“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Upala sinusa

23 sij 2012, 15:14

kaj to vama traje kroz cijelu godinu ili samo zimi

Meni ovisi tko i koliko mi se iskašlje u facu :mrgreen (a to ti je češće u sezoni jesen/zima/rano proljeće), i dalje tvrdim da su vrtićke beštije posebna sorta i da odrasle znaju dotući, ali ja imam peh i da u zadnjih dvije godine radim u okruženju ljudi koji su poput vrtićanaca, vječno neki balavi, a i imam šefa koji je uveo pravilo da kad si bolestan dođeš (kako znaš i umiješ) bar malo na posao (tek toliko da rašire klice okolo i onda otpužu kući) kako bi pokazali odanost poslu...ja sam, evo, po prvi puta zbog sebe (a ne klinke) završila na bolovanju od kada se ona rodila, a užas sa sinusima mi nije nepoznat pojam zadnjih x godina.

E, da, mislim da mi je imunitet od stresa u totalnom klincu zato me skršilo čim komarac kihne :mrgreen.

U mom slučaju, čini mi se, da kad krene viroza, jedino je bitno držati nos odštopanim (Operilom npr.) i nekog inhaliranja (najbolje se nos ispuhuje nakon dugotrajnog tuširanja :lol ), a ovo sve neka ide svojim tokom tako da ako imam sreću završim s virusnom upalom sinusa, a ako ne - ni od antibiotika nisam vidjela neku korist...no, to je moje iskustvo :dunno .
Inače, akutna upala sinusa ti i je cca 3 tjedna tako da će i kod tebe ići nabolje.

Da, s Operilom vrlo oprezno i pametno.

24 sij 2012, 17:22

http://www.kapi-za-sinuse-jozing.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=1
nisam ih koristila, prijateljica je i kaže da se preporodila.
Ove zime još nije došla do antib. :yess

24 sij 2012, 23:42

e majke ti - kapi JOZING :lol

25 sij 2012, 08:25

One su produkt višegodišnjeg iskustva u radu na otklanjanju tih problema uz pomoć prirodnih, neškodljivih i alternativnih preparata te tradicionalnih travarskih znanja i vještina.
Proizvedene su od dokazanih i provjerenih domaćih ljekovitih biljaka, a koriste se na neagresivan i jednostavan način.

...i zato se Jozo nije želio opterećivati marketingom i nobl nazivima :lol

Zaozbiljno, ako ti je frendici pomoglo :zivili

25 sij 2012, 09:48

Nije Jozo, nego Luka :p

25 sij 2012, 09:53

:lol

25 sij 2012, 22:50

duga i ja ulazim u treći tjedan, još 2 dana antibiotika imam, bolje mi je..ali kad zbrojim koliko sam love ostavila u ljekarni :bidan
mali, muž i ja..kad se zbroje te sve kapi, fiziološke, sirupi :gaah
sveki mi je dala nekakv inhalator, unutra si nakapam eukaliptus i super mi je, najgore mi je ujutro kad se dignem, nos je tak zaštopan da ga pol dana odštopavam :loce
meni operil ni efedrin nisu pomogli, najbolji mi je meralys, sprej, košta 40 kn ali je zakon :dada

26 sij 2012, 08:27

:gace
Nemam više onog užasnog, ljepljivog, teško ispuhivog sekreta (ispričavam se da groznom opisu :bidan , ali sekret iz sinusa je muka živa :gaah), ali mi se još uvijek nos zaštopa (najbolje mi je kad sam vani na hladnom i vlažnom zraku pa mogu udahnuti, u zatvorenom, na suhom zraku sva sluznica oteče dodatno, a nos mi je iznutra u ranama :nesvist ), a i glava me razvaljuje jučer cijeli dan - boli desno oko i iznad obrve za poluditi...imam osjećaj da sam upala u začarani krug "prehlada" - od Badnjaka se mučim, pa to je mjesec dana već :loce.
Večeras ću se inhalirati ovako kao i ti :dada

Mislim da ću si kupiti i rino horn, za ubuduće, kad osjetim da će me uhvatiti pa ću nalijevati onaj mix koji mi je otorinac rekao!

