Sada je: 30 tra 2026, 03:42.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

bucikaaa je napisao/la:a ja jos uza to zivim bas u takvoj okolini...

do tada ću tako i onda prestati. Tu se varaš, šta ćeš onda? Onda ćeš to raditi da zadržiš tu težinu i tako dalje i dalje, do kad?tj.tocnije kada dodem do cilja

danijela81 je napisao/la:
Živiš u Zg, tak da ti je ovo sa "sramotom" samo izgovor
...samo trebam naci taj nacin kako se maknuti sa njega...

bucikaaa je napisao/la:imam osjecaj da od sada pa do kraja zivota cu morati razmisljati samo o hrani sto i kako jesti...to me vec sada zamara i umara jako ...
nemogu si zamisliti da neceu moci pojesti sto ,kada i koliko zelim...a isto tako nemogu se zamisliti da opet budem "debela"
thalia je napisao/la:eastwoodova, nije to samo tako. to mi svi debeli znamo, onda nas peče savjest jer to ne radimo.

mrs. eastwood je napisao/la: jedna poznanica je jela francusku salatu i odojka pod dijagnozom ulcerous colitis i mjeseci bolnice i svega joj nisu dali za misliti...
ajme ja to nikako ne mogu skužiti, ja sam cili život na bezglutenskoj dijeti i ne mogu zamisliti da je svjesno kršim
evo me odma muka uvati dok pomislim na to
dok čujem da netko u mojoj blizini ima crijevnu virozu ja bih najradije u karantenu
ima biti da i ja imam neku dijagnozu osim celijakije
hipohondrija? 

‘Samo manji broj žena počinje razvijati poremećaj u prehrani u srednjim godinama, većina ih je vjerojatno imala poremećaj i prije, a s tom bolešću nosile su se same. U nekim slučajevima poremećaj se razvije potaknut nekim većim stresom ili traumom’, kaže dr. Gorham. Velike životne promjene, poput razvoda, odlaska djece iz obiteljskog doma i smrti roditelja, mogu potaknuti žene na kontrolu prehrane jer je to mehanizam pomoću kojeg se nose s emocionalnim problemima. Takav je scenarij čest kod osoba tipa A, čije su karakteristike ličnosti perfekcionizam i anksioznost.
Poremećaji u prehrani u srednjim godinama velika su zamka: žene u zrelim godinama, naime, teške su pacijentice. ‘Ako nose poremećaj dulji niz godina, teško im je prekinuti začarani krug jer je poremećaj način na koji se nose s problemima.' Nadalje, svoj su poremećaj protumačile kao zdravstveni, a ne psihički problem. One su relativno funkcionalne – obrazovane, zaposlene, udane, majke. Boje se i da tretmani liječenja neće biti prilagođeni njima jer su starije.
Možda je najvažniji moment činjenica da je prilično bolno priznati štetu koju im je nanio poremećaj, pa to rezultira uvjerenjem da je bolje ostati bolestan. Dr. Gorham tvrdi da bolest sama po sebi nije drugačija u zreloj dobi, no opasnost leži u tome da nam se s godinama smanjuje sposobnost da se psihički izliječimo. Starenje također čini poremećaje u prehrani medicinski kompleksnijima.
Bez obzira na godine, ističe dr. Gorham, što prije osoba započne liječenje, ima bolje šanse za izliječene. Sumnjate li da osoba koju volite pati od poremećaja prehrane, motivirajte je da potraži stručnu pomoć što prije.
Huffington Post

a onda cu se mailom javiti ovoj udruzi u zagrebu.

ja bi najradije to sve ovako virtualno ...no znam da je to nemoguce

da, i psiha boli - pa boli i noga u guzicuRimaithor je napisao/la:To je bolest poput svake druge, traži liječenje.

nemogu si zamisliti da neceu moci pojesti sto ,kada i koliko zelim...a isto tako nemogu se zamisliti da opet budem "debela"
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.