“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Vjezbe kod kuce - čavrljanje

29 vel 2016, 09:35

Može par uputa za idiote? :ajme :zub
Te programe za vježbanje, to skidate na mobitel ili na laptop? Uopće ne znam odakle bi započela. :lol
Planiram krenuti s nekim programom jer kiša cmolji već tjednima i nikako da odem na trčanje. Taj 21 nešto mi se čini prihvatljiv, toliko bi dana i mogla izdržati. :lol

29 vel 2016, 09:38

ana ja cu sad reci nesto sto nisam ni sam mogla vjerovati sebi kad sam to pomislila. Nemoj JM :ajme Neki dan sam zapocela sa 21 day fix i preporodila se, nisu komplicirane vjezbe, odradim svih pol sata ko od sale, plus nakon vjezbanja jos osjetim vibriranje misica. Sa JM jedva odradim pola sata, sva se uspusem, i osjecam se nekako pokoceno, plus pocela su me koljena boliti, pa sam malo istrazivala i vidjela da to hoce sa njenim vjezbama :ajme
Ali ako hoces, znaci prvi level radis 10 dana, pa prelazis na drugi 10 dana i zatim treci. Mislim da treceg nema na youtubu, nego samo na torentu. Bar ja nisam pronasla :dunno

29 vel 2016, 09:40

Ja na komp, pa si prebacim na hard koji mi je spojen na tv ili na usb ;)

29 vel 2016, 09:41

duga, :hahaha i ja sam za kategoriju seniora i prvi put čujem da se to ne zove više aerobic :zivili. sviđa mi se ova cura :dada.
gaga, hvala na savjetu, idem pogledat taj 21 day fix.
edit: e, nemam elastičnu traku, pa sam mislila počet s nekim programom samo s lakim utezima. i nemam u blizini puno dućana pa da ne odgađam početak vježbanja tim izgovorom - da nemam traku.

29 vel 2016, 09:50

Thx gaga. Nemam ni ja elastičnu traku, kupit ću. Je li bitna dužina, debljina ili kupim bilo koju? :zub

29 vel 2016, 10:02

Za 21 day fix vam ne treba traka, samo utezi, ja sam tad imala samo jednu težinu (skroz za početnike) i sasvim je dobro funkcionirala. Doduše, nisu baš lagane vježbe, ali može se odraditi. Meni se baš dopada kako je to složeno, mislim da sam baš dobro potrefila taj program da počnem vježbati. Traku i teže utege sam nabavila kad sam odradila tih 21 dan (u razdoblju od nekih 35 dana :hahaha ) i prešla na 21 day fix Extreme. Ne znam kakva je JM i kakva oprema treba za to.
Vježbe obično nađem na torrentu, skinem na kompjuter pa prebacim na "pametnu" kutiju koja mi povezuje TV s internetom, tak da si puštam vježbe na tv.

Eh da, ja sam fulala s duljinom trake, uzela sam od 120 cm (druge nisam ni našla za kupit), a "ovi" s 21 day imaju oko 150 cm. Tako da možda potražit tu dulju, pa lakše ju je skratiti kad treba, jer ovako zahtjeva malo modificiranje nekih vježbi.

29 vel 2016, 15:36

sve o tome što treba za koji program ima na topik o programima
trebam dodati još programa i trenera

sam programod JM traje 6 tjedana - 30 days shred- jer ide 5 dana +2 pauze pa 5 dana plus dva pauze. tako 10 dana imaš level 1, raspoređeno u 2 tjedna. i tako svaki level po 2 tjedna.

21 days fix je meni lakši utoliko što nema cardio dio svaki dan. dok JM ima cardio intervale svaki dan.
JM je meni dosadan zbog ponavljanja ali nekima je ok i taj sistem

P90 je idealan za početak, kao i JM 30 days shred

idealni plesni aerobik programi su mi od Shaun T-ja, rockin body ili Cize.
ima ih još nekoliko no ovi su mi nekako draži, valjda zbog njega samog

traku i ja imam kraču, smao je ne presavinem koliko i oni.
uzela sam je preko neta

01 ožu 2016, 09:47

Hvala. Ja ne bi sama skuzila da kod JM 30 days shred idu po 2 dana pauze.
Trazila sam za skinut 21 days fix, ali nisam nasla, nego samo extreme verziju. Moze mi netko poslat u pp link odakle je skinuo 21 days fix?
Tako da sam ja jucer ipak odradila prvi dan JM 30 days shred. Bome sam u 2 navrata stala prije njih - kod sklekova (a jos radim na koljenima :ajme) i jos jednom, ne sjecam se kad. Ali sve u svemu, svidja mi se zasad. Pokusat cu odradit do kraja.

