“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Bb kreme i sve druge

17 vel 2013, 21:27

Da, ja imam ovu prvu i jako me zacudilo sto je samo jedna nijansa. Srećom, na moj ten pase. Al bas čudno. I s jednim potiskom se cijela premazem, al nemam pojma koliko potisaka ima :lol !

Ajd ti skorpi javi kakva je nudeica!

17 vel 2013, 21:37

Čekaj dok se oprištavim :lol Što će biti ultimativni dokaz da ta krema pomlađuje, jerbo vraća u rani pubertet :lol
Zadnja izmjena: skorpionka; 17 vel 2013, 21:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

17 vel 2013, 21:37

Mislim, bila sam uvjerena da odgovaram ovdje, a kad ono odgovorila na drugi topic.

Dakle, kvotam samu sebe treći put :lol Koristim Jane Iredale BB kremu.

palunkica je napisao/la:Jučer sam probala ovo, FENOMENALNO. Cijenu ne znam, nisam ni pitala, ali sigurno nije jeftino

http://wellbeautyblog.com/2012/08/08/eco-beauty-review-of-glow-time-jane-iredale-bb-cream/

Na ovoj konkretnoj kremi sam već dva mjeseca. Prekriva bolje nego većina pudera, ima hrpu nijansi. Košta 270 kunića.

Nije za jako suhu kožu, ja na obraze prvo stavim normalnu kremu pa onda ovo.

17 vel 2013, 22:18

A sto nam je onda BB krema donijelA, kad stavljamo ispod obicnu kremu?! Koja je razlika stavit puder tekući ili toniranu kremu :dunno ? Mislim, potrošiti cu ju svakako, al za dalje stajaznam.

17 vel 2013, 22:22

saptacica je napisao/la:A sto nam je onda BB krema donijelA, kad stavljamo ispod obicnu kremu?! Koja je razlika stavit puder tekući ili toniranu kremu :dunno ? Mislim, potrošiti cu ju svakako, al za dalje stajaznam.

X :dunno

17 vel 2013, 22:44

A valjda treba i potrefiti i proizvodjaca i kremu, ne moze ista bb pasat svima (ne midlim pri tom na boju). Trebala bi naci takvu koja ti pase i ispod koje ne trebas nista. U mom slucaju jos nisam nasla takvu bb ali jesam obicnu toniranu. Za svakodnevno koristenje mi je ok. Trenutno nisam nasla prednosti bb iste linije u odnosu na tu obicnu toniranu. Cak ne mogu reci noti da mi npr bb hydralife bolje pokriva od hydralife tonirane obicne. :dunno jeeedino imaju vecinom bolji spf sto meni nije presudno odnosno na meni je nedostatsk visok spf jer mi djeluje komedogeno. :dunno

17 vel 2013, 22:47

skorpionka je napisao/la:Za sad mogu reći da mi je od ove prve Hydra Life BB čak i bolja obična tonirana Hydra Life, sto kuna jeftinija, traje mjesecima, odlično pokriva.

ja sam pred nekoliko mjeseci kupila tu hydralife običnu toniranu misleći da se radi o bb :roll i tek nakon nekog vremena skužila da to nije to :lol uglavnom, bila bb ili ne, super mi je i ne trebaju mi uz nju druge kreme ni puderi. i stvarno dugo traje. sad je pri kraju pa bih nakon nje napokon isprobala i neku pravu bb, ali ako je ova diorova obična bolja od bb onda ću radije neku jeftiniju bb-icu.

17 vel 2013, 22:56

Goldi, meni je ona mrak krema za kozu koja treba hidrataciju a ne mascobu. Jedini razlog zasto sam isla traziti dalje je nijansa. Da ne govorim da zaboravim kad sam ju kupila koliko je izdasna. Jedinica mi je mrvu presvijetlo osim za strogu zimu. Nakon mora kad pocrnim mi je dvojka mrak. Onda u prijelazu miksam broj jedan i dva. Zimi nosim cistu jedinicu. I taj ton mi je mrvu presvjetal ako sam potrosila dvojku s kojom ju miksam.

17 vel 2013, 23:30

Ja sam ju kupila jer super prekriva i dugo stoji i daje prekrasan sjaj i boju koži. A imam mješovitu kožu i sigurno mi ne može jedna krema pokriti sve.

I nije mi to prekomplicirano. Više mi znači to što mi čelo i nos i brada ostanu fino pokriveni i ujednačene boje nego komplikacija nanošenja dvije kreme ujutro.

18 vel 2013, 00:20

škorpi, ja bljedolika imam jedinicu, sad mi ona doda malo zdrave boje :lol, a bojim se da mi dvojka ne bi bila dobra ni ljeti. npr. svjetlija nijansa niveine tonirane mi odgovara cijelo ljeto, iako sam tad 'crna'.

isprobala sam u apoteci la roche posay bb i čini mi se dosta lagana. ona svjetlija nijansa je baš jako svijetla, pa razmišljam kako bi bilo dati šansu onoj tamnijoj za sunčaniji dio godine. ima li tko iskustva? vidim da se nedavno pojavila i niveina bb, koristi li je tko?

