“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
16 srp 2012, 20:39
Bravo Teutonija
Što se jela tiče mogu te u potpunosti potpisati, ja sam već godinu dana na LCHF i super se osjećam. Kile su na početku jako brzo krenule, po zimi sam malo zapela pa čak i vratila par kila ali sad opet ide dolje, niša revolucionarno kila tjedno ali ja sam zadovoljna.
I da ako ne vježbam odmah se uspori.
17 srp 2012, 11:59
Hvala cure.
Potica pa kila tjedno je super ,meni ide kila do kila i pol tjedno, ali uz vježbanje i sad na početku ,vjerujem da će ići sprorije što sam bliže kilaži koja bi bila kolko tolko idealna. Za to bi trebala skinuti još barem 14.
Sad na moru sam plivala ujutro i popodne po cc pol sata ,nisam se čak ni umorila time ,malo se rastezala u vodi ,mahala nogama više ,masirala trbuh u vodi, niš spektakularno no očito je i to dosta značilo.
No kolko se meni čini najveća zasluga ide tome što sam mahnula kao prvo i osnovno kruh ,a onda i ostale UH. I puno je lakše nego sam mislila.
Ustvari mi je super što nemam neku propisanu dijetu ,noćna mi je mora kad moram kuhati sebi jedno za svoje doma drugo i jesti nešto što se meni ne jede i sl ,ovak ručam sve kaj i moji samo ne jedem prilog tj pojedem samo povrće ili ko prilog ili ko salatu i meso i stvarno se fino do sita najedem za ručak.
Ako je za ručak rižoto npr pojedem tada tunu ,jaja ili sir npr.
Na rođendanima, feštama isto jedem sve po redu osim kruha, kolač pojedem jedan.Ionak to nije prečesto.
I da pijem samo i isključivo vodu, bez iznimke.
Potica ti si maknula i mlijeko i voće ili nisi?
17 srp 2012, 12:01
ma ne greška je ide kila mjesečno a ne tjedno

, da ide kila tjedno već bi nestala.
17 srp 2012, 12:17
Mi pošto krečimo idemo na pizzu danas ,baš sam se zaželjela.
Pravilo mi je neko kad mi se baš neš jako jede ili kad nema druge priuštim si i nema beda.Tak radim i s pizzom, sladoledom ,palačinkama ,kolačima jer gledam to ko dugoročni način ishrane ,a ne ko dijetu i puno je lakše odustati ak si svega stalno željan.
Imam puno više energije sad ,ne spava mi se stalno. UH su meni ko i kod She, uspore me ,napuhnu, uspavaju i debljaju.

Nažalost
17 srp 2012, 22:46
Meni se lakse odrec proteina

a jel nemas problema s bubrezima i probavom, mene odmah pocnu bolit bubrezi cim ostanem na proteinima samo i probava stane
18 srp 2012, 07:54
Pa nisam samo na proteinima ,jedem dosta voća ,povrća ,mliječnog i nemam problema s probavom.
20 srp 2012, 10:11
Bravo teutonija da si nasla za sebe put i da se pokazao kao dobar.Tako mi je milo ovakva iskustva cuti.I ja vidim da mi ugljeni hidrati smetaju a to mi je i endokrinolog rekao da izbacim.Ja sam na pocetku puta ali vec sad vidim da tako treba.
31 sij 2013, 09:13
Nisam pristalica djeta, al ovo mi se čini nekako najbliže mojim potrebama. Upravo zbog te napuhnutosti. Mada, meni se čini da se najprije napušem upravo od jaja.
Ima li kakvih novosti kod vas koji ste ovo prakticirali?
31 sij 2013, 10:58
O ima ima, ja sam na -23 kile. Sad bi trebala finiširati i skinuti još max 5 kila, ali ove idu jako sporo, a i dosta griješim mada još uvijek pazim i jedem malo UH.
31 sij 2013, 11:07
Uh, svaka čast. Ja imam 5-6 kg za skinit, a to teško ide.
Ne znam kako bi mogla bez voća i povrća, nekako mi se to čini lošom idejom kod ove dijete.
31 sij 2013, 11:08
nesto si krivo skuzila, mirbi. ima tu i voca i povrca
31 sij 2013, 11:12
Ma, pročitala tone materijala na temu. Posve se odriče mahunarki i korjenastog povrća, a voće preferiraju bobičasto, nešto citrusa, ostalo ne.
31 sij 2013, 11:17
Uh povrće i te kako, uz meso glavna hrana, kuhano pa s malo maslaca, na grilu (ljeti grilam sad ne kad nema finih mesnatih tikvica) ili kao salata.
Voće međuobrok, meni su to 2 manje ili jedna velika jabuka, no kad krenem tuči po klementinama bude to i kila.
Nisam jela krumpir, grah i grašak, sad pojedem, ali ne puno i tu i tam.
Malo me unazadili ovi blagdani