01 ožu 2016, 10:27

volim forum :luv . potakle ste me se pokrenem, skinula sam 30days shred. prvi korak sam napravila, nadam se da cu danas uspjeti i odvjezbati :).

01 ožu 2016, 11:56

Ana za svaki sam program stavila i plan rada. Na onom topiku glavnom

Bornice kreni :joy

01 ožu 2016, 12:23

neve, sori što gnjavim, ali ja ne vidim tu viewtopic.php?f=42&t=79162
da za 30 days shred piše 2 dana pauze. jesam li totalno smotana :ajme? nema veze...
bornice, ajde, ajde!

01 ožu 2016, 12:40

Ja još nisam skinula ništa ali sam jučer otišla trčati i otrčala zadovoljavajućih 4 km zadovoljavajućim tempom. :yess Obožavam trčanje ali zadnjih xy dana stalno pada kiša pa sam ugrabila nekako jučerašnje suho popodne i danas se super osjećam.
Skinut ću dakle taj 21 day fix, to mi se čini zgodno. Utege od kile imam, to mi je dosta. :lol

Go Bornice, go. I sve ostale, naravno. :)

01 ožu 2016, 13:09

Ana2010 je napisao/la:neve, sori što gnjavim, ali ja ne vidim tu http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopi ... 42&t=79162
da za 30 days shred piše 2 dana pauze. jesam li totalno smotana :ajme? nema veze...
bornice, ajde, ajde!

Mislim da se računa da je svaki red 1 tjedan, 5 dana vježbaš, dva dana pauze, pa ispočetka. Za 6 tjedana odradiš 30 "radnih" dana. A možda se može i bez pauze, ali meni je ljepše ubaciti pauzu negdje :mrgreen

01 ožu 2016, 13:16

Ana2010 je napisao/la:neve, sori što gnjavim, ali ja ne vidim tu http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopi ... 42&t=79162

ja gledam da je svaka crta jedan tjedan. može se raditi u komadu 30 dana, ali po meni to nije ni blizu pametno. trebalo bi imati bar jedan dan pauze
dakle, ja to računam kao 30 radnih dana.
osobno da radim svaki dan, osim kratkog 21 days programa, mislim da bi pukla :lol

01 ožu 2016, 13:20

hvala :kiss. ma sigurno će mi itekako trebati pauza, samo sam štreberski htjela biti sigurna da ne zabušavam nedozvoljeno. tko zna da l cu izdržat i 5 dana :hahaha. mislim da ću danas moći odraditi tek poslije 21 h.

01 ožu 2016, 13:23

Ana2010 je napisao/la:hvala :kiss. ma sigurno će mi itekako trebati pauza, samo sam štreberski htjela biti sigurna da ne zabušavam nedozvoljeno. tko zna da l cu izdržat i 5 dana :hahaha. mislim da ću danas moći odraditi tek poslije 21 h.

ja sam znala ujutro, kad dijete spava a dvoje je u vrtiću. jer traje samo 30 min

01 ožu 2016, 13:29

meni se nekako ne da započinjati dok sam sama s bebom jer nikad ne znam koliko će spavati - pola sata ili 2 sata. evo sad već spava više od 2 h, da sam barem odvježbala. pokušat ću sutra ujutro... vidjet ću kako će najbolje biti...

01 ožu 2016, 13:40

prolagodi sebi.
ja sam znala vježbati kad tek zaspe. ono, u krevetić i odmah se bacim na vježbanje. ako se slučajno probudi pred kraj može pričekati 5 min da završim
nekad i kad su budni, prebacujem ga samo iz jedne poze u drugu. npr bude u vrtiću pa kad se unervozi samo ga prebacim na pod, pa u krevetić. brzinski od obavim između poteza.
često i navčer bude, kako koji dan

01 ožu 2016, 13:41

sve u svemu, rekla sam sebi da imam 30 min i da će bit sve ok ako si toliko odvojim :lol

01 ožu 2016, 15:35

nevenera je napisao/la:sve u svemu, rekla sam sebi da imam 30 min i da će bit sve ok ako si toliko odvojim :lol

ma naravno :).
evo, uspjela sam odvježbati i istuširati se uz budno šestomjesečno dijete. gledao me i čudio se valjda :lol. danas smo i počeli s dohranom - velike stvari za nas ovih dana :lol.
ako niš drugo, bar se bolje osjećam u svojoj koži čim sam se pokrenula. nadam se da ću do 10. dana moći odraditi sve bez imalo zabušavanja ;). zasad tu i tamo jednostavno ne mogu više :znoj. ful se trudit raditi pravilno, valjda je ok.

