“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
04 sij 2017, 14:48
tesko. lose podnosim kokos u kavi, a bez kapi slatkog vrhnja. i gladna sam

pa kad dodem s posla moram imati nesto vec pripremljeno za jelo da se ne pomamim za ruckom od ostatka druzine. slatko me ne muci, jer mi to i inace nije napeto, ali narance da.
daljnjih planova nema jer mi je plus toliki da sam 6 mjeseci mirna od razmisljanja o tome.
10 sij 2017, 13:34
Duga je napisao/la:... Na praznicima sam otišla u plus jednu kilu i sad sam već malo skinula ...
Da se ispravim, otišla sam skoro dvije kile gore, prerano sam se vagala, na naplatu došlo malo kasnije, no sad se već spušta...
Jučer sam malo ubrljala ZK - pojela tortilju s piletinom i povrćem, na putu.
Danas ću bistru goveđu juhu i salatu s tunjevinom i svježim povrćem, ne da mi se ništa praviti...
folne je napisao/la:tesko. ...
I meni je teško, osobito zbog zime, onda su mi i večernji sati veliki izazov.
11 sij 2017, 09:49
Danas: zelena i kupus salata+juneći gulaš+malo cvjetače na pari
11 sij 2017, 10:23
folne je napisao/la:tesko. lose podnosim kokos u kavi, a bez kapi slatkog vrhnja. i gladna sam

jel si spremiš dosta lisnatog? jesi probala eggmilk kapućino za kavu? meni je dobra zamjena ujutro. kokosa ide žlica samo u to
11 sij 2017, 13:18
nisam, užasno mi je ideja mućkanih sirovih jaja gadljiva. da probam, a ne znam što je, vjerujem da bi mi bilo ok. ovako nemam ni volje sama mućkati.
11 sij 2017, 13:27
ulijevaš vruću vodu, skuhaju seoni, ali kako se ulijeva polako, a dodaje se kokosovo, maslac, cimet, vanilija nema jajast okus
11 sij 2017, 13:28
Sastojci:
1 cijelo jaje
1 žumanjak
1-2 žličice maslaca
1-2 žličice kokosovog ulja
1,5 - 2 dl kipuće vode
Postupak:
Mikserom istucite jaje i žumanjak dok voda zakuha. U jaje dodajte maslac i kokosovo ulje (može i samo maslac). Zatim polako ulijevajte vruću vodu u jaja neprestano miksajući. Voilà, gusto fino pjenasto mlijeko je gotovo!
Ja obično dodam malo cimeta i prave vanilije, a fino paše i kardamom. Dodajte ovo mlijeko u skuvanu kavu, a višak spremite u hladnjak za kasniju upotrebu. Ako volite čokoladno mlijeko dodajte u eggmjolk kakao u prahu i steviju, te po želji malo tučenog slatkog vrhnja.
Update 2015: Tokom godina isprobavala sam razne verzije egg milka ili "bulletproof" kave - bez jaja, sa jajem, sa vrhnjem, bez vrhnja... Na kraju mi je najdraži egg yolk cappuccino: jedan žumanjak, žlicu maslaca, žlicu kokosovog ulja i cimet izmiksam sa sasvim malo vrele vode da se sve stopi i zapjeni i to dodam u kavu (za dvije kave). Hoću reći, nema strogih pravila, slobodno je eksperimentirati po svom guštu.
16 sij 2017, 11:59
Folne, kako ide?
Snow, jesi krenula?
Kod mene kao sinusoida (što se tiče volje i motiva), ali borim se.
Vjerujem da je zima razlog, više u kući, više sam u iskušenju.
16 sij 2017, 13:38
Nije baš ZK ipak je to običan LCHF.
Tjedan mi ide super skroz po ps-u ali vikend sam brljala na sve strane. imali smo 2 druženja, na jednom sam pojela 2 ploške krumpira i jela grah salatu

na drugom sam probala zalogaj torte i popila bambus
no idem ja dalje bez osvrtanja.
danas sam radila popečke od mljevenog mesa, pečeno u pećnici, špinat i dinstane šampinjone + salata.
16 sij 2017, 18:17
samo raspali po povrću i doći će sve na svoje.
meni je prvih 6 dana zelene, pošto brljam pa uvijek računam ispočetka odnijelo kilograme
16 sij 2017, 20:17
Snow, bitno da se krece, manje bitno koja je verzija

