Ovo što je Rima stavila i ja radim. Nekad s tikvicama, nekad s kratko prokuhanim keljom, a najčešće s sjeckanim i kratko prokuhanim u slanoj vodi porilukom. Jedino što ne stavljam feta sir.
Njoke možeš samo na prezle i poslužiti s čvrstim jogurtom ili kiselim vrhnjem. Možeš s umakom od sira.
Ja napravim knedli punjenih pekmezom:
http://mrvica-zivota.blogspot.com/2013/ ... njene.htmlNekad jedu samo pošećerene + kiselo vrhnje, nekad s prezlama. Kad imam vremena napravim veću količinu i zamrznem, pa samo vadimo iz škrinje.
Špagete carbonara su brzo gotove.
Neki klinci vole tijesto sa jajima. Skuhaš tjesteninu i kuhanu staviš na malo ulja ili maslaca, razbiješ gore koje jaje i evo ti večere. Ako imaš još nekakve salate uz to - prava gozba.
Tjesto sa sirom isto voli puno klinaca. Ima dva načina na koji možeš pripremiti.
1. Skuhaš tjesteninu, na malo ulja staviš svježeg sira i kad se otopi staiš tijesto gore, malo još promješaš na vatri i to je to. Možeš slano ili s šećerom.
2. Skuhano tijesto pomješaš sa svježim sirom, vrhnjem i umuećnim jajima. Stavi se u namašćenu vatrostalnu posudu i zapeče u pečnici.
Sir i vrhnje + kruha je isto super večera.
Omleti sa svim i svačim.
Rižota su također zahvalna za večeru jer nisu preteška, a i ne treba previše vremena za napraviti.