01 ožu 2016, 15:37

ti to možeš, to je samo 30 minuta.
:joy

01 ožu 2016, 15:42

bar sad dok sam na porodiljnom nema isprika.

01 ožu 2016, 15:54

bit će to ok. kad se navikneš bit će ti čudno kad ne vježbaš
ja si sad većinom složim u glavi kad bi sutradan mogla, okvirno. ako ne uspijem kad sam mislila većinom ostane noć

01 ožu 2016, 20:56

Ja sam odradila prvi dan is hammer and chisel
Chisel balance
Ok je bilo. Teško je ali nije neizvedivo
Traje ovaj set 41 min sve skupa
Sviđa mi se što osim što se vidi točno koliko ima, koliko je prošlo, odbrojava poteze. Ako ima 15 plankova onda ih pored sata i odbrojava
Malo me zezala forma jer ima dosta toga na jednoj nozi s utegom - jedan potez koji se sastoji od 3-4 faze

01 ožu 2016, 21:39

Ja sam na 5.tjednu JM br i umirem :nesvist

Ali dobra je vijest da su mi se po prvi puta nakon 9 godina u potpunosti spojili trbusni mišići. U najgorem periodu sam imala 2-2.5 prsta razmaka, prije početka vježbanja 1-1.5. Od prve trudnoće nikada manje od tog razmaka.

Kondicija je bolja i sada već pošteno primjećujem promjene na tijelu.

Gledala sam ostale programe koje je Neve stavila i za sada ne ne privlači ni jedan. Svi su mi previše mišićavi :ajme I prezestoko djeluju, ali budem vidjela , nadam se da cd me držati sadašnja volja jer za čudo ne fusarim.

Nego, zanima me T25 i Shaun nešto, ili je to isto :oops: vidim da svi hvale te programe

01 ožu 2016, 21:41

E da, na ovu JM me zbilja motivira tih 30 minuta koliko traje, za sa jedva i to preživim, za dulje bi ziher svisnuls

01 ožu 2016, 23:05

Znate li koliko su teski oni utezi koje koriste u JM 30 days shred? Ja sam 2 dana odradila s 2 bocice vode - svaka je oko 0,5 kg. Sutra sam mislila uzet 1 kg.

02 ožu 2016, 07:39

Joj ja nikako da se javim :ajme uglavnom evo zavrsila sam 21 Day fix extreme

Morala sam malo prestati nešto me koljeno zezalo kao da mi unutra nešto gori :lol neznam sto je kaže doktorica to ti je "running knee" :basnecu sto ja znam . Glavno sada je dobro.

Od sutra krećem insanitity ..... Moram skinuti hammer & chisel ali to ću poslije insanitity

02 ožu 2016, 08:29

Imam upalu misica, cini mi se :ajme. Nije ni cudo. Dobro mi je gaga rekla :lol. Citam malo po netu - pise da treba nastaviti s vjezbama, ali da se pocetnici pod upalom ne smiju preforsirati. Tako da danas gledam samo onu desnu zensku :lol.
Onaj 21 fix sam pokusala skinuti, ali komp mi ga ne uspijeva pokrenuti :dunno. Kad sam tudum za to, nikad ne skidam ni filmove. Mozda zbog antivirusne zastite...

02 ožu 2016, 08:36

nevenera je napisao/la:...
idealni plesni aerobik programi su mi od Shaun T-ja, rockin body ili Cize.
ima ih još nekoliko no ovi su mi nekako draži, valjda zbog njega samog

...

Pogledala i nije za mene, prežestok je, glazba mi ne paše (nikad nisam bila u tom điru, zato sam i prekopavala neki disco aerobic/cardio). No, obzirom na dril koji si sebi postavila :klanja, ovo moje se čini presmiješno (stvarno tražim ono - kao za seniore, bez tereta, skokova, malo razgibavanje i dobar osjećaj u glavi...).
Mislim, otvorila onu vašu JM i zatvorila, a pišeš da si slagala po težini :zub.

Vrtim se oko ovih (prikačim laptop na tv, prethodno na hard skinula videa).

Cardio Dance for Beginners (cura koju sam već spominjala)
https://www.youtube.com/watch?v=2yZT-EdFc08

Disco Aerobics Workout (tip dobro vodi, duhovit je)
https://www.youtube.com/watch?v=tcF-x-D89rM

Dance Workout For Beginners Full Video (Dance workout for dummies)
https://www.youtube.com/watch?v=LRqMnMdMv3s

Fitness Workout for Beginners | No Jump | Low Impact | 30 Minutes
https://www.youtube.com/watch?v=uEn4HliwaAc
Zadnja izmjena: Duga; 02 ožu 2016, 08:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
Tema je zaključana