“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Vjezbe kod kuce

20 vel 2016, 20:06

ja sam nešto tražial (rockin' body, plesni cardio program od shaunT-ja) i našla CIZE
isto plesni. čini se dosta intenzivan. Ali je čini se čisti cardio trening. plesni. naučiš koreografiju čak
evo preview - https://www.youtube.com/watch?v=OzDzvmHf7lQ&ebc=ANyPxKrlSf2hR64PRdnx0woU91ro0mr5iasYPj9o1K8GmFJY3U-qkaf88_MiWI_6pXD_pph5iJc1Klah_zQmr5G1HJLEtExdMg

budem složila topik s programima -opis i tome slično

20 vel 2016, 21:31

evo sam počela slagati programe, budem po trenerima, tako se čini najlakše
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=42&t=79162
tu možemo čavrljat a tamo nek bude bit :lol

21 vel 2016, 00:21

nevenera je napisao/la:evo sam počela slagati programe, budem po trenerima, tako se čini najlakše
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=42&t=79162
tu možemo čavrljat a tamo nek bude bit :lol

Aaaaaaaw bravo Neve :bravo baš ti hvala šta si nam posložila sve na jedno misto :kiss

21 vel 2016, 08:40

dodat ću sve koje znam
ako znate, još javite

21 vel 2016, 10:15

neve :5 super si se sjetila. Sad imam dodatnog stiva za prouciti :dada Svidio mi se 6 week six pack odoh ga proucavati. Joga me isto mami :kima

21 vel 2016, 11:21

budem složila i jedan motivacijski topik

21 vel 2016, 21:09

Ja odradila prvi dan od 6 week six pack. Odusevljena sam, samo jednu vjezbu nisam uspjela odraditi i to zbog toga sto vjezbam bosa pa sam klizila. Sutra cu u tenisicama

22 vel 2016, 09:12

Neve, ovo programima je super! I ti si super ;) (ubaci nam i nekog muškog trenera, nekog za početnike, onaj Hammer je dobar, ali još nisam na njegovoj razini :lol )

I preživjela sam Upper extreme. Na tim vježbama se posebno trudim i pazim kako radim zbog leđa. Imam kifozu i sad kad ponovno vježbam vidim koliko mi je falilo u ove dvije godine ljenčarenja, baš zbog situacije s leđima. To vam je tak čudan osjećaj kad radiš vježbu i osjećaš da imaš snage za napraviti ju, a nešto ti jednostavno ne da, kao da mi je u vježbama koje uključuju leđa ograničen raspon pokreta. Ali vidim i tu napredak.

22 vel 2016, 10:43

Ubacim još svega
Bit će i muških :lol

Re: Vjezbe kod kuce - čavrljanje

22 vel 2016, 20:02

Bome treba i muskih :mrgreen
Ja odradila 2 dan od 6w6pack. Citala sam po forumima da je drugi level ubitacan, nadam se da nije :znoj
Neve jel ovo moze proc pod traku?
slika

22 vel 2016, 20:51

Ovo dolje da
Nećeš motati ko oni jer se čini kraća ali se meni čini ok
Oni budu motali koji put oko noge il ruke a ti nemoj ako ti je previše kratko

22 vel 2016, 21:39

thanks, nadam se da cu je uspjeti ugrabit. ima da ranom zorom budem u lidlu :mrgreen

22 vel 2016, 22:09

dodala P90 programe.
meni nisu pasali jer su predugi
oni koji žele umrijeti (ili misle da je hammer and chisel pretežak) nek pogledaju preview za P90x2 i to točno nek stave pauzu na 0:58 - onda kad se oporave od šoka gledaju do 1:05.
i onda udahnite, izdahnite i probajte večeras zaspati :hahaha :nata

ja sam totalno zaboravila na to. :zub :znoj
što ja sve nemam na kompu, čudo jedno :hahaha

danas sam trčala. 6 km, 800 kcal. zadovoljna. :yess
sutra bi trebala cardio 2 od JM odradit.