no ok sam si sad (kad uzmemo u obzir godine, dvije trudnoće i tako to jelte

), imam toga još za skinuti prvenstveno oko struka (tu i skupljam najviše) i oko prsiju ,ali sam po BMI u normali.
Mirbi to je prava LCH, mi smo na umjerenoj

Po meni je Dukanova najrigoroznija, nju ne bi mogla. Ovako je čisto ok.
31 sij 2013, 11:21
Ne znam kako išta spremit bez krumpira, mislim da bi mi to bio najveći problem.
S druge strane, godinama već jedem kruh minimalno, a debljam se redovito. Ne vidim pomaka.
31 sij 2013, 11:26
mirbi je napisao/la:Ma, pročitala tone materijala na temu. Posve se odriče mahunarki i korjenastog povrća, a voće preferiraju bobičasto, nešto citrusa, ostalo ne.
pa dobro, ostane ti sasvim dovoljno povrca da ti ne dosadi.
a koje bi ti voce htjela?
31 sij 2013, 11:28
Sve voće. Jedino voće koje ja ne jedem jest cata (dinja).
Ali, kako rekoh, krumpir me brine. Doma jedemo puno povrća, jer ga sami sadimo i sijemo, ali u sve ide barem malo krumpira. Uglavnom je kuhano, sa puno maslinovog ulja i luka.
Zapravo, kad se smislim, hranim se prilično zdravo, uistinu ne znam otkud mi kile. Mislim, TOLIKE kile.
31 sij 2013, 11:33
a valjda ti taj krumpir, voce i ostali UH dosta podizu secer
31 sij 2013, 11:35
Bez problema, ubaciš povrće ko prilog.

Ili samo salatu.
Krumpir mi ne fali uopće, ni riža, tjesteninu bi pojela, ali neću ,pojedem ju sad već kad radim lazanje npr. ali inače ne, jedem bolonjez i zelenu salatu.
Ja kuham sama i nikad ne kuham duplo, jednostavno ne pojedem ono što ne jedem, njima skuham mada sve češće jedu moje povrće pa krumpir ionak radim rijetko ,npr uz pečenje, pa sarmu i sl. Rižoto im isto napravim tu i tamj ,onda sebi spečem jaja npr evo to bi bio izuzetak ovako svako jelo prilagodim.
Čušpajze gusnem s puno miksanog povrća, (mada kuham samo sve verzije graha jer ostalo ne vole, a jedu puno povrća u juhi ili kuhanog) juhu pojedem bez noklica i rezanaca ,normalno ih zakuham.
Evo jučer smo svi imali kuhano miješano povrće(mrkva, brokula, cvjetača) s maslacem ,pečenu svinjetinu u komadu i matovilac na salatu. Najela sam se ko prasica.
Danas ću špecle sa šniclima u saftu sa gljivama i salatu. Jesti ću sve osim špecla. Mada bi trenutno najradije jela samo njih.
31 sij 2013, 11:36
Ako stavim krumpir u kuhano povrće, onda mi je to samo po sebi dovoljno za ručak (u ljetnim mjesecima). Ako krumpira nema, onda bi trebalo biti meso. Nije to loša ideja, al ne znam koliko je financijski isplativa.
U svakom slučaju, pokušat ću dodatno smanjiti UH.
Teutonija, kako jedeš frigana jaja bez kruha? Ne znam bi li to mogla... I, šta su to špecli?
31 sij 2013, 11:42
mirbi, koliko sam pratila teutoniju, svaka cast na disciplini za stolom, ali neka ti kaze koliko je cesto na treningu
dakle, kombinacija je kljucna, jedno bez drugoga ne ide nikamo.
31 sij 2013, 11:44
Da, fali mi kretanja, ali to popravljam polako.