26 sij 2012, 15:21

joj taj ljepljivi gnoj mi je :gaah
ali evo već mi je malo bolje, nadam se da će tako i ostati :dunno
najgore mi je ujutro, nos zaštopan a niš nemrem ispuhati :angry

27 sij 2012, 16:21

Za Jozu sam i ja čula nekoliko preporuka dobrih.
Al navodno da boli i peče ko vrag, pa nisam probala :/

03 vel 2012, 10:03

samo da se požalim onima koji me razumiju :jadnimi
krenulo je :gaah
i to oni na licu, kak ste rekli da se zovu, maksilarni?
zadnjih dana me glava rasturala, pogotovo kod saginjanja. nije mi ni palo na pamet da je to to, jer ništa se nije cijedilo. pa su krenuli boljeti prednji zubi.
i onda noćas nisam mogla spavati koliko me je gušilo, i sad osjetim i onu odvratnoću po grlu :loce

idem se oboružat svime što ste tu naveli :bidan

03 vel 2012, 10:08

:hug
meni je ova zadnja upala baš prisjela
...a još se ne zna čemu uopće služe sinusi, a najvjerojatnije ničemu (osim ovome s čim se mi patimo :temp )
...drži se, danči

03 vel 2012, 12:15

evo, pokupila vrtićku prehladu, bacilo mi na sinuse. :ajme
tj, strašno me boli desni sinus, iznad oka.

kad se upali, meni ništa ne pomaže. inhaliram se parom i sinusanom, stavljam Nasic, pijem tablete protiv bolova...
dobra preventiva je i ovaj rhino horn, ali to bi trebalo svaki dan. ja tako malenom ispirem svakodnevno nos i super funkcionira dok ne doleti neki teži virus.
jednom sam išla ispirati ful začepljeni nos i kako nije htjelo ni nutra ni van puhnula sam malo jače i začepilo mi oba uha. e, koja je to bol bila :ne

03 vel 2012, 12:21

I ja u komi.
Upala sinusa, temp., grlo.
I bolilo me sve, oko, zubi, uho, glava...jedva 2 noći izgurah, sad je malo bolje.
Pijem atb, makcin.

Imam pitanje za rhino horn..
jel on samo kao preventiva, ..ne smije se za vrijeme upale korisiti?

03 vel 2012, 12:47

Duga je napisao/la:.a još se ne zna čemu uopće služe sinusi, a najvjerojatnije ničemu

ovo je i mene zanimalo, znanstvenici još ne znaju(bar nisu znali onda kad sam ja o tome čitala)
ALI, pretpostavljaju da navodno sinuse imamo da bi nam lubanja bila lakša te nam to olakšava hodanje na dvije noge
u protivnom bi nam lubanja bila preteška :nokti

03 vel 2012, 12:50

newmom je napisao/la:
Duga je napisao/la:.a još se ne zna čemu uopće služe sinusi, a najvjerojatnije ničemu

ovo je i mene zanimalo, znanstvenici još ne znaju(bar nisu znali onda kad sam ja o tome čitala)
ALI, pretpostavljaju da navodno sinuse imamo da bi nam lubanja bila lakša te nam to olakšava hodanje na dvije noge
u protivnom bi nam lubanja bila preteška :nokti

mogli smo jednostavno dobit manju glavu. malo grbaviju i ružnije, al ne bi bilo ove muke.

lara.b je napisao/la:mam pitanje za rhino horn..
jel on samo kao preventiva, ..ne smije se za vrijeme upale korisiti?

ja ga za vrijeme upale ni ne mogu koristiti, dok je onako začepljeno. zapravo ga ni nemam, nego ulijevam fiziološku špricom kad se sjetim.

03 vel 2012, 13:18

danijela81 je napisao/la:mogli smo jednostavno dobit manju glavu. malo grbaviju i ružnije, al ne bi bilo ove muke.

ili malo manje mozga. :mrgreen

03 vel 2012, 13:30

Masha je napisao/la:
danijela81 je napisao/la:mogli smo jednostavno dobit manju glavu. malo grbaviju i ružnije, al ne bi bilo ove muke.

ili malo manje mozga. :mrgreen

zar ne bi bilo onda više šupljina :da?

04 vel 2012, 19:42

Hvala Daniela!
Mislila sam konzumirat još nešto ako pomogne.
FO kroz špricu i ja koristim. Kasnije sterimar. Sve to po 4, 5 puta dnevno.
Inhalacija 2-3 puta na dan..fakat sam sve ispucala.
Ali bolje mi je, vjerojatno od atb-a. Samo mi je stravičan okus u ustima cijeli dan i noć, gorko za izludit :/
Još me ni jednom do sad nije prošlo samo od sebe, bez atb. Samo sam prije odugovlačila pa navukla veću upalu. Sad sam
srećom reagirala na vrijeme.