18 vel 2013, 08:32

Ja sam u DM-u probala testere od Nivea BB i jako mi vuku na sivo, bar za moju boju tena.
Sada korisim Garnier svijetliju i zadovoljna sam sa bojom. :)

18 vel 2013, 10:33

saptacica je napisao/la:A sto nam je onda BB krema donijelA, kad stavljamo ispod obicnu kremu?!

slažem se, bb krema bi, jelte, trebala zamijeniti i kremu i puder i spf itd.

no slažem se i s ovim:
skorpionka je napisao/la:A valjda treba i potrefiti i proizvodjaca i kremu, ne moze ista bb pasat svima (ne midlim pri tom na boju). Trebala bi naci takvu koja ti pase i ispod koje ne trebas nista.

meni moja bb krema u potpunosti odgovara, no kad npr. puše bura i kad je hladno, koža mi treba dodatne masnoće,
ne hidratacije, već baš masnoće, premda imam mješovitu kožu i inače s maščobama moram paziti
zato i jesam u zadnje vrijeme stavljala malo kreme ispod bb, meni to ne predstavlja nikakvu dodatnu komplikaciju :dunno

ivancica je napisao/la:dakle uštediš na tome + na kremi s jačim SPF koju inače koristiš ispod pudera ili bb s manjim spf

jest, to stoji, no ja trebam i običnu spf, kvalitetnu,netoniranu,jer sam ljeti na godišnjem i ne nosim ništa od šminke, ali mi spf krema ipak treba, tako da je svejedno moram kupiti :lol

a meni i ova YR bb krema već dosta dugo traje- 3 mjeseca, a nisam je ni upola potrošila, ne treba je puno

no, ako nađem bolju, svakako bih je koristila, a recimo ove od 400kn bih trebala prvo isprobati prije kupnje

18 vel 2013, 10:43

newmom znači zadovoljna si s YR bb?
Premišljam se kupit je, a malo i čitam kojih sve još ima. Njihovi su mi proizvodi do sada bilo jako dobri i uglavnom sam bila zadovoljna.

Ove skupe bb bi i ja prvo isprobala prije nego se odlučim kupit.

18 vel 2013, 10:46

ja sam dobila na tester Dior bb kremu, i opet mi je bila preskupa da bi je stavila solo na lice,
imala sam osjećaj zategnutosti i suhoće.
a uopće inače nemam suhu kožu :/
dakle, za mene bi trebala krema ispod svejedno,
tako da nema smisla

18 vel 2013, 12:48

ne stavljam nikad samo bb kremu jer imam suhu kožu, uvijek mi na lice prvo ide normalna krema, al nije ni glavna svrha bb kreme da bude jedina na licu već da tonira i prikrije nedostatke, da koža lakše diše i da se čestice koje tekući puder ima u većoj gustoći ne skupljaju u pregibima i tako zapravo naglašavaju bore.
dianni možda ti diorova jednostavno ne paše, probaj s nekom drugom.

18 vel 2013, 13:01

ma neću ni probavat više.
savršeno sam zadovoljna kako izgleda učinak kreme+tekućeg pudera :nokti

18 vel 2013, 18:56

Deborah bb je odlicna i puna bolja od Garinerov, samo sto na nasem trzistu jos uvijek nema 00 ili najsvjetlije nijasne. to je jedina zamjerka, i ako ne dodje u skorije vrijeme moracu naci nesto sto mi vise odgovara (bojom)

iako je off topic, ali posto se ovdje vec spominje Dior, onda da iskoristim i pohvalim Dirovu maskaru (ne mogu da nadjem topic o maskarama)
Diorshow iconic extase. super je. stvarno, trepavice izgledaju kao da ste stavili umjetne trepavice. :liza
Zadnja izmjena: moj(a) djeca(k); 18 vel 2013, 19:06; ukupno mijenjano 1 put/a.

18 vel 2013, 19:05

newmom je napisao/la:a meni i ova YR bb krema već dosta dugo traje- 3 mjeseca, a nisam je ni upola potrošila, ne treba je puno

koliko je ona?

meni zasad odgovara garnier ali bih radije neku "Bolju" i po mogućnosti kremu, ne toniranu

19 vel 2013, 11:26

saptacica je napisao/la:Da, ja imam ovu prvu i jako me zacudilo sto je samo jedna nijansa. Srećom, na moj ten pase. Al bas čudno.