.
Meni pase zk jer, kao sto neve pise, tako sam najlakse dosla na predblagdansku kilazu...poznavajuci sebe, najbolje mi je sasjeci u korijenu...
Zelenjave imam u zalihama, stalno, ovo je nezgodno doba godine za zelenu salatu. Drzim u hladnjaku i zalihe nasoljenog, naribanog kupusa.
16 sij 2017, 21:30
za sutra sam si napravila musaku od kelja iz kjnige. izgleda savršeno.
ovaj vikend je tržnica izgledala sumorno. ja muža šaljem s popisom pa on sve lijepo kupi. ovaj vikend pola toga nije bilo. smrzava se valjda.
salatu onda uzmem u konzumu onu mješanu i narezanu u vrećici.
18 sij 2017, 07:36
Pozdrav! Upadam ko padobranac. Nisam na lchf-u, ali me zanima gdje nabavljate povoljno kokosovo ulje bez mirisa (moze i webshop).
18 sij 2017, 07:41
gledaj kad bude u lidlu, bilo je nedavno, možda još ima
web
greencajg
bio košara
18 sij 2017, 07:45
Hvala.
18 sij 2017, 08:44
ana mi smo na poslu neki dan grupno uzimali iz tvornice zdrave hrane. ne znam jel imaju dostavu van zagreba ali zaista je sve povoljno a kolegica mi jaže da je kvalitetno
18 sij 2017, 09:36
hvala. ne uzimate nužno iz ekološkog uzgoja?
http://www.tvornicazdravehrane.com/duca ... -nutrigold - ovo je ok?
18 sij 2017, 09:51
pogledaj malo neki proizvodi imaju certifikat. mali zeleni listić
ja sad nisam uzimala ulje ali mislim da su cure uzimale baš ovo koje si stavila.
18 sij 2017, 09:58
ja ne koristim kokosovo bez mirisa, ako sam dobro shvatila to je rafinirano, a s mirisom je nerafinirano. znaci da ovo bez mirisa i nije bas zdravo. ima ovdje puno bolje upucenih od mene, pa nek kazu razliku.
18 sij 2017, 13:41
Da, kao i maslinovo, bitno da je ekstra djevičansko, hladno prešano. Ja svoju prvu teglicu još imam

.
18 sij 2017, 15:45
hm, a što pržite npr. meso na ulju s mirisom i okusom kokosa

?
18 sij 2017, 15:49
za meso koristim ili svinjsku mast ili maslinovo. a kajgana je meni odlicna na kokosovom!
kokosovo mi je super za palacinke, kokice, kolace (ali za to smo na krivom topicu

).
18 sij 2017, 16:01
Koristim svinjsku mast.
18 sij 2017, 16:04
Ok, hvala

.
18 sij 2017, 16:14
ili svinjska mast il maslinovo za kuhanje. kokosovo ekstradjevičansko hladno prešano samo za kolače, kavu i slično.
18 sij 2017, 16:45
i jel onda ovo kokosovo s linka ok ili ne?
ja isto ne kuham s njim ništa. maslinovo ili putar. svinjsku mast baš ne ljubim
18 sij 2017, 17:05
da, za kuhanje je ok.
18 sij 2017, 17:52
Je l' netko od vas kad koristio maslo i gdje ste ga nabavili?
18 sij 2017, 18:00
koje maslo? kokosovo?
18 sij 2017, 18:03
Ne, maslo od maslaca.