07 vel 2012, 01:05

Vidim da nas je stvarno puno sa slicnim problemima...evo npr.kod mene su simptomi bili glavobolja u predjelu ociju, cela, sljepoocnica i jako cesto krvarenje iz nosa, te kronicna upala sinusa. Kaze mi dr.da se sinusi ne mogu izlijeciti, samo zalijeciti...tako mi i je
, vec 10 god me svako malo muce...

Imam i inhalator, koliko pomaze...bas i ne vidim zasad.

A o fizioloskoj, veli dr.Stanfel kako ona vise steti, jer ispere zastitu nosne sluznice, te ju isusuje,momentalno je ovlazi, ali ispari jer ona je vecinom voda; ona je dobra u slucaju gustog sekreta da olaksa ciscenje nosa, ali slucaj sinusa i fiz.ili bilo kakvih kapi, ne znam koliko ce pomoci. Znam kakva je to bol, ne zelim ju nikome i nikada.

07 vel 2012, 08:58

lara.b je napisao/la:jel on samo kao preventiva, ..ne smije se za vrijeme upale korisiti?

Moze i za vreme upale, ali ja sam retko uspela da tecnost prodje na drugu stranu kada mi je nos bio jako zastopan.

07 vel 2012, 14:57

Stefanova_mama je napisao/la:
lara.b je napisao/la:jel on samo kao preventiva, ..ne smije se za vrijeme upale korisiti?

Moze i za vreme upale, ali ja sam retko uspela da tecnost prodje na drugu stranu kada mi je nos bio jako zastopan.

Hvala Sm, nisam o tome razmišljala..sumnjam da bi i meni išta prošlo.
Al bolje mi je, šta je.. :)

07 vel 2012, 18:05

To mi je drago. :mah

13 vel 2012, 16:28

Što reći i ja ove godine 1.put poginula od upale sinusa.Nije ništa pomoglo ni inhaliranje kaduljom,majč.dušicom,dr.Theiss...morala sam na antb.neke konjske tablete.

Nosnica još uvijek zaštopana i sekret ne prestaje izlaziti :ajme

13 vel 2012, 16:34

mislim da sam doktorirala na inhaliranju maksilarnih sinusa :lol
inhaliram u sagnutom položaju (ne pitajte na što to liči :hahaha ) tako da mi je glava okrenuta naopako, pa kad mi se nakupi ona odvratnoća, uspravim se i ispušem ju van.
kuc-kuc, ovaj puta možda prolazim bez antibiotika. još se nisam riješila, ali simptomi su puno blaži

13 vel 2012, 17:23

mislim da sam doktorirala na inhaliranju maksilarnih sinusa

Pa, čestitam, draga!!!
cmok cmok
Onda bi red bio i da zavrneš turu rino horna! :zivili

nek je bolje :proljece

13 vel 2012, 19:59

Samo da prijavim redovne upale sinusa i grdu devijaciju septuma koja poprilično komplicira liječenje, a pokušavam redovito sa svim ovim gore nabrojanim sredstvima, ovaj rino nešto nisam probala i Jozu sam nekako preskočila :dunno.
lara.b je napisao/la:Još me ni jednom do sad nije prošlo samo od sebe, bez atb. Samo sam prije odugovlačila pa navukla veću upalu. Sad sam
srećom reagirala na vrijeme.

i eto me od doktorice sa mojom redovnom dozom antibiotika, lani sam bila 05.02. napredujem evo izdržala sam duže čitavih tjedan dana. :roll

14 vel 2012, 13:19

Joj Potice :hug
Mene je skroz prošlo i super sam sad.
Temperatura koja me spopadne i toliki bolovi ne mogu drugačije nego sa atb da se riješe...
voljela bi ja da mogu samo sa inhalacijom, nije da nisam sve i svašta pokušavala prije, ali kako sam i napisala,
samo se zakomplicira sve više i opet na kraju atb.

Mene je znalo prije i tek u 4.mj. uhvatiti, al ove godine me svašta nešto snašlo, pad imuniteta totalni.

Ozdravi što prije...

14 vel 2012, 13:54

al ove godine me svašta nešto snašlo, pad imuniteta totalni

Vjerujem da je zbog toga i kod mene bilo "kao nikada do sada" :bidan

Cure, drž' te se.

16 vel 2012, 23:30

a jeste li probale od aqua marisa ovo http://www.youtube.com/watch?v=YaZa9nVb69g
vele da je jako dobro :dada
Odgovori