22 vel 2016, 23:14

:hahaha
Mislim nemam drugog komentara :hahaha

Već sam se vidjela kako nosom zviznem o pod :zub

Mene JM ubija :znoj w3 dana odradila,mokra ko miš, ali ajde bar se pomak u vidi, sad mogu recimo 3 ženska skleja za redom napraviti i 3 puta plank sa spuštanjem na podlaktice :ajme

Inače sam skuzila da mi je jednostavnije raditi brže npr trbusnjake i sl, ne kužim zašto. Tj pretpostavljam da nešto radim krivo :mrgreen
Ustvari sigurna sam jer čim nešto "ne osjetim " kad bolje pogledam skuzim da je uglavnom neispravan polozaj :zub

22 vel 2016, 23:17

samo pazi da je ispravno. nije bitno ako oni naprave zilijun i šesto dvadeset. tvojih 2 s dobrom formom vrijedi više! :yess

23 vel 2016, 11:30

Evo ja jutros na 64,3 kg...bome namučit ću se do 58 kila :liza :liza :liza
Ali nema veze, volje ima...i ništa mi nije problem...
Osim ovog wall sita http://www.prevention.com/sites/prevent ... k=841jcNN5 :faca

23 vel 2016, 12:16

Cure sa dvoje troje djece koje radite lezece trbusnjake,
Jeste li provjerile smijete li??
Radije bilo sto drugo za trbuh nego to
Plank isto samo ako vam je razmak . Prsta ili manje

23 vel 2016, 13:13

pčelica_maja_23 je napisao/la:Cure sa dvoje troje djece koje radite lezece trbusnjake,
Jeste li provjerile smijete li??
Radije bilo sto drugo za trbuh nego to
Plank isto samo ako vam je razmak . Prsta ili manje

Meni su se mišići vratili na mjesto nakon mjesec i pol, dva. Nakon prve trudnoće možda i brže. Nemam uopće razmak između trbušnih mišića. Dobro je to provjeriti kad se počinje vježbati nakon poroda. Ali mislim da se to primjeti na trbuhu, posebno ako dijastaza ostane i puno nakon poroda? Mislim, ja sam nakon poroda kužila da "nije sve na mjestu", a nije bilo nešto izraženo.

23 vel 2016, 13:19

Meni je gin takodjer sao zeleno svjetlo za vjezbanje, kaze da je sve u redu i da mi s obzirom na tri trudnoce misici stoje na svome mjestu. Njemu je to obavezni pregked nakon poroda

23 vel 2016, 13:20

ja sam vježbanjem krenula kad je nikša imao 8 mj
do tad se povuklo što je moglo prirodno.
prvi program mi je bio plesni. nema ležećih poteza.

u većini početnih programa (koje sam ja vježbala) ležećih trbušnjaka ima jako malo.

nakon pregleda ginekologa s 6-8 tjedana nakon poroda pitati smije li se vježbati

za cure koje zanima
evo kako provjeriti imate li dijastazu
Test mišića trbuha (dijastaza)

Prije nego počnete vježbati obavezno trebate napraviti test mišića trbuha odnosno testirati dijastazu (odvojenost) trbušnih mišića. Osoblje u bolnici, patronažna sestra ili rodilja sama može napraviti test tri do pet dana nakon poroda.

Legnite na leđa i savijte noge u koljenu, stopala su cijelim svojim dijelom na podlozi. Jagodicama prstiju lagano pritisnite dio iznad pupka gdje se spaja lijevi i desni trbušni zid (na sredini trbuha) te lagano podižite gornji dio tijela da bi aktivirali mišiće trbuha. Ako vam u taj razmak stane više od dva prsta preporučuje se nositi steznik, te se ne preporučuju vježbe rotacije trupa do 6 ili 8 tjedna nakon poroda, odnosno dok se razmak ne smanji.
slikovno:
http://www.fitness.com.hr/images/clanci/vjezbe%20nakon%20poroda1-2.JPG

i preporuke
Sportom ili drugim intenzivnijim vježbama se može započeti nakon 6-8 tjedna kod vaginalnog poroda, odnosno 2-3 mjeseca nakon poroda carskim rezom.

Izbjegavajte vježbe koja uzrokuju bol ili pritisak u mišićima i zglobovima kao i one koje sadrže puno skakanja.

