bi vožnju po Jarunu/Maksimiru zamjenila orbitrekom. I vozim ga svaki dan, gušt mi bude, probudim se ujutro ranije i odvalim 45 minuta. Na bajku mi se super izdefiniraju noge i ruke, ali škembu teško skidam. Prije svadbe sam ubijala orbitrek svaki dan po 45 minuta (jedna epizoda Losta, zato i nije dosadno ;D ), al sam radila i rukama i trbuh sam skinulal u roku keks.
E sad, danas, s djetetom isto kombiniram. Po šugavom vremenu sam na kućnom steperu (orbitrek mi ne stane u mizeriju od kvadrata), al mi mali puže oko mene, penje se po meni pa niš od toga. A bicikl mi dođe super i kao fizički i psihički odmor
01 vel 2011, 12:11
ha, a je li tko probao onu novu (valjda

) spravu kaj simulira nordijsko hodanje?
12 ožu 2011, 10:48
Definitivno orbitrek! Ali najmanje 20 minuta radi, upali si neki dobar radio ili CD sa fitness pjesmama, i bit ce ti super! Ja razvaljujem orbitrek kad cujem neku dobru pjesmu, jos pritom i pjevam iz sveg glasa (unatoc tome sto sam sva mokra i izmozdena).
Moje pitanje za friske mame, dal na orbiju mogu skinuti ovaj slauh oko trbuha i moze li mi se skupiti ta odvratna koza samo vjezbanjem?
12 ožu 2011, 11:42
Nekak mi se čini da bez kirurga ne bu išlo to s kožom. Ja sam u 9mj skinula 27kg bez vježbanja, sve sam jela. Mislim da je to otišlo s dojenjem i igrama s malim princom, ali koža je ostala a šlauf oko trbuha bi trebao otići s vježbanjem. Otiđe i kad nisi trudan pa onda nakon trudnoće mislim da bi trebalo još i brže. I steznik puno pomaže pri oblikovanju kože i trbuha.
12 ožu 2011, 21:49
Meni je bolji orbitrek,iako dušu ispustim nakon pola sata,a idem i na zumbu 3puta tjedno,a opet tak mi je teško vježbati doma i dosadno
01 pro 2011, 22:43
ja sam si neki dan od susjede prepeljala orbitrek, oni su ga kupili svom pretilnom sinu koji ga je možda vozio 30 min sve skupa. stajao im je godinu dana, pa sma si ga ja posudila, prve 2 dana sam vježbala 3 puta na dan po 5 min... a nekih 3-4 dana sam vježbala, po 20 min 2 puta na dan i hoću dušu izbacit, ošvicam se nenormalno...
u dnevnom mi je kraj tv-a tak da mi nije dosadno tjerat ga. super je sprava, čovjeka malo noge bole dok se siđe s njega ali se osječaš 100 kg lakši. susjeda ga j kupila u pevecu za 1300 kn... bojim se da od tolko tjeranja se ne potrga pa da ga budem morala popravljat.

kaj vi velite?
02 pro 2011, 11:19

ja sam svog (doduše, no name) dvaput vozila na servis, ubila sam ga
02 pro 2011, 11:49
Ne bi vas htjela obeshrabriti, ali kad sam aktivno trenirala jedan trener mi je rekao da se masno tkivo počinje oslobađati tek nakon minimalno 25 minuta aerobnog treninga
02 pro 2011, 13:15
ja sam prije za bicikl
07 pro 2011, 14:48
ja se pridružujem komentarom: kupili smo bicikl, sjednem na njega i vozim po 45-60 min, svaki radni dan, vikendom imam odmor da mi se ne zgadi.
malo se zalegnem na njega, pa sjedim uspravno, pa ubrzam, pa usporim... i prođe vrijeme. naravno da to radim u večernjem terminu od 8-10, dok piljim u serije... nakon toga jos malo vjezbice, onak- ko u OŠ, pa istezanje... prva liga.
i to sve nakon što sam krenula na zumbu, oduševila se njom, kupila čak tenisice za zumbu... i sad mi se ne da ići. zato sad u novim tenisicama vozim bicikl
07 pro 2011, 14:57
i ja taman u razmišljanju između ta dva.
čeka me operacija koljena u siječnju i definitivno uzimam bicikl.
07 pro 2011, 18:11
Meni je orbitrek super stvarka i namjeravam ga uskoro nabavit za sebe i moju mamu

Ja imam veliki stan tj jedna spavaca je kao neciji stan,mogu u nju nagurat cijelu teretanu
Trenutno imam masinu za trcanje tj treadmill i kako je zahladnilo svaki dan je koristim,namjestim si pola sata da hodam brzo uz najvecu povisenost pa onda trcim pola sata,nekad gledam tv,nekad stavim laptop pa gledam Larin izbor a nekad muziku u usi i nikad mi nije dosadno
Volim tracati vani ali kod nas zimi je uzas vjetar ma odnese
Biciklo recimo nebi nikad kupila,jer sjedim puno na poslu,sjedim u autu,stalno sam u sjedecem polozaju jos sad i da vjezbam sjedeci

Da napomenem ko ima problema sa stomakom rado bi mu preporucila fitness loptu,super stvarka,ja inace vjezbam kuci jer tesko mogu uskladit vrijeme za fitnessa a rado bi da mogu,imam i tegove,spagu za preskakanje, ma jos malo pa mogu da se takmicim ko ima vise sprava
08 pro 2011, 19:58
Naravno nadice, prodam ga za 450 kn, i kupujem bicikl.
10 sij 2012, 21:35
moja kilaža se tjedan dana nakon poroda vratila na staro,trbuh mi je ravan,zategnut-super ali noge i guza,mlohavo -odutno kupila sam orbitrek iz teretane pa me zanima koliko min i da li ću uspjeti to rješiti s orbit. a opet s druge strane ne bih voljela izgubiti kg,jer sam mršava,hoću se samo zategnut..da li da vježbam seriju kratko na najtežem ili dugo na lakom hodanju ili nešto treće
11 sij 2012, 09:27
kupila bicikl prodala orbitrek. definitivno odlicna odluka. nije tesko, mozes gledat tv bez problema, sada radim hiit na njemu . nadam se da ce potrajat moja ustrajnost, za sada svaki dan vjezbam. puno ugodnije za oznojiti se od orbitreka. od orbitreka su me uzasno bolila koljena.
11 sij 2012, 17:25
Ja bi rado neku spravu sa ugradjenim tv-om da mogu serije da gledam

taman da vjezbam i gledam u Ivana Hercega jos pojacam ritam kad je on bez majice pa gdje ces bolje