Teutonija je uistinu disciplinirana. Ja nisam baš. Prije bi se mogla odreći kolača nego blitve sa krumpirima. Doduše, toliko daleko ne bi ni išla.

Isto ko što se ne odričem ni čaše vina iza ručka.
31 sij 2013, 11:47
Ispočetka 3x kasnije 2 x, sad trenutno 0 x.
Al idem ponovo od pon.
31 sij 2013, 11:47
auuu, koliko si nam sad secera priznala, a cudis se otkud ti tolike kile
31 sij 2013, 11:48
Eh vidiš ja pijem samo i isključivo vodu bez izuzetaka. Alkohol ionako ne volim pa mi nije problem.
Blitvu s krumpirima jedem i ja, no ostavim krumpire.
31 sij 2013, 11:55
Kažem, bila sam na 'instrukcijama' kod nutricioniskinje, pratila je neko vrijeme moju prehranu, ona misli da je u pitanju količina. Ali, jednostavno ne mogu podnijeti osjećaj gladi, bude mi slabo, padne šećer. Otkad sam imala gestacijski dijabetes, taj osjećaj mi je baš jako izražen.
Vodu i nezaslađene čajeve pijem kroz dan, ali vina se ne odričem. Radije ću trčati oko županije.
31 sij 2013, 11:57
rješenje za pad šećera je smanjenje količine ugljikohidrata iliti upravo LCHF ili sličan način prehrane koji izbacuje kruh, žitarce i povrće s visokim glikemičnim indeksom te ograničava voće.
31 sij 2013, 11:59
Ali kako suzbiti osjećaj gladi dok se organizam ne navikne?
Trebam jesti 5 puta dnevno, šta uopće jesti? Tri obroka pojedem na poslu, nije to baš lako organizirati.
31 sij 2013, 12:03
Znam da nije, imam isti problem i sama. Glad, vjeruj mi, neće biti problem ako dobro iskombiniraš obroke. Ono što JE problem je da taj način prehrane nije jeftin. Najlakše je za gablec pojesti neko pecivo, voće i kvit.
Ja sam isto dugo na poslu. Doručkujem doma, ručam oko podne, pola 1 i slijedeći obrok mi je oko 6. U međuvremenu još popijem kavu s puno mlijeka i puno stevije i time zadovoljim želju za slatkim. Da, dodam, malo krumpira u blitvi ne škodi, bitno je samo da je to blitva s krumpirom, a ne obrnuto.
31 sij 2013, 12:05
Da dodam, s obzirom da je na LCHF-u osnovno gorivo masnoća organizam jednostavno ne traži obrok svakih 2 sata, jer masnoće duže drže, nema naglog dizanja i padanja šećera u krvi.
31 sij 2013, 13:04
Da ja si ne ograničavam masnoće, jedem i svinjetinu tj sva mesa i maslac u povrću npr, normalno ispečem meso na ulju, (no ne pržim ništa i ne poham) dodajem maslinovo i bučno ulje u jela i salate. Ne opterećujem se s masnoćama previše. Jedem npr grčki jogurt koji je od punomasnog mlijeka, od njega sam duže sita nego od vodice s 0.9 % mm.
Jedem sireve, sir s vrhnjem, špek, čvarke, majonezu, tartar, ali bez kruha.
Steviju isto koristim ,nekad s njom napravim limunadu ili čaj kad mi baš dodje želja za popiti nešto što nije voda, no najviše ju koristim ujutro za kavu.