te koje se vježbe core-a mogu raditi nakon poroda ima navedeno na ovom linku
http://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Vjezbe-nakon-poroda-misici-corea.aspx
a redom su:
Vježba 1 – Vježba disanja iz trbuha
Vježba 2 – Kontrola i jačanje zdjeličnog dna
Vježba 3 – Perdnji tilt zdjelicom
Vježba 4 – Istezanje kralježnice
Vježba 5 – Vježba za mišiće trbuha bočnim držanjem
Vježba 6 – Vježba za bočne stabilizatore trupa
Vježba 7 – Aktivacija mišića zdjelice
Vježba 8 – Izdržaj u uporu na zidu
Vježba 9 – Bočni izdržaj
Vježba 10 – Izdržaj na pilates lopti
Vježba 11 – Bočno podizanje kukova

na linku imate točan opis i video prikaz za svaku

23 vel 2016, 13:32

Meni je jedan prst, baš sam provjeravala prije nego sam krenila s vježbama :dada

Jučer sam radila noge i guzu i umorila se i oznojila ka prasica (ja koja se inače stvarno malo znojim), danas sam radila ruke i trbuh i nisam se baš umorila jako... morat ću sad stvarno prijeći na one utegiće od po 2 kg (ne žurim s većim težinama iako su i te veće smiješne :lol )zbog dva puta op.prep.kile... jedna trenerica mi reče da mi je najbitnije doooobro se zagrijati i malo istegniti prije vježbi pa se toga i držim!
Zagrijavam se uz video nekog Ivice Boškovića :lol to mi prvo izbacilo kad sam tražila i ok mi je...

Tinice gradiš mišiće pa kile slabije na vagi idu doli, ali to i tako nije važan parametar ;)

23 vel 2016, 13:34

Btw ja trbušnjake (i obične i kose) radim isključivo na pilates lopti ;)

24 vel 2016, 09:33

Imam doma otprije ono što zovu "resistance band" s ručkama. Kako se to uopće zove na hrvatski? Ali neki dan kad sam to išla tražiti u kutijama na tavanu (da, da, nisam to nikad koristila, priznajem), skužim da to nije to. Moj je sličan ovome, s 4 ručke:
http://www.shape.com/shop/tko-tko-four- ... 1da82.html
http://www.amazon.com/TKO-Stretch-4-Way ... B00PL7PQLA

I sad, radim pilates i skužim da ipak ne mogu s tim sve vježbe odraditi kako treba. Neke mogu, ali u nekima nemam otpor (u onim gdje otpor pruža onaj dio trake između stopala recimo). I obiđem jučer tri dućana sa športskom opremom (u west gateu ih i nema više od ta tri :lol ) i u zadnjem nađem resistance band. Jednu marku imaju, tri otpora, i sad kao neću najslabiji pa uzmem medium. I vježbam jučer i nešto mi opet sumnjivo, ne mogu rastegnuti traku kao oni na snimci. Pa nisam baš tak slaba... I poslije mjerim traku, moja je 120 cm, a ova koju koriste u 21 day bi trebala biti oko 150 cm (našla sam mjere na netu). :gaah

I tak, mislim da se može i s kraćom trakom, ali ovaj prvi tjedan ću definitivno gubiti vrijeme dok skužim način kako ju namjestiti za koju vježbu da dobijem učinak koji treba (što i nije loše, produžim si odmor između vježbi, ionako umirem)...

24 vel 2016, 11:00

Ja isto znam krivu mjeru. Prilagodi

Ne znam kako je na hrv :lol Ja to zovem elastična traka

24 vel 2016, 11:46

uzela bih gimnastičku loptu za vjezbanje. kako znat koja mi odgovara? koliko cm trebam uzet (na moju visinu od 165 cm)?

24 vel 2016, 12:05

ja bih ti preporucila gymnic, one su stvarno kvalitetne. za dimenzije ne znam tocno, trebali bi znati u apoteci, ili cak pise na njima.

ako ces je koristiti po kuci, bilo bi lijepo da ima one pipke kao nozice da se ne kotrlja bezveze. ali takvu sam imala jednom i vise nisam nasla, ako negdje vidis, javi.

ovakvu sam imala

slika

24 vel 2016, 12:48

Mrdi 55 cm, srednju
Ni posto onu najvecu

25 vel 2016, 09:12

Ovaa traka sto planiram uzet u lidlu moze do 160, tako bar pise. Kad je vidim bolje cu znat hoce li biti dobra.
Jucer mi bio cetvrti dan od 6w6pack. Bome me posteno umori, samo se bojim da ce mi dosaditi kad se radi 3 tjedna level 1 :ajme

25 vel 2016, 12:18

meni je osobno to problem. da mi je svaki dan isto.
grozna sam po tom pitanju :oops: :znoj
volim ove programe gdje je svaki dan svoje. :lol

25 vel 2016, 19:17

Ima li netko iskustva sa EMS treningom?
Ja se prijavila na probni trening :ajme

https://youtu.be/xMUne5diNzY
Tema je zaključana