ulaze dvije nove nijanse od 01.04. :mrgreen

19 vel 2013, 11:48

Ja koristim Garnierovu anti age i meni je odlična :up

19 vel 2013, 22:24

nevenera yr bb krema mene je došla 90 kn, to je s nekim popustom, inače je 120 valjda

liv ja sam ovom kremom zadovoljna, boja(svijetla) mi odgovara, ali ima samo 2 nijanse: svijetlu i tamnu
ova svjetlija malo baca na ružičasto, što mom tenu paše, daje mu zdravu boju, da ne budem baš vampir kao inače
nije komedogena, ne masti, taman je onako kako treba
ja imam jako osjetljivu kožu koja reagira na dosta toga, ali na ovu kremu nije reagirala, dapače, čini mi se još i bolja(koža lica)
jedini nedostatak mi je premali spf, no ispod nje mogu staviti kremu s jačim faktorom i to je to

20 vel 2013, 11:04

Moja koža je dosta slična tvojoj, osjetljiva i na svašta reagira, em imam T-zonu, a obrazi suhi.
Uzela sam je, isto svijetliju, sad samo treba vidjeti učinak. Jutros sam je stavila prvi put i za sad mi je ok. Ali ne donosim sud o njoj dok ne prođe neko vrijeme jer moja je koža varljiva i brzo se situacija iz željne promijeni u neželjenu.
I da, imala sam i ja neki popust na koji sam totalno zaboravila i krema me izašla 40kn. :mrgreen

20 vel 2013, 11:05

danni je napisao/la:ja sam dobila na tester Dior bb kremu, i opet mi je bila preskupa da bi je stavila solo na lice,
imala sam osjećaj zategnutosti i suhoće.
a uopće inače nemam suhu kožu :/
dakle, za mene bi trebala krema ispod svejedno,
tako da nema smisla

xxxxxxxxxxxxxx
dva dana sam je imala na licu i tocno ovako.

20 vel 2013, 11:37

za masnu kožu je super l'orealova bb. meni je definitivno presuha koža od nje i moram tražiti dalje. :/

20 vel 2013, 11:39

Ja sam sada isprobavala neke u DM-u, Garnierovu, Lorealovu, Niveinu... mislim ja ne vidim nikakve razlike između tonirane kreme i BB kreme :dunno
Od svih isprobanih mi je sad suha i zategnuta nadlanica, mogu misliti kako bi mi bilo na licu. :strah Ja imam suhu kožu, puder ne koristim uopće jer ne mogu podnijeti taj osjećaj suhoće na licu. Nije dakle ni ovo za mene. :whew

20 vel 2013, 11:41

Barbi je napisao/la:Ja imam suhu kožu, puder ne koristim uopće jer ne mogu podnijeti taj osjećaj suhoće na licu. Nije dakle ni ovo za mene. :whew

isto tako. jedino što se ja toliko crvenim u licu od alergija raznih da izgledam ko kreten i voljela bi naći nešto što bi mi ublažilo to crvenilo. nisam još u fazi odustajanja.

20 vel 2013, 11:53

Barbi je napisao/la:mislim ja ne vidim nikakve razlike između tonirane kreme i BB kreme

ovo kažu za naše(evropske i sl.) bb kreme sve žene koje su isprobale i naše i azijske bb kreme, a koje su navodno nebo i zemlja razlika
azijske su navodno puno gušće i puno bolje prekrivaju i štite

20 vel 2013, 12:04

Možda zato jer azijati imaju tamnije puti, drugačiju kožu od naše. :dunno

Lena jesi vidjela ovu kremu od YR za crvenilo

20 vel 2013, 12:07

Lena, meni je nakon tuširanja koža lica crvena i flekava ko da imamneku kožnu bolest. Malo koncentrata e vitamina mi ju u par minuta resetira.

20 vel 2013, 17:01

i ja polako odustajem od ove Diorove, ali bih svakoko htjela probati ovu od Estee Lauder

danas sam uzela za testiranje http://www.laroche-posay.com.hr/proizvodi-tretmani/Anthelios/Anthelios-XL-SPF-50-Obojena-topiva-krema-p6816.aspx jer mi je njihova obična super ispod pudera, osim što baš puno posvjetli ten pa mi nije baš zgodna bez pudera

i eto ispada ova priča oko spf velika filozofija, pravo me snervalo prekjučer

piše jedna blogerica (a djeluje da zna znanje) da ne može svaki puder na svaku kremu sa spf, tj. da ne može na onu s avobenzonom (tj. mineralni puder ne smije, za ostale onako svervana nisam više skužila :znoj ) pa ako netko zna nešto više o tome, molim podijelite (ja sam za kemiju totalni dibidus)

dakle, piše ovako:
i ako ne sadrži slijedeće nazive: avobenzon se jos moze naci pod nazivima:
1-(4-methoxyphenyl)-3-(4-tert-butylphenyl)propane-1,
3-dione,
Butyl methoxy dibenzoylmethane,
BMDBM,
Parsol 1789,
Eusolex 9020

onda je ok i može pod sve pudere
Odgovori